Your Cart

Intia – Kristittyjen vaino lisääntynyt vuodessa huomattavasti

Intian lippuTämän vuoden tammikuun ja elokuun välillä Intiassa kirjattiin 525 väkivaltaista kristittyjen vastaista tapahtumaa 23 osavaltiossa.

Näin kertoo United Christian Forum (UCF), intialainen kristillinen ekumeeninen järjestö, joka puolustaa kristittyjen asemaa maassa. Lukemassa ei ole otettu huomioon Manipurin väkivaltaisuuksien uhreja, sillä siellä tapahtunutta väkivaltaa ei ole vielä päästy tutkimaan kunnolla.

Osavaltioita on Intiassa yhteensä 28, joten juuri missään osavaltiossa kristityt eivät ole saaneet olla rauhassa.

Viime vuonna tapahtumia oli koko vuoden aikana 505, joten nousu on ollut selkeä.

Syyskuun 7. päivänä antamassaan lausunnossa UCF kertoo, että kesäkuussa kristittyjen vastaisia hyökkäyksiä oli eniten – 89 kappaletta.

Intiassa on 13 aluetta, missä kristinuskon tunnustaminen ei ole turvallista. Chhattisgarhin osavaltion Bastarin ja Kondagaonin kaupungeissa hyökkäyksiä oli eniten, 51 ja 14 kertaa. Useimmiten kristityt joutuvat osavaltiossa voimassa olevan käännyttämisen kieltävän lain uhreiksi.

Pakkokäännyttämisen kieltäviä lakeja on voimassa 11 osavaltiossa ja suurimmassa osassa niistä osavaltiota johtaa pääministeri Modin edustama BJP-puolue. Chhattisgarhissa valtaa kuitenkin pitää oppositiopuolue.

Tänä vuonna lähes 520 kristittyä on pidätetty eri puolilla Intiaa käännyttämisestä syytettyinä.

Eniten hyökkäyksiä, 211 kappaletta, tapahtui Uttar Pradeshin osavaltiossa, seuraavaksi eniten Chhattisgarhissa ja Haryanassa.

Chhattisgarhissa ja Jharkhandissa kristittyjen ei ole annettu ottaa vettä yhteisistä kaivoista, ja heitä on muutoinkin syrjitty. Joskus heidän ei ole annettu korjata edes satoa omilta pelloiltaan.

Pääkaupungissa New Delhissäkin on nähty kristittyjen vastaisia tapahtumia. Äärihindut ovat siellä saapuneet häiriköimään neljää kristittyjen kokoontumista.

Intiassa järjestetään ensi vuonna vaalit, joissa Modi hakee itselleen kolmatta kautta.

Lähteet: UCF, UCAnews

”Etulinjan evankelistat Kashmirissa” – Radio Patmos

Toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen vieraili Kashmirissa, missä Marttyyrien Ääni tukee etulinjan evankelistojen koulutusta. Tässä ohjelmassa kerrotaan, minkälaisista taustoista opiskelijat tulevat ja minkälaisen kutsun Jumala on heille antanut. Ohjelma on uusinta. Ohjelma

”Etulinjan työ etenee Kashmirissa” – Radio Patmos

Tässä Hannu Lahtisen tekemässä haastattelussa veli Ranbir kertoo, miten etulinjan työ on edennyt Intian pohjoisosassa, Kashmirissa. Kuulemme terveisiä turvakodista, etulinjan kurssilta ja pienyrittäjyyshankkeista. Ohjelman voi jälkeenpäin kuunnella ohjelma-arkistosta.

”Kashmirin konflikti ja kristittyjen ahdinko” – TV7

Hindunationalistisen puolueen päätavoitteita Intiassa on ollut korostaa, että maa on hindulainen kansallisvaltio. Tilanne on ongelmallinen erityisesti maan pohjoisosissa, Kashmirissa, joka on 98 prosenttisesti islamilainen. Entä mikä on kristittyjen asema ja

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print