Your Cart

Venäläiset pidättäneet pastorin Mariupolissa, Ukrainassa!

Venäjän sotilaat ovat pidättäneet Mariupolissa toimivan evankelisen seurakunnan pastorin, kertoo Britannian Marttyyrien Äänen, Release Internationalin kumppani, ”Pavel”.

 

Kievissä toimiva pastori Pavel kertoo, että pastoreiden jahtaaminen on alkanut Venäjän haltuunsa saamilla alueilla ja pyytää rukoilemaan tilanteen puolesta.

Pavel oli itse uskonsa vuoksi vangittuna entisen Neuvostoliiton aikana.

Alexander Glushko pidätetty

Alexander Glushko on evankelisen Light of the World -seurakunnan pastori Venäjän moukaroimassa Mariupolin kaupungissa.

Venäjän armeija pidätti hänet kotoaan. Pidätyksen yhteydessä he tutkivat hänen kotinsa ja löysivät tutkintotodistuksen, jonka Alexander on saanut Ukrainan teologisesta seminaarista.

Arvellaan, että hänet vietiin Dokuchaevskiin, lähelle Donetskia.

Pastori Alexanderin perheelle ei ole kerrottu mitään tietoja, ja hänen vaimolleen on sanottu, ettei hänellä ole sen enempää oikeutta kuin mahdollisuuttakaan nähdä miestään.

Toinen pastori Mariupolin lähistöllä sijaitsevasta seurakunnasta kertoo saaneensa tietää, että hänen nimensä oli pidätettävien listalla, mutta hän pääsi ihmeen kaupalla pakoon. Pastorin ja hänen perheensä kotinakin toiminut rukoushuone on nyt kuitenkin takavarikoitu.

Pastoreita jahdataan

Pavel jatkaa: ”Näiden seurakuntien pastoreiden metsästys on nyt alkanut Mariupolissa ja sen lähiseuduilla. Uskon, että monet muutkin Ukrainan evankelisten seurakuntien pastorit ovat nyt pidätetyiksi määrättyjen listalla, ’mustalla listalla’. Tämä on linjassa niiden tietojen kanssa, mitä ennen invaasiota kerrottiin. Kerrottiin, että Venäjän armeijalla oli tehtävänään ’joidenkin Ukrainan uskonnollisten johtajien fyysinen eliminointi’, koska he ovat tukeneet avoimesti Ukrainan hallintoa.”

”Pyydän sinua rukoilemaan kiihkeästi pastori Alexander Glushkon puolesta”, Pavel pyytää.

Historia toistaa itseään?

Pavel kertoo, että Mariupolin kristityistä suurin osa on paennut kaupungista, ei ainoastaan hyökkäyksen vuoksi, vaan mahdollisen tulevan vainon tähden. Suurin osa Ukrainan evankelisista kristityistä tukee Ukrainan hallintoa.

“Nämä pelot eivät ole turhia. Tällaista on jo tapahtunut Itä-Ukrainassa, joka on ollut Venäjän joukkojen hallinnassa vuodesta 2014. Evankelisia seurakuntia suljettiin, sillä valloittajat väittivät niiden olevan Amerikan ja Lännen vakoojia.”

”Light of the World -seurakunta on toiminut Mariupolissa vuodesta 1937. Se koki ankaraa vainoa Neuvostoliiton aikana. Seurakunta pakotettiin maan alle koko neuvostohallinnon ajaksi. Neljäkymmentä veljeä suljettiin vankilaan Jeesuksesta todistamisen vuoksi. Kaksi ammuttiin uskonsa tähden ja vielä kahdesta muusta tuli marttyyrejä. He kuolivat työleirillä kaukana Siperiassa, säilyttäen uskonsa ja uskollisuutensa Herralle viimeiseen hengenvetoon saakka.”

”Ajattelimme, että vastaavia aikoja ei enää koskaan nähtäisi vapaassa ja itsenäisessä Ukrainassa”, Pavel suree.

Kuva: Manhhai/Visualhunt

Mariupol, hyökkäyksen runtelema kaupunki

Pavel kuvailee Mariupolin tilannetta: “Virallisten tietojen mukaan Venäjän joukot ovat tuhonneet 90 prosenttisesti Mariupolin rakennukset: yksityiskodit, koulut, sairaalat, julkiset rakennukset ja kaupungin infrastruktuurin. Raskaana olevia naisia ja lapsia on kuollut sairaalassa.”

Eräs Mariupolissa asuva kristitty kertoo uskovien tilanteesta tarkemmin. Hän kertoo, että erään seurakunnan 40 jäsentä, heidän joukossaan lapsia, majoittuu hyytävän kylmässä rukoushuoneessa ja nukkuu sen lattialla. Siitä huolimatta he rukoilevat ja ylistävät yhdessä aamuisin ja iltaisin.

Rukoushuoneessa majoittuville uskoville tuodaan vettä minibussilla, joka hakee vettä yhä toiminnassa olevista kaivoista. He valmistavat ruokaa avotulella ja jakavat vähäisen vetensä ja ruokansa heidän luokseen löytävien muiden nälkäisten ukrainalaisten kanssa.

Yhden kristityn arvellaan menehtyneen jatkuvan stressin seurauksena. Hänelle ei voitu järjestää kunnollisia hautajaisia. Vaaroista huolimatta osa kristityistä on päättänyt jäädä kaupunkiin.

”Kuten monet muutkin ukrainalaiset perheet, myös seurakunnat ovat joutuneet hajaantumaan. Paikallisena seurakuntana meidän tulee jakaa maamme tuska, olemme osa sitä. Kiitos rukouksistasi!” kirjoittaa Pavel.

Rukoile:

Alexander Glushkon hyvinvoinnin ja turvallisuuden, sekä vapautumisen puolesta. Rukoile myös hänen perheensä puolesta.

Rukoile, että Jumala armossaan suojelisi Ukrainan evankelisia pastoreita, erityisesti alueilla, jotka ovat Venäjälle myönteisten joukkojen hallinnassa.

Rukoile Ukrainan evankelisten uskovien puolesta, että Herra vahvistaa heitä ja heidän uskoaan sekä todistustaan konfliktin keskellä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print