Your Cart

Afganistanin maanalainen seurakunta

Kotiseurakunta kokoontuu salaa tässä huoneessa joka viikko. Marttyyrien Äänen työntekijän vieraillessa he pyysivät, että heitä ei turvallisuussyistä kuvattaisi.

Me näemme tyhjän huoneen, mutta afgaanikristityt näkevät salaisen kokoontumispaikan.

Yli 30 miljoonaa muslimia kutsuu Afganistania kotimaakseen. Se on yksi vähinten saavutetuista ja kristinuskon kannalta vaikeimmista maista maailmassa. Siellä islamista luopuneet saavat automaattisesti kuolemantuomion – elleivät perheenjäsenet ehdi tappaa heitä ensin. Siellä on yli 48.000 moskeijaa eikä yhden ainutta kirkkoa.

Afgaanikristittyjen on yleensä vältettävä puhumasta kristinuskosta tai rukoilemasta kotonaan. Afganistanissa useita sukupolvia asuu samassa talossa, joten islaminuskoinen perheenjäsen todennäköisesti huomaisi sen. Salaa Raamattua lukeva mies ei välttämättä voi kertoa asiasta vaimolleen, koska hän voisi kertoa siitä ääri-islamilaiselle isälleen.

Jumala tekee kuitenkin työtään Afganistanissa ja Hyvä Uutinen menee eteenpäin.

Kasvava afganistanilainen seurakunta koostuu tuhansista uskovista, jotka tulevat eri etnisistä ryhmistä. Heidän on hyvin vaikea kokoontua yhteen tai kertoa uskostaan, mutta seurakunta kasvaa hitaasti ja vakaasti.

Kokeneet kristilliset johtajat tapaavat uusien uskovien kanssa useiden kuukausien ajan, ennen kuin esittelevät hänet toisille uskoville. Nuoret uskovat ajelevat usein ympäriinsä useiden tuntien ajan voidakseen rukoilla ja laulaa yksin autossaan.

Suuren riskin ottaen muutamat uskovat kokoontuvat kuvassa olevassa olohuoneessa kerran viikossa. He rukoilevat, kuuntelevat kristillistä opetusta radiosta, rohkaisevat toisiaan ja viettävät ehtoollista, muistellen Kristuksen kuolemaa ja ylösnousemusta. Siellä missä me näemme tyhjän huoneen, afgaanikristityt näkevät mahdollisuuden kokoontua yhteen.

Lähde: Marttyyrien Ääni

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print