Your Cart

Kiinalaisen uskovan pariskunnan häät estetty

Early Rain -seurakunnan jäsenten veli Zhang Qiangin ja sisar Xiao Yuen oli määrä mennä naimisiin lauantaina 21. toukokuuta. Kuva: Marttyyrien Ääni Korea

Zhang Qiang ja Xiao Yue olivat lähes kuten kuka tahansa niistä tuhansista pariskunnista, jotka valmistautuivat häihinsä Kiinassa viime lauantaina, 21. toukokuuta.

Vain yksi asia teki heistä erilaisia: he ovat Early Rain -seurakunnan jäseniä Chengdun kaupungissa.

Early Rain -seurakunta jäsenineen on ollut viranomaisten hampaissa siitä lähtien, kun pastori Wang Yi ja yli sata seurakuntalaista pidätettiin 9. joulukuuta 2018. Vuotta myöhemmin pastori Wang Yi tuomittiin yhdeksäksi vuodeksi vankilaan valtionvastaisesta toiminnasta sekä laittomista liiketoimista. Seurakunnan vaino ei ole tämänkään jälkeen päättynyt: uskovia ahdistellaan, pidätetään, häädetään kodeistaan – ja nyt, estetään menemästä naimisiin.

Sen seurauksena Zhangia ja Xiaoa ei viime viikonloppuna julistettu aviopuolisoiksi, vaan heidät pidätettiin ja vapaaksi laskettaessa heitä kiellettiin etenemästä hääsuunnitelmien suhteen.

Korean Marttyyrien Äänen edustajan tri Hyun Sook Foleyn mukaan ahdistelu ei jäänyt pelkästään pariskuntaan.

”Jopa hääpaikaksi varattu hotelli perui varauksen painostuksen vuoksi”, tri Foley kertoo. Hotellin lähettämässä viestissä syyksi sanottiin viranomaisten ottaneen hotellin karanteenihotelliksi, ja varausmaksu palautettiin pariskunnalle.

Poliisit valvoivat pastori Dai Zhichaon kotioven takana estäen häntä poistumasta kotoa. Kuva: Marttyyrien Ääni Korea

”Seurakunnan vanhimmistoon kuuluvalle Li Yingqiangille, pastori Wu Wuqingille, pastori Dai Zhichaolle sekä muille seurakuntaan kuuluville poliisit sanoivat, että he eivät saa osallistua häihin. Kolme poliisia asettui Dain kotioven taakse valvomaan, että hän ei poistu kotoaan. Sisar Hu Xinrong, jonka oli määrä suorittaa vihkiminen, pysäytettiin rautatieasemalla ja poliisit pakottivat hänet palaamaan kotiin. Jopa veli Shen Bing, joka meni poliisiasemalle lohduttamaan pidätettynä ollutta pariskuntaa, sai kannoilleen lähes kymmenen poliisia ja kun pariskunta vapautettiin, hänet pidätettiin.”

”Morsian Xiao Yue itki koko sen ajan, kun he olivat poliisiasemalla ja vielä senkin jälkeen. Sulhanen puolestaan kertoi, että poliisit tarkkailivat häntä edelleen kun hän oli jo palannut kotiin.”

”Zhang Qiang ja Xiao Yue olisivat helposti voineet erota seurakunnasta ja pitää häänsä yksityisesti”, Foley kertoo. ”Mutta Efesolaiskirje kertoo meille, että avioliitto ei ole yksityinen juhla, vaan salaisuus, joka osoittaa maailmalle Kristuksen ja seurakunnan katkeamattoman yhteyden. Early Rain -seurakuntalaiset ovat edelleen yksi ruumis – Kristuksessa, tämän pariskunnan kanssa, vankilassa olevan Wang Yin kanssa, sekä kristittyjen kanssa eri puolilla maailmaa.”

Early Rain -seurakunnan jäsenet ovat päättäneet pysyä yhtenäisinä tuli mitä tuli. Eräs seurakuntalainen kirjoitti: ”Häät näyttävät mahdottomilta toteuttaa, mutta Kristus on jo voittanut ja tulee pian noutamaan morsiamensa. Kristus rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä sen edestä. Olkaamme uskollisia Kuninkaallemme, joka rakasti meitä niin paljon!”

Lähde: Korean Marttyyrien Ääni

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print