Your Cart

Intia – Kristittyjen vaino lisääntynyt vuodessa huomattavasti

Intian lippuTämän vuoden tammikuun ja elokuun välillä Intiassa kirjattiin 525 väkivaltaista kristittyjen vastaista tapahtumaa 23 osavaltiossa.

Näin kertoo United Christian Forum (UCF), intialainen kristillinen ekumeeninen järjestö, joka puolustaa kristittyjen asemaa maassa. Lukemassa ei ole otettu huomioon Manipurin väkivaltaisuuksien uhreja, sillä siellä tapahtunutta väkivaltaa ei ole vielä päästy tutkimaan kunnolla.

Osavaltioita on Intiassa yhteensä 28, joten juuri missään osavaltiossa kristityt eivät ole saaneet olla rauhassa.

Viime vuonna tapahtumia oli koko vuoden aikana 505, joten nousu on ollut selkeä.

Syyskuun 7. päivänä antamassaan lausunnossa UCF kertoo, että kesäkuussa kristittyjen vastaisia hyökkäyksiä oli eniten – 89 kappaletta.

Intiassa on 13 aluetta, missä kristinuskon tunnustaminen ei ole turvallista. Chhattisgarhin osavaltion Bastarin ja Kondagaonin kaupungeissa hyökkäyksiä oli eniten, 51 ja 14 kertaa. Useimmiten kristityt joutuvat osavaltiossa voimassa olevan käännyttämisen kieltävän lain uhreiksi.

Pakkokäännyttämisen kieltäviä lakeja on voimassa 11 osavaltiossa ja suurimmassa osassa niistä osavaltiota johtaa pääministeri Modin edustama BJP-puolue. Chhattisgarhissa valtaa kuitenkin pitää oppositiopuolue.

Tänä vuonna lähes 520 kristittyä on pidätetty eri puolilla Intiaa käännyttämisestä syytettyinä.

Eniten hyökkäyksiä, 211 kappaletta, tapahtui Uttar Pradeshin osavaltiossa, seuraavaksi eniten Chhattisgarhissa ja Haryanassa.

Chhattisgarhissa ja Jharkhandissa kristittyjen ei ole annettu ottaa vettä yhteisistä kaivoista, ja heitä on muutoinkin syrjitty. Joskus heidän ei ole annettu korjata edes satoa omilta pelloiltaan.

Pääkaupungissa New Delhissäkin on nähty kristittyjen vastaisia tapahtumia. Äärihindut ovat siellä saapuneet häiriköimään neljää kristittyjen kokoontumista.

Intiassa järjestetään ensi vuonna vaalit, joissa Modi hakee itselleen kolmatta kautta.

Lähteet: UCF, UCAnews

”Arvokasta työtä levottomassa Kašmirissa”- Radio Dei

Hannu Lahtinen vieraili Kašmirissa, Intian pohjoisosissa, joka on hyvin levotonta aluetta. Siellä toimii Marttyyrien Äänen tukema turvakoti ja kristityiksi kääntyneitä koulutetaan evankelistakurssilla. Tässä Hannu Lahtisen tekemässä haastattelussa veli Ranbir kertoo

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print