Your Cart

Uskolliset lesket, osa 1 – Intialainen Bindi

Menetyksestään huolimatta Bindi on entistä päättäväisempi uskossaan.

Bindi tapasi tulevan miehensä vuonna 2017, kun hänen isänsä toi nuoren Kande-nimisen työtoverinsa heidän kotiinsa Intian Jharkhandin osavaltiossa. Heidän ensimmäisissä keskusteluissaan puhuttiin henkilöstä nimeltä Jeesus, jonka Kande kovasti halusi Bindin oppivan tuntemaan.

”Hän kertoi minulle, miten hänen elämänsä oli muuttunut Jeesuksen myötä, ja rauhasta, jota hän tunsi”, Bindi muistelee. ”Hän johdatti minut ottamaan Jeesuksen vastaan Vapahtajanani.”

Vaikka Bindin vanhemmat harjoittivat luonnonuskontoa, he hyväksyivät tyttärensä päätöksen seurata Kristusta, sekä hänen halunsa avioitua Kanden kanssa. Häiden jälkeen nuoripari muutti Kanden rakentamaan taloon läheiseen kylään, jossa he olivat ensimmäiset – ja ainoat – kristityt hinduyhteisön keskellä.

Käsittämätön hyökkäys

Kande palveli seurakunnassaan läheisessä kaupungissa. Rakennustyömailla tehtyjen pitkien työpäivien jälkeenkään hän ei koskaan jättänyt väliin rukouskokousta tai raamattupiiriä. Hän myös auttoi köyhiä monin eri tavoin.

Kanden aktiivinen usko ärsytti kylän johtajia, jotka pyysivät Kandea kieltämään uskonsa julkisesti kyläkokouksen edessä. Kande selitti perusteellisesti, miksi hän oli päättänyt seurata Kristusta, ja sanoi ettei koskaan hylkäisi Häntä.

Aina vainoa kohdatessaan Bindi ja Kande rukoilivat voimia kestää hyökkäykset. Kande luki usein Vuorisaarnaa: “Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden vuoksi vainotaan: heidän on taivasten valtakunta” (Matteus 5:10).

Vuonna 2018, pian heidän ensimmäisen tyttärensä synnyttyä, joukko nuoria miehiä tunkeutui heidän kotiinsa uhkailemaan heitä. Sitten he tarttuivat Bindin äitiin, joka oli tullut auttamaan vauvan kanssa. Äiti vietiin läheiseen viidakkoon, jossa miehet raiskasivat hänet. Miehistä neljä pidätettiin myöhemmin, ja he ovat nyt vankilassa.

Tukipilari on poissa

Kande kielsi vaimoaan kääntämästä selkäänsä Jeesukselle.

Väkivalta ei loppunut hyökkääjien pidätyksiin. Perheeseen kohdistui edelleen uhkauksia. Illalla 7. kesäkuuta 2020, Kande sai puhelun tuntemattomalta mieheltä, joka uhkasi tappaa hänet. Kande kertoi siitä vaimolleen ja he rukoilivat yhdessä.

Samana iltana noin kello kahdeksalta, kun Kande ja Bindi olivat tapansa mukaan rukoilemassa, joku koputti ovea vaativasti. Kande katsoi ulos ja näki joukon aseistautuneita miehiä. ”Jos Jumala haluaa ottaa henkeni, se on Hänen tahtonsa”, Kande sanoi Bindille. ”Mitä tahansa minulle tapahtuukaan, älä luovu uskostasi Jeesukseen. Vaikeinakin aikoina sinun on jatkettava Jeesuksen seuraajana. Herramme pitää sinusta huolen, vaikka minua ei olisikaan.”

Hetken päästä yksi miehistä mursi oven ja raahasi Kanden ulos. Bindi seurasi joukkoa ja anoi heitä säästämään Kanden hengen. Miehet ajoivat hänet pois, ja Bindi juoksi erään seurakuntalaisen kotiin, missä hän vietti yön.

Kanden ruumis löytyi seuraavana aamuna rukoushuoneelle johtavan tien varrelta. Hänen kaulansa oli viilletty.

Kanden murhan jälkeen Bindi ja hänen kaksi tytärtään muuttivat takaisin hänen vanhempiensa luo. Vaikka hänen isänsä ei ollut koskaan vastustanut Bindin uskoa ja äitikin oli tullut uskoon, isä ehdotti, että ehkä Bindin olisi paras lakata seuraamasta Jeesusta. Hänen vaimonsa oli raiskattu ja vävynsä murhattu — hän ei kestäisi enempää. Hän pelkäsi menettävänsä Bindinkin.

Bindin vastaus isälleen oli jotain, mitä hän muisti Kanden kerran sanoneen: ”Elän Jeesukselle tai kuolen Jeesuksen tähden, mutta en koskaan käännä Hänelle selkääni.”

Eteenpäin Kristuksessa

Bindi ei ole palannut hänen ja Kanden yhteiseen kotiin, sillä Kanden murhaaja on edelleen vapaana. Aviomiehen murha ei kuitenkaan ole lannistanut häntä seuraamasta Kristusta. Itse asiassa, hän on päättänyt olla entistäkin uskollisempi. ”Näin miten syvästi ja antautuneesti Kande oli sitoutunut Jeesukseen Kristukseen”, hän sanoo.

Bindi sanoo, että yksi hänen Kandessa eniten kaipaamia asioita oli hänen vankkumaton uskonsa. ”Ajattelen yhä Kanden viimeisiä sanoja ja sitä, miten hän pysyi uskollisena ja luotti Herraan elämänsä viimeiseen hetkeen saakka”, Bindi kertoo. ”Minunkin on luotettava Herraan ja jatkettava Jeesuksen seuraamista.”

Bindi kertoo oppineensa enemmän Jumalan uskollisuudesta ja Jumalan tahdosta Kanden kuoleman jälkeen. ”Jumala on antanut minulle, mitä tarvitsen”, hän sanoo. ”Jumala opettaa minua olemaan vahva, jotta voin tehdä toisista naisista vahvoja.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print