Your Cart

Iran – Karkotettu, vangittuna ollut uskova kuollut

26.2.2024

Iranilainen kristinuskoon kääntynyt mies, joka oli ollut vangittuna ja sen jälkeen lähetettynä maansisäiseen karkotukseen, on kuollut 38-vuotiaana.

Ebrahim Firouzin elämä päättyi vain 38-vuotiaana. Kuva: MEC

Ebrahim Firouzin perhe kertoi surijoille hänen hautajaisissaan torstaina 22. helmikuuta, että ”hän kuoli sydänkohtaukseen” tiistaina 20. helmikuuta.

Ebrahimin muistoa kunnioittaen Article18-järjestön johtaja Mansour Borji kertoi: ”Ebrahimin ennenaikainen kuolema on musertava uutinen. Olemme seuranneet hänen tapaustaan siitä lähtien, kun Iranin viranomaiset pidättivät hänet kotiseurakunnan toimintaan osallistumisesta ja Raamatun omistamisesta.”

Vankeutensa aikana Ebrahim oli ylläpitämällämme uskonsa tähden vangittujen osoitelistalla.  

”Iranin islamilainen hallinto tuomitsi Ebrahimin ’kansallisen turvallisuuden vastaisista teoista’, mutta mikään ei olisi voinut olla kauempana totuudesta”, Borji sanoo.

”Ebrahimin elämän keskiössä oli hänen halunsa, että jokaisella olisi vapaus lukea ja omistaa Raamattu. Sen vuoksi hänet alun perin pidätettiin, ja sen vuoksi hän vietti lähes seitsemän vuotta vankilassa. Vankilassakin hän keksi luovia keinoja saattaa Raamattu kaikkien ulottuville, kun hän sai vastuulleen vankilan kirjaston hoitamisen. Tämä halu ei kaikonnut hänestä kahden vuoden karkotuksen eikä hänen viimeisten elinpäiviensä aikanakaan.”

Kärsittyään tuomionsa Ebrahim karkotettiin vuonna 2019 yhteen Iranin syrjäisimmistä kolkista – lähelle Pakistanin rajaa, Sistanin ja Balutsistanin provinssiin. Sieltä oli yli 1600 kilometriä hänen kotikaupunkiinsa Teheranin lähelle.

Hänet pidätettiin vuonna 2011 pidätysaallon yhteydessä, kun häneltä löytyi Raamattuja ja kävi ilmi, että hän kuuluu kotiseurakuntaan ja evankelioi ihmisiä.

Mansour Borji jatkaa: ”Kun Ebrahim karkotettiin, hänestä tuli uuden yhteisönsä arvostettu jäsen. Hän oli aloittamassa yritystä ja odotti löytävänsä puolison.”

Lue tästä, kun Ebrahim kertoi karkotuksestaan.

“Hän auttoi paikallisia kouluja, rahoitti käymälöitä ja sanitaatioprojekteja. Hän osti kenkiä, laukkuja ja vihkoja alueen pienille lapsille.”

”Tulevaisuuden suhteen hän oli toiveikas, ja hän toi toivoa myös yhteisölle, jonka keskuudessa hän eli.”

”Kaikkien vankeusvuosiensakaan aikana Ebrahim ei menettänyt toivoaan. Hänellä oli uskomaton taisteluhenki.”

Lähteet kertovat, että Ebrahimin veli oli matkustanut tapaamaan häntä, kun hänestä ei ollut kuulunut muutamaan päivään, ja löysi veljensä kuolleena asunnostaan.

Kartta-sivustoltamme voit lukea lisää Iranin kristityistä sekä Marttyyrien Äänen työstä Iranin uskovien tukemiseksi.

Lähde: Article18

Iranissa armahdettu uskova ruoskittu, karkotetaan

Lähes viisi vuotta vangittuna ollut kotiseurakunnan johtaja, joka ruoskittiin ehtoollisviinin juomisesta, on nyt ruoskittu toistamiseen ja hänet karkotetaan kahdeksi vuodeksi. Saheb Fadaie oli kärsimässä kuuden vuoden vankeustuomiotaan Evinin vankilassa Teheranissa, kun hänet armahdettiin islamilaisen vallankumouksen vuosipäivänä tänä vuonna. Siihen mennessä hän oli jo kärsinyt lähes viisi vuotta tuomiostaan. Sahebin vapauduttua

Lue lisää »

Iranilainen Ebrahim Firouzi jälleen ongelmissa viranomaisten kanssa

Iranilainen kristinuskoon kääntynyt Ebrahim Firouzi on vapautettu takuita vastaan oltuaan lähes kolme viikkoa pidätettynä. Syytteitä häntä vastaan ei kuitenkaan ole peruttu. Nyt 34-vuotias, Ebrahim on jo joutunut pidätetyksi useita kertoja ja viettänyt yli kuusi vuotta vankilassa uskonsa tähden. Tällä hetkellä hän elää maansisäisessä karkotuksessa. Helmikuun 8. päivänä hänet pidätettiin epäiltynä

Lue lisää »

Iranilainen kristitty maansisäiseen karkotukseen, eroon perheestä

Neljä viikkoa vankilasta vapautumisensa jälkeen iranilainen kristinuskoon kääntynyt Mohammadreza Omidi matkasi kohti etelää, yli tuhannen kilometrin päähän kodistaan ja perheestään. Siellä hänen on määrä aloittaa hänelle määrätty maansisäinen karkotus. Mohammadreza oli alun perin tuomittu kymmeneksi vuodeksi vankeuteen kotiseurakunnan toimintaan osallistumisesta sekä kahdeksi vuodeksi maansisäiseen karkotukseen. Aiemmin tänä vuonna hänen tuomionsa

Lue lisää »

”Rohkeita avauksia Irakissa ja Iranissa” – TV7

Tässä Marttyyrien Äänessä keskustellaan Iranista ja Irakista, missä kristittyjen määrä on pienentynyt. Kaikesta huolimatta Jumala toimii vainojen ja haasteiden keskellä. Satu Panulan haastateltavana toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print