Your Cart

Intiassa vapautettu 11 pidätettynä ollutta kristittyä

Käännyttämisen kieltävän lain nojalla pidätetyt uskovat viettivät viikon pidätettyinä pohjoisessa Uttar Pradeshin osavaltiossa.

Uttar Pradeshin osavaltiossa, Bahraichin kaupungissa, oikeus on vapauttanut takuita vastaan pastori Babu Ramin ja kymmenen muuta kristittyä. Heidät vapautettiin 17. heinäkuuta.

”Olemme iloisia, että veljemme ovat päässeet vapaiksi”, kertoi Dinanath Jaiswal, sosiaalityöntekijä, joka auttoi heidän vapautumisessaan.

Uskovat pidätettiin äärihinduryhmä Bajrang Dalin valituksen seurauksena sunnuntaina heinäkuun 9. päivänä, kun he olivat yhdessä koolla.

Bajrang Dalin aktivistit tunkeutuivat rukoushuoneeseen ja syyttivät pastoria ja muita uskovia käännyttämisestä. Uttar Pradeshissa on voimassa pakkokäännyttämisen kieltävä laki.

Aktivistit soittivat paikalle poliisit, jotka pidättivät pastorin ja muut koolla olleet uskovat ja veivät heidät oikeuden eteen.

”Kolmetoista kristittyä naista pidätettiin myös, mutta paikallinen oikeus vapautti heidät takuita vastaan”, Jaiswal kertoo.

Pidätettyjä uskovia syytettiin laittomasta kokoontumisesta, juonittelusta ja uhkailusta.

”On valitettavaa, että poliisit rekisteröivät täysin valheellisia rikosilmoituksia kristittyjä vastaan, jotka ovat ainoastaan olleet koolla sunnuntaina”, Jaiswan sanoi.

Jaiswan sanoo elämän käyneen kurjaksi Uttar Pradeshin kristityille. Osavaltio on Intian väkirikkain ja sitä hallitsee hindumielinen BJP-puolue, jota myös Intian pääministeri Narendra Modi edustaa.

Käännyttämisen kieltävä laki tuli voimaan vuonna 2020 ja sen johdosta useat uskovat ja pastorit ovat tälläkin hetkellä vangittuina.

Seurakuntien johtajat syyttävät poliiseja äärihinduryhmien puolelle asettumisesta ja valheellisten syytteiden nostamisesta kristittyjä vastaan.

Lain mukaan poliisit saisivat rekisteröidä rikosilmoituksen laittomasta käännyttämisestä vain rikoksen uhrin, läheisen sukulaisen tai huoltajan pyynnöstä.

”Poliisit eivät noudata lakia ja sen vuoksi kristityt joutuvat kokoamaan varoja voidakseen taistella valheellisia syytöksiä vastaan oikeudessa”, Jaiswan valittaa.

Uttar Pradeshin osavaltiolla on kyseenalainen kunnia johtaa Intian osavaltioiden tilastoa kristittyjä vastaan nostetuissa syytteissä.

Kristittyjen vastaisesta väkivallasta tilastoja keräävä United Christian Forum (UCF) on kirjannut Uttar Pradeshissa 155 kristittyjen vastaista tapausta viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Koko Intiassa vastaavia tapauksia oli samaan aikaan 400, UCF kertoo.

Suurimmassa osassa tapauksista uskovia valheellisesti syyttävät tai hyökkäyksiin syyllistyneet jäävät rankaisematta.

Uttar Pradeshin 20 miljoonasta asukkaasta vain noin 0,18 prosenttia on kristittyjä.

Lähde: UCF

Nuorten uskoa Intian Kashmirissa

Joukko nuoria islamista kristinuskoon kääntyneitä matkusti suureen intialaiskaupunkiin useiksi päiviksi oppimaan lisää uskostaan. Palatessaan muslimienemmistöiseen kotikyläänsä he olivat vahvistuneita uskossaan, joka joutui heti koetuksille. Valheellisia syytöksiä Nuoret ovat kaikki sukua

Lue lisää »

”Intian kristityt veitsenterällä” – TV7

Intian perustuslaki takaa uskonnonvapauden kaikille maan kansalaisille. Intian kristittyjen kohtaama todellisuus on kuitenkin täynnä vainoa ja väkivaltaa. Vaino kristittyjä kohtaan on äärimmäisen vakavaa, mutta se ei ole pysäyttänyt Intian kristittyjä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print