Your Cart

Iranilainen kristitty maansisäiseen karkotukseen, eroon perheestä

Mohammadreza Omidi vaimonsa Maryamin ja tytärtensä Saran ja Sandran kanssa. Kuva: Article 18

Neljä viikkoa vankilasta vapautumisensa jälkeen iranilainen kristinuskoon kääntynyt Mohammadreza Omidi matkasi kohti etelää, yli tuhannen kilometrin päähän kodistaan ja perheestään. Siellä hänen on määrä aloittaa hänelle määrätty maansisäinen karkotus.

Mohammadreza oli alun perin tuomittu kymmeneksi vuodeksi vankeuteen kotiseurakunnan toimintaan osallistumisesta sekä kahdeksi vuodeksi maansisäiseen karkotukseen. Aiemmin tänä vuonna hänen tuomionsa lyhennettiin kahteen vuoteen, ja tuo aika tuli täyteen 18. elokuuta.

Myös karkotusta lyhennettiin kolmella kuukaudella hänen vankilassa viettämänsä ylimääräisen ajan vuoksi.

Mohammadrezan vaimo, Maryam, ja heidän kaksi teini-ikäistä tytärtään, Sara ja Sandra, jäivät Rashtiin, Pohjois-Iraniin, kun Mohammadreza matkusti toiselle puolelle maata tietämättä, mikä häntä siellä odottaisi.

Mohammadreza on toinen iranilainen kristitty, joka on tuomittu maansisäiseen karkotukseen. Hän seurasi Ebrahim Firouzin jalanjälkiä, joka on jo kärsinyt lähes vuoden karkotuksestaan Kaakkois-Iranissa, ja jolla on vielä kaksi vuotta jäljellä.

Mohammadreza suhtautui tilanteeseensa rauhallisesti ja kertoi läheiselle ystävälleen: ”Luotan tässä asiassa Jumalaan, kuten tein vankeusaikananikin.”

”Monet ihmiset, jopa läheiseni, pitävät karkotusta hukkaan heitettynä aikana. Mutta kun näen itseni yhtenä palasena Jumalan rakentamassa palapelissä, otan iloiten vastaan tämän mahdollisuuden kokea karkotukseni. Minun kokemukseni voi auttaa toisia kristittyjä, jotka saavat myöhemmin samanlaisen rangaistuksen”, Mohammadreza kertoo.

Aluksi luultiin, että Mohammadrezan karkotustuomio olisi peruttu, kun hänen tuomiotaan lyhennettiin. Vankilasta lähtiessään hänelle kuitenkin kerrottiin, että hän joutuisi karkotetuksi.

Niinpä vain viikkoja tunteikkaasta jälleennäkemisestä perheensä kanssa, Mohammadreza lähti taas matkaan kohti tuntematonta. Video Mohammadrezan kotiinpaluusta on nähtävissä täällä.

Hän ei tiedä, mitä hän tekee Borazjanissa, eikä sitäkään, voiko hän tuoda vaimonsa ja yhä koulua käyvät tyttärensä sinne. Eteläinen Iran on huomattavasti ankarampaa seutua ympäristönsä ja ilmastonsa suhteen, kuin perheen koti lähellä Kaspianmerta.

Mohammadreza matkusti yli tuhannen kilometrin matkan Borazjaniin bussilla, omalla kustannuksellaan. Samoin hänen on itse kustannettava elämänsä siellä, pyrkiessään luomaan uuden elämän itselleen vieraassa kaupungissa kaukana kotoa.

Olemme käynnistäneet vetoomuskampanjan Iranin kristittyjen puolesta. Voit pyytää vetoomuksen allekirjoitettavaksesi toimistostamme info@marttyyrienaani.fi tai 040 5522 309 (arkisin klo 9-15). Muista kertoa haluatko vetoomuksen allekirjoitettavaksesi sähköpostilla vai postitse.

Lähde: Article 18

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print