Your Cart

Kiinalainen uskova nuoripari naimisiin häirinnästä huolimatta

Poliisien estelyistä ja uhkauksista huolimatta Zhang ja Xiao ovat viimein naimisissa. Kuva: ChinaAid

Zhang Qiang ja Xiao Yue, vainotun Early Rain -seurakunnan jäseniä, ovat viimein päässeet naimisiin, vaikka paikalliset viranomaiset onnistuivat estämään suunnitelmat neljä kertaa.

Alun perin Zhangin ja Xiaon oli määrä mennä naimisiin lauantaina 21. toukokuuta, mutta hääjuhlien sijaan he viettivät tuntikausia pidätettyinä poliisiasemalla. Heitä kiellettiin jyrkästi etenemästä hääsuunnitelmien suhteen.

Pariskunnan oli etsittävä uusi paikka hääjuhlalleen sen jälkeen, kun Chengdun poliisit peruuttivat heidän häänsä kaksi kertaa. Sen jälkeen häät siirrettiin tiistaille 24. toukokuuta, mutta tämänkin hääpaikan omistaja perui heidän varauksensa poliisien painostuksen vuoksi.

Seurakuntalaiset auttoivat sitten Zhangia ja Xiaoa löytämään hääpaikan läheisestä Wenjiangin kaupungista niin ikään tiistai-iltapäivälle 24. toukokuuta.

Pastori Dai Zhichao vihki pariskunnan etäyhteyden avulla. Kuva: ChinaAid

Pastori Dai Zhichaon oli tarkoitus vihkiä heidät, mutta hän oli niin tarkasti poliisien vartioima, ettei hän päässyt paikalle. Samoin kävi seurakunnan vanhimmistoon kuuluvalle Li Yingqiangille, joten he molemmat osallistuivat tilaisuuteen etäyhteyden avulla.

Tällä tavalla Dai Zhichao joka tapauksessa pystyi vihkimään Zhangin ja Xiaon ja Li Yingqiang avasi seremonian rukouksella.

Poliisit olivat varoittaneet Zhangia ja Xiaoa antamasta seurakunnan osallistua häihin, mutta tuore aviopari kertoi, että he olivat päättäneet toisin.

Vain harvat seurakuntalaiset pääsivät osallistumaan häihin poliisien estelyiden vuoksi, mutta tilaisuudessa vallitsi Jumalan läsnäolo ja armo.

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print