Your Cart

Afganistan – Kylmäävät faktat

Viimepäivien tapahtumat Afganistanissa ovat herättäneet monet miettimään maan hengellistä tilannetta. Onko siellä kristittyjä, mikä heidän tilanteensa on?

Afganistanissa on kristittyjä hyvin vähän, vain noin puoli promillea väestöstä. Maassa on esiintynyt rajuja kristittyjen vainoja, niin rajuja, että vain Pohjois-Korea on ollut kristityille vaarallisempi paikka. Afganistanissa jopa omat perhekunnat ovat tappaneet kristityiksi paljastuneita sukulaisiaan. Näin siis ennen, ja nyt maan johtoon on tullut islamilainen terrorijärjestö Taliban, joka tekee tilanteen vielä järkyttävämmäksi.   

Taliban näytteli kansainväliselle yhteisölle olevansa maltillinen toimija ja hoitavansa vallan siirtymän rauhallisesti. Tosiasiassa liike aloitti oman ”uskonpuhdistuksensa” heti valtaan päästyään. Raporttien mukaan ihmisiä etsitään järjestelmällisesti, heitä teloitetaan, naisia ruoskitaan, kouluja suljetaan, infrastruktuuria tuhotaan. Maa on siirtynyt täydelliseen totalitarismiin.  

Tilanne näyttää huolestuttavalta. On aihetta rukoilla, että pimeyden keskellä moni alkaisi kaipaamaan valoa. Marttyyrien Ääni tutkii parhaillaan mahdollisuuksia tukea kärsiviä afgaaneja. 

Lähteet: 

-VOM South Africa

-Joshua project / People groups

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print