Your Cart

Afganistanin uskovat uusien vaarojen edessä

Afganistanin pienen kristillisen yhteisön elämä on aina ollut vaikeaa. Maassa järjestettiin demokraattiset vaalit vuonna 2004, mutta perustuslaki rakennettiin kuitenkin tiukan sunni-islamilaisen tulkinnan ympärille. Sen seurauksena afgaanikristityt eivät voineet harjoittaa uskoaan vapaasti, ja he kohtasivat väkivaltaa sekä perheittensä että ulkopuolisten ihmisten tahoilta.

Nyt, Talibanin vallattua maan, uskoviin kohdistuva vaara on moninkertaistunut.

Afganistanilais-kanadalainen Shoaib Ebadi johtaa Square One World Media -järjestöä. Hän keskusteli Kanadan Marttyyrien Ääntä edustavan Greg Musselmanin kanssa Afganistanin tämänhetkisestä tilanteesta.

Ebadi kertoo, että suurin osa uskovista paljastuu, kun heidän perheenjäsenensä ilmiantavat heidät. Sukulaiset uskovat, että jos he ilmiantavat kristityn, tämä palaa islamiin.

Afganistanilaiset seurakuntien johtajat ovat saaneet Talibanilta viestejä, joista käy ilmi, että heitä tarkkaillaan.

Iso-Britannian Marttyyrien Ääntä, Release Internationalia, edustava Andrew Boyd kertoo, että Taliban on kulkenut ovelta ovelle etsimässä aiemmalle hallinnolle töitä tehneitä, sekä kristittyjä. Taliban on vaatinut saada tutkia ihmisten puhelimia. Ainakin yksi hazara-vähemmistöön kuuluva henkilö surmattiin pelkästään siksi, että hän oli ladannut puhelimelleen Raamattu-sovelluksen.

Shoaib Ebadilla on perheenjäseniä Afganistanissa, mutta hän näkee tilanteessa Afganistanin kasvavan kristillisen yhteisön kannalta hyvääkin. Ulkomaalaiset kristityt työntekijät ovat nyt joutuneet lähtemään, joten hän sanoo: ”Hyvä uutinen on se, että afgaanikristityt johtavat nyt itse näitä soluseurakuntia. He kokoontuvat kodeissa ja vaarantavat henkensä päivittäin. He evankelioivat nyt naapureitaan, perheenjäseniään ja ystäviään.”

Rukoile näiden epävakaiden päivien aikana, että Jumalan henki olisi näkyvästi läsnä Afganistanissa ja afgaanien keskuudessa. Rukoile henkensä edestä pelkäävien afgaanikristittyjen puolesta, että he saisivat tuntea Jumalan rauhan, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi (Fil. 4:7).

Suomen Marttyyrien Ääni tukee Afganistanin kristittyjä. Voit lukea siitä lisää täältä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print