Your Cart

Vainotut, mutta vahvat – Horjumatonta uskoa Intiassa

Vainotut, mutta vahvat - Järkkymätöntä uskoa Intiassa

Vastustuksesta ja vainosta huolimatta intialaiset pastorit ja evankelistat jatkavat menestyksekästä työtään.

Ajit syntyi dalit-perheeseen, Intian alimpaan kastiin, ja oli siksi tullut pahoinpidellyksi jo monet kerrat. Olihan hän ”koskematon”, jota ylempiin kasteihin kuuluvat karttavat ja syrjivät.

Ajit kuuli evankeliumin ensimmäisen kerran pastorin kutsuttua hänet seurakuntaansa. Siellä Ajitia viehättivät uskovien laulut ja rukoukset. Myöhemmin, kun katuevankelista kertoi Ajitille evankeliumin, hän päätti ryhtyä seuraamaan Jeesusta.

Paikallishallinnon, panchayatin, edustajat käskivät häntä välittömästi lakata seuraamasta Kristusta ja palata hinduismiin. Ajit ei suostunut, ja sen seurauksena hänen ja katuevankelistan kuvat julkaistiin paikallisessa sanomalehdessä ja heitä käskettiin lopettamaan evankeliointi.

Joitakin päiviä myöhemmin joukko hinduja saapui Ajitin kotiin uhkailemaan häntä. Joukon vanhin piti asetta Ajitin päätä vasten ja sanoi: ”Sinun täytyy lopettaa se mitä teet, tai tapan sinut.” Poliisit puuttuivat tilanteeseen, mutta Ajit ajettiin pois kylästä.

Ajit ei ole luovuttanut, vaan elää rohkeasti uskoaan todeksi. Hän toimii pastorina 200-jäsenisessä seurakunnassa ja on auttanut perustamaan neljä muuta seurakuntaa. ”Hänen todistuksensa on todella rohkaiseva”, Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani kertoo. ”Jumala käytti hänen dalitina kokemaansa syrjintää johdattaakseen Ajitin seuraajakseen.”

Vuonna 2014 valtaan astuneen pääministeri Narendra Modin myötä hindunationalistinen järjestö Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) on kasvanut merkittävästi ja rohkaissut heitä, jotka haluavat vahvistaa Intian hinduidentiteettiä. Viime vuosina hinduradikaalit ovat enenevissä määrin pakottaneet kristinuskoon kääntyneitä osallistumaan seremonioihin, joiden myötä he palaavat hinduismiin. Ympäripyöreitä käännyttämisen kieltäviä lakeja käytetään myös estämään hinduja luopumasta uskostaan.

Viha kristittyjä kohtaan on jatkunut tänäkin vuonna. Kesäkuussa kaksi äskettäin kristinuskoon kääntynyttä nuorta miestä surmattiin uskonsa tähden.

Odishan osavaltiossa paikalliset hindufanaatikot olivat painostaneet 16-vuotiasta Samarua lopettamaan evankelioinnin. Kun painostus ei tehonnut, jotkut ryhmään kuuluvat saapuivat Samarun kotiin illalla 4. kesäkuuta ja määräsivät Samarun sekä kaksi muuta miestä lähtemään mukaansa neuvotteluun. Miesten johdattaessa kolmikkoa ylös vuorenrinnettä, kaksi Samarun mukana ollutta uskovaa miestä onnistui pakenemaan. Samaru ei päässyt pakoon, ja hänet tapettiin. Perhe löysi hänen ruumiinsa seuraavana päivänä.

Ihmisoikeusjärjestö ADF:n edustajat vierailivat Kanden lesken luona. Kuva: Morning Star News

Kolme päivää myöhemmin Kande, naimisissa oleva kahden pienen tyttären isä, koki marttyyrikuoleman Jharkhandin osavaltiossa. Kyläläiset olivat vastustaneet Kandea jo kahden vuoden ajan, koska hän oli hylännyt heidän luonnonuskontonsa. Joukko miehiä saapui Kanden kotiin, rikkoi ulko-oven ja raahasi Kanden ulos talosta.

”Älä koskaan käännä selkääsi Jeesukselle, vaikka he tappaisivatkin minut”, Kande sanoi vaimolleen. Miehet veivät Kanden kylän laitamille, jossa he surmasivat tämän ja jättivät hänen ruumiinsa tien laitaan.

Kanden vaimo, Bindu, on pysynyt vahvana uskossaan, vaikka perhe painostaa häntä jatkuvasti. Bindu kertoo ”elävänsä ja kuolevansa Jeesukselle”, ja sanoo, ettei aio koskaan kääntää selkäänsä Hänelle.

”Rukoile marttyyrien perheiden puolesta”, Marttyyrien Äänen kumppani sanoo.

Facebook
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print