Your Cart

Intia – Pastori hakattu tajuttomaksi

Madhya Pradeshin osavaltiosta oleva pastori toipuu edelleen vammoistaan, jotka hän sai viime kuussa äärihindujen hakattua hänet tajuttomaksi ja jätettyä makaamaan verilammikkoon.

Syyskuun 10. päivä noin 20 äärihindua tunkeutui Tihiya Vasunian kotiin, jonne uskovat olivat kokoontuneet rukoilemaan. Sisällä he hakkasivat, potkivat ja löivät nuijilla pastori Ajmer Singh Damoria. ”Pastori Ajmer oli tajuttomana noin viisi tuntia, ja paikalliset lääkärit siirsivät hänet maakunnan sairaalaan vammojen vakavuuden tähden”, kertoo paikallinen pastori. ”Hän oli sairaalahoidossa yli viikon.”

Suurin osa kokoontumisessa paikalla olleista kristityistä pakeni vahingoittumattomina, mutta äärihindut sieppasivat Dilu Kataran, seurakunnan jäsenen, hakkasivat häntä ja vapauttivat myöhemmin illalla. Katara sai sairaalahoitoa haavoihinsa ja sisäisiin vammoihin. Hyökkääjät pahoinpitelivät myös pastori Damorin vaimoa, Runita Damoria, mutta hän pääsi pakenemaan puolitoistavuotiaan vauvansa kanssa.

Hyökkääjät tuhosivat taloustarvikkeita ja surmasivat yhden Vasunian vuohista. ”He tappoivat Vasunian vuohen, joka oli sidottu ulos ja huusivat, että tällaisia rukouksia ei saisi kylässä enää tapahtua”, kertoi pastori Amiya Jal. ”Se oli urosvuohi ja noin 6000 rupian (n. 82 euroa) arvoinen. Vasunia on vain köyhä maanviljelijä ja hän menetti myös suurimman osan taloustarvikkeistaan.”

Poliisit rekisteröivät rikosilmoituksen hyökkääjiä vastaan vasta kun alueen kristilliset johtajat puuttuivat tilanteeseen. Ilmoituksessa ei kuitenkaan mainita Vasunian kärsimiä aineellisia vahinkoja eikä vuohen tappamista.

– Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print