Your Cart

Kiina: Poliisit yrittivät estää uskovan hautajaiset

Pastori Dai Zhichao saarnaa hautajaisissa. Kuva: ChinaAid

Hieman yli viikko sitten kerroimme kiinalaisen seurakunnan kastetilaisuudesta, jossa heitä heiteltiin kivillä. Nyt poliiseilla piti kiirettä heidän yrittäessään estää Early Rain -seurakuntaan kuuluneen miehen hautajaiset.

Shu Qiong ja hänen perheensä halusivat järjestää muistotilaisuuden hänen isälleen Shu Chunliangille hautaustoimistossa Chengdun kaupungin laitamilla. Poliisit kuitenkin saivat suunnitelmasta vihiä ja estivät monia vieraiksi kutsuttuja osallistumasta.

Monien seurakuntalaisten ovia vartioitiin tai heidän lähtönsä estettiin koronan leviämisen estämiseksi kehitetyillä hälyttimillä. Oveen kiinnitettävä hälytin on suunniteltu hälyttämään, jos ovi avataan. Ilmoitus siitä menee poliisille.

Tällaisia hälyttimiä uskovien ulko-oviin asennettiin. Kuva: ChinaAid

Poliisin pahoinpitelemäksikin joutunut Shu Qiong kertoo: “Chengdun poliisit olivat niin huolissaan isäni hautajaisista. Kiitämme kuitenkin Herraa. Saimme mahdollisuuden julistaa evankeliumia poliiseille ja muille uskosta osattomille.”

Shu Qiongin isällä, Shu Chunliangilla, oli todettu toukokuussa pitkälle edennyt keuhkosyöpä. Sairaudesta kuultuaan isä muutti yli 1500 kilometrin päästä Anhuista tyttärensä luo Chengduhun. Hän alkoi käydä tyttärensä seurakunnassa ja tuli uskoon. Hänet kastettiin kesäkuussa. Sairauden edettyä Shu Chunliang joutui sairaalaan, mutta Chengdun erittäin tiukkojen koronasääntöjen vuoksi perhe ei päässyt tapaamaan isää sairaalaan, ei edes hyvästelemään häntä.

Hautajaiset oli määrä pitää iltapäivällä 21. syyskuuta. Edellisenä päivänä kuitenkin poliisit kuulustelivat useita seurakunnan johtajia. Muut seurakuntalaiset kertoivat, että heidän ovilleen oli asetettu “vartijat”. Sen vuoksi monet eivät pystyneet osallistumaan hautajaisiin.

Pastoria kielletty osallistumasta

Pastori Dai Zhichao perheensä kanssa. Kuva: ChinaAid

Early Rain -seurakunnan pastori Wang Yin ollessa vankilassa kärsimässä yhdeksän vuoden tuomiotaan, pastori Dai Zhichao otti seurakunnan johdon vastuulleen. Pastori Dai Zhichao oli arvannut, että hautajaiset yritettäisiin estää, joten hän oli kirjoittanut saarnansa valmiiksi jo etukäteen. Hautajaispäivänä hän heräsi aamuseitsemältä ja sai huomata, että kaksi tuntematonta henkilöä vartioi hänen ulko-oveaan. Hänen vaimonsa lähti ulos heidän kahden lapsensa kanssa ja heidän annettiin mennä, koska pastori ei ollut heidän mukanaan. Sen jälkeen vartijat siirtyivät kerrostalon alaovelle vahtimaan, joten pastori rukoili Jumalaa avaamaan hänelle reitin.

Pastori Dai halusi mennä hautajaisiin, mutta hän ei halunnut riidellä vartijoiden kanssa. Häntä vahtimaan oli järjestetty neljä tai viisi vartijaa. Myöhemmin poliisi tuli varmistamaan, että hän oli kotona ja kielsi häntä lähtemästä ulos.

Puoli yhdeltä iltapäivällä hän kuitenkin lähti. Poliisit olivat tyhjentäneet renkaat hänen autostaan ja polkupyörästään, mutta hän lähti silti matkaan pyörällään. Poliiseja ei tuolloin ollut vahtimassa hänen kulkuaan.

Kotiin palattuaan pastori totesi, että hänen ulko-ovensa lukko oli rikottu ja ruuvi oli työnnetty avaimenreikään. Se ei ollut ensimmäinen kerta. Siitä huolimatta hän tunsi kokeneensa Jumalan armoa: “Yö on synkkä ja aamu sarastaa. Herra, ole kilpemme ja varusta meidät valolla. Rukoilkaa perheittemme puolesta. Herra johtakoon meitä ja seurakuntaamme. Rukoilen, että Herra armahtaisi Chengdun kaupunkia ja tätä maata. Kiina on täynnä epätoivoisia ihmisiä, jotka eivät tunne Jumalaa.”

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print