Your Cart

Iranilainen Ebrahim Firouzi jälleen ongelmissa viranomaisten kanssa

Ebrahim Firouzi. Kuva: Middle East Concern

Iranilainen kristinuskoon kääntynyt Ebrahim Firouzi on vapautettu takuita vastaan oltuaan lähes kolme viikkoa pidätettynä. Syytteitä häntä vastaan ei kuitenkaan ole peruttu.

Nyt 34-vuotias, Ebrahim on jo joutunut pidätetyksi useita kertoja ja viettänyt yli kuusi vuotta vankilassa uskonsa tähden. Tällä hetkellä hän elää maansisäisessä karkotuksessa.

Helmikuun 8. päivänä hänet pidätettiin epäiltynä ”pyhien loukkaamisesta” ja ”islamilaisen tasavallan vastaisesta propagandasta vihamielisen ryhmän hyväksi”. Pidätys oli seurausta päivää aiemmin verkossa julkaistuista kuudesta videosta. Niillä Ebrahim kertoo viranomaisten jatkuvasti suorittamasta häirinnästä, kuten hänen omaisuutensa takavarikoinnista ja hänen veljensä ahdistelusta, vaikka veli ei edes ole kristitty. Hän oli myös saanut selville, että eräs hänen ystäväksi luulemansa henkilö olikin oikeasti tiedusteluministeriön ilmiantaja.

Videoilla Ebrahim sanoo, että hän ei pelkää takaisin vankilaan joutumista totuuden kertomisesta tai oikeudenmukaisuuden puolesta taistelemisesta.

Hän kuitenkin lisäsi: ”Rukoukseni on, että viranomaiset pyrkisivät todelliseen oikeudenmukaisuuteen. Iranin seurakunta ei ole koskaan pyrkinyt sotaan valtiota vastaan. Uskomme Herraan Jeesukseen Kristukseen, ja Raamatun kirjoitusten mukaisesti haluamme elää hiljaista ja lainkuuliaista elämää.”

Viisi päivää pidätyksensä jälkeen hän ryhtyi syömälakkoon protestoidakseen uusia syytteitään. Hän päätti lakkonsa, kun hänelle kerrottiin, että hän pääsisi vapaaksi ja syytteet kumottaisiin.

Näistä lupauksista huolimatta Ebrahim pysyi pidätettynä lauantaihin 27. helmikuuta saakka, jolloin hänestä maksettiin noin 1370 euron takuut.

Viimeisimmän pidätyksen jälkeen Ebrahimille alkoi tulvia tuen osoituksia ympäri maailmaa. Iranin kirkkojen neuvosto, Hamgaam, johti vaatimuksia Ebrahimin vapauttamiseksi ja että viranomaisten tulisi ”lopettaa hänen vainoamisensa”.

”Islamilaisen tasavallan tiedusteluministeriö ei ole lakannut ahdistelemasta ja vainoamasta herra Firouzia edes hänen ollessaan karkotettuna”, Hamgaamin lausunnossa sanottiin. ”Uusia syytteitä nostamalla ja takavarikoimalla hänen omaisuuttaan, hänen elämänsä on tehty entistä epäinhimillisemmäksi ja vaikeaksi Raskiin karkotettuna.”

Ebrahim on ollut karkotettuna jo 15 kuukautta, ja näillä näkymin hänellä on sitä edessään vielä lokakuuhun 2022 saakka.

Lähteet: Article18, Middle East Concern

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print