Your Cart

Apu saavuttaa ukrainalaisia

Uupuneet pakolaiset saavat levähtää tässä Ukrainan rajan tuntumassa sijaitsevassa rukoushuoneessa Puolassa.

Marttyyrien Ääni on mukana välittämässä apua sodasta kärsiville ukrainalaisille. Tuki menee perille sisarjärjestömme Puolan Marttyyrien Äänen kautta, ja olemme juuri saaneet ensimmäisen raportin työn sujumisesta.

Puolan Marttyyrien Äänen toiminnanjohtaja Maciek Wilkosz kertoo raportissaan, että Ukrainan ja Puolan rajalla on jäätävän kylmää. Pakolaiset jonottavat kilometrien mittaisissa jonoissa tuntikausia rajan yli päästäkseen. Monet heistä ovat naisia, joilla on pieniä lapsia. Rajan ylitettyään he ovat nääntyneitä ja traumatisoituneita. Puolassa heidät otetaan lämpimästi vastaan, ja heille annetaan mitä he tarvitsevat voidakseen jatkaa matkaa.

Tilanne vaihtelee päivittäin, ja apua annetaan tarpeen mukaan, avustustyötä tekevien kumppaneiden kertomien tietojen perusteella.

Marttyyrien Äänen tarjoama apu jaetaan Puolassa, Ukrainassa ja Moldovassa evankelisten seurakuntien ja järjestöjen kautta.

Puolassa rajan tuntumassa sijaitsevan baptistiseurakunnan kokoussali on nyt täynnä uupuneita pakolaisia.

Puolassa tukea on annettu evankelisille seurakunnille ja järjestöille, jotka tekevät työtä pakolaisten parissa Ukrainan rajan tuntumassa. Heille annetaan varoja majapaikkojen ylläpitoon, ruokaan, hygieniatarvikkeisiin, huopiin sekä bensiiniin, sillä monet uskovat kulkevat omilla autoillaan rajalle ja takaisin pakolaisia kuljettaen. Olemme rahoittaneet myös pesukoneiden ja kuivureiden hankintaa. Monet pakolaiset viipyvät rajaseudun seurakunnissa vain yön tai kaksi, kunnes jatkavat matkaansa. Sitä ennen he ovat kuitenkin voineet olla matkalla lähes viikonkin, joten mukaan saatujen vähäisten vaatteiden pesu on paikallaan.

Apua on annettu myös muille puolalaisille seurakunnille, jotka avustavat pakolaisia heidän pääasiallisilla kulkureiteillään Puolassa, heidän suunnatessa kohti lopullista määränpäätään Puolassa tai muissa maissa. Joillekin pakolaisille nämä seurakunnat ovat toistaiseksi heidän päätepysäkkinsä.

Jotkut puolalaiset uskovat vievät apua Ukrainaan, heillekin on annettu tukea. Tämä apu menee lopulta perille ukrainalaisten uskovien kautta Länsi-Ukrainaan ahtautuneille pakolaisille sekä itäisemmän Ukrainan sota-alueille. Avun vieminen sinne on vaarallista, mutta vielä loppuviikosta avustajat pääsivät Kieviin ja Kharkiviin.

Moldovassa tukea on annettu kolmelle evankeliselle seurakunnalle, jotka majoittavat 75 pakolaista. Moldovassa on asukaslukuun suhteutettuna eniten ukrainalaispakolaisia tällä hetkellä: joka kahdeksas lapsi Moldovassa on nyt pakolainen.

Kiitos kaikille kauttamme ukrainalaisia avustaneille!

Kampanjasivultamme voit lukea lisää ja osallistua. Sivulla on myös rukousaiheita, joita voit hyödyntää rukoillessasi Ukrainan tilanteen puolesta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print