Your Cart

Kun pakistanilainen muslimi kohtaa Kristuksen

8.5.2024

Monissa muslimimaissa polku Jeesuksen seuraajana alkaa siitä, että Jeesus ilmestyy unessa tai näyssä. Niin tapahtui pakistanilaiselle Shezhadillekin.

Jeesus ilmesty Shezhadille unessa. Kuva: mrehan/Visualhunt

”Shezhad” oli kiihkeä muslimisaarnaaja. Sitten hän näki unen, jossa Jeesus ilmestyi hänelle, kun hän seisoi vuolaasti virtaavan joen penkereellä. Toinen mies yllytti häntä hyppäämään jokeen, mutta Jeesus tuli, laski kätensä hänen olalleen ja sanoi: ”Seuraa minua.”

Jeesuksen rinnalla kulkiessaan Shezhad huomasi naulojen jäljet hänen käsissään. Hän kertoo, että Jeesus johdatti hänet kauniiseen rakennukseen, joka oli täynnä valkopukuisia ihmisiä. Siellä hän sanoi: ”Voit istua nyt täällä, koska olet pelastettu.”

Iso-Britannian Marttyyrien Äänen, Release Internationalin, edustajat tapasivat Shezhadin pikkuruisessa asunnossa, jossa hän asuu vaimonsa ”Noorin” kanssa. Heillä ei ollut juuri mitään – heillä ei ollut huonekaluja ja he nukkuivat lattialla – mutta he tarjosivat silti vieraille teetä.

Shezhad kertoi, miten hänet oli adoptoitu heti synnyttyään. Hän sai ankaran islamilaisen kasvatuksen, jonka myötä hänestä tuli innokas islamin opiskelija. Nuorena miehenä hän oli intohimoinen saarnaaja noin kahdeksan vuoden ajan. Hän halusi elää hyvin tiukkaa islamilaista, mutta silti rauhallista, elämää. Samaan aikaan hän tunsi sisällään tyhjyyttä.

Ulkomailla asuva kristitty ystävä kertoi hänelle evankeliumin, jonka hän ensin torjui ja kieltäytyi puhumasta asiasta uudelleen. Aikaa myöten Shezhadissa heräsi kuitenkin kiinnostus ja hän päätti tutkia Raamattua internetissä. Luukkaan evankeliumia lukiessaan hän hämmästyi lukemistaan kauniista sanoista ja niiden sisältämästä rakkaudesta.

Torjuttu, mutta uskossaan kasvava

Hämmentyneenä ja mieli täynnä kysymyksiä Shezhad rukoili ohjausta useita viikkoja, ja tuona aikana Jumala puhui hänelle unen kautta. Nyt Shezhadille oli selvää, että Jeesus oli ainoa tie Jumalan luo. Mutta kun hän yritti mennä kirkkoon häntä ei päästetty sisään, sillä ulkoisesti hän näytti yhä muslimilta. Pastori suostui puhumaan hänen kanssaan, mutta seurakunta, kenties peläten hänen olevan huijari, torjui hänet.

Sama toistui kolmessa muussakin kirkossa. Shezhad oli loukkaantunut ja pettynyt.

Torjutuksi tulemisesta huolimatta hänen uskonsa Jeesukseen kasvoi ja vahvistui. Hän katseli internetistä videoita yrittäen oppia lisää uskosta ja siinä kasvamisesta. Lopulta hän sai yhteyden pastoriin, joka suostui opettamaan häntä puhelimitse. He puhuivat tunnin tai kaksi lähes joka päivä. Sen lisäksi, että pastori rohkaisi Shezhadia uskossaan, hän esitteli tämän kristitylle naiselle, josta tuli sittemmin hänen vaimonsa.

Pariskunta on nyt löytänyt seurakunnan, mutta elämä on yhä vaikeaa.

Shezhadin käännyttyä kristinuskoon hän jätti taakseen kaiken, myös perheensä. Nyt hän on hyvin harvoin yhteydessä heihin. Hän tietää, että jos he saisivat tietää hänen kääntymyksestään, seuraukset olisivat vakavia.

Hänellä ei ole yhteyttä sukulaisiinsa, mutta hänellä on myös vaikeuksia itsensä ja vaimonsa elättämisessä. Sen vuoksi he ovat toisinaan olleet huolissaan ja masentuneita.

Eräs kristillinen taho on kuitenkin auttanut heitä rahahuolissa ja uskossa kasvamisessa. He molemmat haluavat evankelioida, ja Shezhad toivoo pääsevänsä joskus raamattukouluun ja sitä kautta täysipäiväiseksi evankelistaksi.

Lähde: Release International

Marttyyrien Äänen työ Pakistanissa:

  • Kristittyjen tiilentekijäkylien lasten koulujen tuki.
  • Ompelukoulu naisille, tämä on erityinen VOM Siskot -projektimme. Puolen vuoden kurssin jälkeen valmistuvat naiset saavat oman ompelukoneen, Raamatun, ja usein kortin suomalaiselta työn tukijalta. Koulusta saamillaan opeilla ja omalla ompelukoneellaan he voivat aloittaa oman pienyrityksen perheensä elatukseksi.
  • Joidenkin tiiliorjaperheiden velkojen maksu ja varoja uuden elämän aloittamiseen.
  • Apua Pakistanista pakenemaan joutuneille ruokaan, lääkkeisiin, vuokraan.
  • Hätäapua väkivaltaisten hyökkäysten kohteiksi joutuneille kristityille.
    • Lahjoitusviite ompelukoululle 871 378
    • Yleinen Pakistan-lahjoitusviite 871 307

”Vaino ajoi perheen pois kotimaastaan” – Radio Patmos

Hanook päätyi Pakistanissa syytetyksi jumalanpilkasta ja hän joutui perheineen hengenvaaraan. Perhe pakeni Thaimaahan, missä he joutuivat toisenlaisten vaikeuksien eteen. Tässä ohjelmassa toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen haastattelee Hanookia ja hänen vaimoaan Rubinaa.

”Viha kristittyjä kohtaan syttyi Jaranwalassa” – Radio Dei

Jaranwalan kaupunki sijaitsee Pakistanin koillisosissa. Suurin osa kaupungin väestä on muslimeja. Kristityt ovat väheksyttyä vähemmistöä, joka elää hiljaisesti islamin varjossa.  Elokuussa vuonna 2023 raivostunut joukko muslimimiehiä hyökkäsi kristittyjen asuinkortteleihin, tuhosi

”Jaranwalan kristittyjen tuskan päivä” – Radio Patmos

Marttyyrien Äänen tiimi vieraili joulukuussa Pakistanissa Jaranwalan kaupungissa, missä leimahti syvä raivo kristittyjä kohtaan viime elokuussa väitetyn jumalanpilkan takia. Viha sai aikaan mellakan, jonka aikana lukuisat kirkot ja kristittyjen kodit

VOM Siskot – Viha kristittyjä kohtaan syttyi Jaranwalassa

Jaranwalan kaupunki sijaitsee Pakistanin koillisosissa. Suurin osa kaupungin väestä on muslimeja. Kristityt ovat väheksyttyä vähemmistöä, joka elää hiljaisesti islamin varjossa. Elokuussa vuonna 2023 raivostunut joukko muslimimiehiä hyökkäsi kristittyjen asuinkortteleihin, tuhosi ihmisten koteja ja poltti heidän kirkkojaan. Viha ja silmitön raivo sai alkunsa valheellisesta syytöksestä, että kaksi kristittyä olisivat häpäisseet Koraania.

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print