Your Cart

Intiassa kymmeniä kristittyjä vangittuina käännyttämisestä syytettyinä

Nämä pastorit olivat käännyttämisestä syytettyinä pidätettyinä Uttar Pradeshissa jo vuonna 2019.

Äskettäin Uttar Pradeshin osavaltiossa pidätettiin yhdeksän kristittyä, kahdeksan heistä naisia, joita syytettiin valheellisesti pakkokäännyttämisestä. Kaikkiaan Uttar Pradeshissa on tällä hetkellä lähes 60 kristittyä samasta syystä pidätettyinä.

Poliisit pidättivät kahdeksan naista ja yhden miehen hindunationalistien hyökättyä uskovien kokoontumiseen Azamgarhissa.

Paikalliset lähteet kertovat, että äärihindut hyökkäsivät talon sivustalla olleeseen telttaan ja ryhtyivät repimään sitä alas rikkoen samalla muovituoleja ja muita kalusteita, joita uskovat käyttivät kokoontumisissaan. He myös vaativat kristittyjä kieltämään uskonsa ja uhkasivat vakavilla seurauksilla, jos he eivät suostu, kuten sadon ja viljelyspalstan menetyksellä. Poliisit saapuivat paikalle, kun joukkio oli jo hajottanut teltan. Sen sijaan, että pidätetyiksi olisivat joutuneet hyökkääjät, poliisit pidättivät osan paikalla olleista uskovista pakkokäännyttämisestä syytettyinä.

Uskovien koettelemukset eivät loppuneet siihen. Joitakin naisia kokoontui yksityiskotiin rukoilemaan edellä mainittujen pidätettyjen puolesta. Äärihindut ilmoittivat siitä poliisille väittäen, että meneillään oli käännyttäminen. Poliisit kiiruhtivat paikalle ja pidättivät viisi naista.

Tilanteen nähnyt henkilö kertoo, että ”suurimmalla osalla pidätetyistä naisista on pieniä lapsia, joten pidätys on suuri stressi ja trauma heidän perheilleen. Nämä naiset huolehtivat perheensä ruokkimisesta, ja nyt perheet kärsivät odottaessaan heidän vapautumistaan”.

Toisaalla Uttar Pradeshissa, Bahraichissa, yksitoista kristittyä pidätettiin. Paikallinen pastori vieraili pidätettyjen kristittyjen luona. Pastorin vaimo kertoi: ”Koko tällä seudulla kristittyjen tilanne on hyvin vaarallinen, sillä meillä ei ole minkäänlaista vapautta kokoontua yhteen ja ylistää Jumalaa. Jos haluamme tehdä niin, meidän on oltava valmiita joutumaan pidätetyiksi. Niin kävi miehelleni ja hänen seurakunnalleen.”

Nimettömänä asiasta puhunut pastori kertoo: ”Tällä hetkellä ainakin 57 kristittyä on pidätettynä pakkokäännyttämisestä syytettynä. Jotkut heistä ovat pienten lasten äitejä, joiden olisi huolehdittava lapsistaan ja kodinhoidosta. On surullista, että nämä syyttömät ihmiset on valheellisten syytösten myötä pidätetty ja lähetetty vankilaan.”

Uttar Pradesh on Intian väkiluvultaan suurin osavaltio ja yksi yhdestätoista osavaltiosta, joissa on voimassa käännyttämisen kieltävä laki, työkalu, jota äärihindut käyttävät kristittyjen ahdisteluun ja pelotteluun. Viimeisen puolen vuoden aikana kristittyihin kohdistui Intiassa 400 vihamielistä tekoa ja niistä 155 tapahtui Uttar Pradeshissa.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print