Your Cart

Horjumatonta uskoa Intiassa – Nuori perheenisä murhattu

ADF:n edustajat vierailemassa Bindi Mundan luona. Kuva: Morning Star News

Kun Kande Munda kuuli vaativan koputuksen oveltaan kesäkuisena iltana, hän arvasi oven takana olevan samat miehet, jotka olivat uhkailleet häntä jo neljän vuoden ajan.

Jharkhandin osavaltion Barin kylässä asuva 27-vuotias Kande Munda kääntyi kristinuskoon neljä vuotta sitten. Hänen perheensä lisäksi kylässä ei asunut muita kristittyjä. Heitä vastustettiin alusta lähtien, ja vuonna 2018 heidän kotiinsa hyökättiin ensimmäisen kerran. Siinä yhteydessä Kanden anoppi juokkoraiskattiin.

Kello oli noin 8 illalla. Kande oli päättänyt illallisen vaimonsa Bindin kanssa ja ryhtynyt iltarukoukseen, kun he kuulivat pauketta oveltaan. Kande arvasi tulijoiden olevan pahoin aikein liikkeellä. Hän sanoi vaimolleen, että hänet saatettaisiin tappaa, mutta kehotti Bindiä pysymään vahvana eikä koskaan luopumaan uskostaan Jeesuksesta.

Pariskunta päätti olla avaamatta ovea, mutta heiveröinen ulko-ovi ei hyökkääjiä pidätellyt. Kolme heistä tunkeutui sisään taloon ja viisi odotti ulkona. Tulijat olivat kotitekoisin pistoolein ja terävin veitsin aseistautuneita.

”Yksi heistä osoitti miestäni aseella ja käski kahta muuta raiskaamaan minut ja sitten tappamaan mieheni”, Bindi kertoo.

Pariskunnan 1- ja 3-vuotiaat tyttäret olivat nukkumassa. Aseistautuneet hyökkääjät tarttuivat Kandea kurkusta ja pakottivat hänet polvilleen.

”En ole tehnyt mitään väärää – älkää tappako minua”, Kande aneli. Bindi sieppasi lapset kainaloonsa ja ryntäsi pakoon. Bindi huusi naapureita apuun, mutta kukaan ei tullut. Kyläläiset eivät uskaltaneet auttaa, sillä hyökkääjät olivat käskeneet heitä pysymään kodeissaan sinä iltana. Bindi juoksi useiden kilometrien matkan toisen seurakuntalaisen luokse.

”Palasimme yhdessä kylään etsimään Kandea, mutta häntä ei löytynyt”, Bindi kertoo.

Myöhemmin samana iltana Kanden pikkuveli oli palaamassa kylään moottoripyörällä. Hän havaitsi tien vierellä verilammikossa makaavan ruumiin, jonka hän tunnisti veljekseen. Kande haudattiin seuraavana päivänä ja poliisit tutkivat hänen murhaansa.

Bindi kertoo, että hautajaisten jälkeen hänen isänsä kehotti häntä luopumaan uskostaan, mikäli haluaisi pysyä elossa. ”Elän Jeesukselle ja kuolen Jeesukselle, mutta en koskaan hylkää uskoani”, Bindi vastasi.

Alliance Defending Freedom India -ihmisoikeusjärjestön Jharkhandin osaston johtaja Sandeep Oraon vieraili Bindin luona hieman myöhemmin. Hän lupasi perheelle oikeusapua ja rukoili heidän kanssaan.

Paikallinen uskova Sanjay Sandil kuvailee Kundan olleen jalo ihminen – epäitsekäs, taitava rakennustyömies ja peltotyöläinen, joka suostui tekemään töitä puolella palkalla heille, joilla ei ollut varaa maksaa enempää.

”Hän teki kovasti töitä perheensä eteen”, Sanjay kertoo. ”Nyt pienillä lapsilla ei ole isää huolehtimassa heistä ja kasvattamassa heitä.”

Bindi on muuttanut lapsineen toiseen kylään, sillä miehensä sieppausta todistaneena tappajat voivat nyt etsiä häntä.

Lähteet: Morning Star News, Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print