Your Cart

Intia – Sunnuntaina koolla olleita uskovia pahoinpidelty kahdessa osavaltiossa

Intiassa uskovat ovat nykyisin yhä useammin vaarassa joutua pahoinpidellyiksi, jos he kokoontuvat sunnuntaisin jumalanpalvelukseen. Näin kävi juuri kahdessa Intian osavaltiossa, Uttar Pradeshissa ja Chhattisgarhissa.

Uttar Pradeshin Raebarelin kaupungissa pastori ja hänen perheensä olivat valmistautumassa sunnuntain jumalanpalvelukseen, kun noin 30 äärihindua hyökkäsi rukoushuoneeseen.

He syyttivät perhettä kyläläisten käännyttämisestä kristinuskoon. Mukanaan hyökkääjillä oli veitsiä ja bambukeppejä.

Pastorin vaimo loukkaantui hänen yrittäessään suojella miestään. Myös jotkut seurakuntalaiset saivat sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Hyökkääjät tuhosivat seurakunnan omaisuutta, tuoleja ja muita esineitä. Kun pastori soitti poliisit apuun, he saapuivat paikalle vain tehdäkseen tilanteen pastorille ja hänen perheelleen entistä vaikeammaksi. Heidät vietiin poliisiasemalle, missä hyökkääjät syyttivät pastoria ja hänen vaimoaan laittomasta käännyttämisestä. Poliisit kirjasivat hyökkääjien syytteet ja pitivät pastoria ja hänen vaimoaan asemalla yli vuorokauden ajan.

Pastori oli palvellut kylässään yli kuusi vuotta, uskoon tulostaan lähtien. Häntä oli usein käsketty lopettamaan jumalanpalvelukset, ja nyt uhkaukset kävivät toteen. Pastori pyytää rukoilemaan tilanteen puolesta.

Toisaalla Intiassa, Chhattisgarhin osavaltion Bhaganpalin kylässä seitsemän kristittyä sai hyökkäyksessä hengenvaarallisia vammoja.

”Bhaganpalin kylän kristittyjä on ahdisteltu tämän vuoden maaliskuusta lähtien”, paikallinen pastori kertoo. ”Kristityt on kutsuttu kyläkokoukseen kahdesti viimeisen kahden kuukauden aikana ja heitä on vaadittu palaamaan aiempaan uskontoonsa. Kristityille käy yhä vaikeammaksi harjoittaa uskoaan.”

Noin 60 kristittyä oli kokoontunut sunnuntaijumalanpalvelukseen, kun noin 15 äärihindua syöksyi sisään rukoushuoneeseen. Heillä oli aseinaan teräviä kiviä ja painavia nuijia, joilla he alkoivat hakata paikalla olleita.

Seitsemän sai vakavia vammoja: yhdeltä murtui käsi, yhden haava vaati tikkejä ja yksi oli tajuttomana neljä tuntia.

Pelästyneet uhrit pakenivat toiseen kylään siellä asuvien uskovien suojiin. ”Heidän henkensä ovat vaarassa, jos he palaavat kyläänsä Bhaganpaliin”, pastori sanoi, ja lisäsi: ”sen enempää poliisit kuin muutkaan viranomaiset eivät ole kiinnostuneita auttamaan heitä tässä tilanteessa”.

Poliisit kirjasivat kyllä rikosilmoituksen hyökkääjiä vastaan, mutta tietojen mukaan mitään muuta asialle ei ole tehty.

Rukoile, että viranomaiset toimisivat asiaan kuuluvasti ja saattaisivat hyökkääjät oikeuden eteen.

Lähde: ICC

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print