Your Cart

Somalia – Somaliuskova loukkaantunut, menettänyt perheensä

7.6.2024

Kun somali hylkää islamin ja lähtee seuraamaan Kristusta, hän joutuu lähes poikkeuksetta vainotuksi. Usein asialla on hänen oma perheensä. Työ somalien parissa, muun muassa turvakodin muodossa, onkin yksi Suomen Marttyyrien Äänen suurimpia työkohteita.

Mies istuu puun alla.
Mohammadille päätös lähteä seuraamaan Kristusta maksoi hänen perheensä ja kotinsa. Rukoillaan, että perhe vielä pääsisi yhteen ja voisi jatkaa elämäänsä turvallisemmassa paikassa.

Neljäkymmenvuotias Mohammad Abdul kääntyi kristinuskoon 20. maaliskuuta. Toukokuun viidentenä päivänä hänen muslimisukulaisensa hyökkäsivät hänen kimppuunsa veitsillä varustautuneina, ja veivät mukanaan hänen vaimonsa ja lapsensa.

”Abdulin toipuessa vammoistaan sairaalassa hyökkääjät menivät hänen kotiinsa ja tuhosivat sen”, nimettömänä pysyttelevä lähde kertoo. ”Hänen vaimonsa on varoittanut häntä, että muslimit etsivät häntä, eikä hänen pitäisi palata heidän luokseen.”

Abdul sai päähänsä syvän haavan ja hänen kätensä murtui. Hän on joutunut muuttamaan toiseen kaupunkiin.

Abdul kääntyi kristinuskoon ulkomailla asuvan somalipastorin vierailtua hänen luonaan. Abdul alkoi rukoilla ja tutkia Raamattua perheensä ja kyseisen pastorin kanssa iltaisin. Abdulin nuorin, 5-vuotias lapsi, mainitsi kokoontumisista naapurille, ja Abdulin vaimo kehotti pastoria lähtemään oman turvallisuutensa vuoksi.

Pastori lähti pois 11. huhtikuuta ja kuuli sen jälkeen Abdulilta, että tämän muslimisukulaiset lähettelivät hänelle uhkaavia tekstiviestejä.

”Tiedämme nyt, että rukoilet joka ilta Issan (Jeesus) nimeen ja luet väärennettyä kirjaa Koraanin sijasta, jonka Allah lähetti Muhammedille”, yhdessä viestissä sanottiin. ”Jos et lopeta, vaarannat henkesi.”

Hänen vaimonsa alkoi pelätä sukulaisia eikä enää osallistunut Abdulin kanssa rukouksiin, mutta Abdul jatkoi niitä yksin.

”Kaksi lapsistani kertoi toisille lapsille, miten minä rukoilin”, Abdul kertoo. ”Toukokuun 2. päivänä poikani saapui itkien kotiin ja kertoi joidenkin poikien hakanneen häntä, kun hän oli kertonut heille isänsä lukevan Raamattua ja rukoilevan.”

Sitten, illan hämärryttyä toukokuun viidentenä päivänä, muslimisukulaiset saapuivat hänen kotiinsa.

”He huusivat ja karjuivat, että he tavoittelevat päätäni”, Abdul sanoi. ”He tunkeutuivat väkisin taloon ja alkoivat kuulustella minua islamin hylkäämisestä ja pahan uskonnon seuraamisesta. Vaimoni ja lapseni näyttivät pelokkailta.”

Sitten yksi sukulaisista iski häntä terävällä veitsellä.

”Lapset alkoivat huutaa ja itkeä kovaan ääneen, mikä harhautti hyökkääjiä”, Abdul selitti. ”Minun onnistui silloin paeta takaovesta, verta vuotaen, ja vietin yön erään sukulaiseni kotona noin viiden kilometrin päässä.”

Kuuntele lauantaina 8.6. kello 15 Radio Deistä tuleva Marttyyrien Äänen ohjelma, missä pastori Niilo Närhi kertoo lisää somaleista ja heidän parissaan leviävästä evankeliumista.

Abdul pyytää rukoilemaan, että Jumala huolehtisi hänen perheestään, johon hän yhä pitää yhteyttä.

Abdulin kaltaisille, perhettään, sukuaan ja al-Shabaabin terroristeja tai muita äärimuslimeja pakeneville somaliuskoville Suomen Marttyyrien Ääni ylläpitää turvakoteja, naisille ja miehille omansa. Lisäksi olemme antaneet apua pienyrityksen perustamiseen, sillä pakenemaan joutuessaan elämä on rakennettava uudelleen alusta.

Kartta-sivustolta voit lukea lisää somaliuskovien tilanteesta. Sivulta löytyy myös radio- ja tv-ohjelmia aiheesta. Pääset sinne tästä.

Lähteet: Morning Star News, Marttyyrien Ääni

Suomen Marttyyrien Ääni tarjoaa somalikristityille tukea, turvaa, opetusta, yhteisöllisyyttä ja toimeentuloa. Tuemme turvakoteja, minne somalikristityt voivat paeta heidän henkensä ollessa uhattuna. Kodissa he saavat opetusta ja kasvavat uskossaan yhdessä toisten sieltä turvan saaneiden kanssa. Turvakodista tehdään myös somalien evankeliointia sosiaalisen median kautta.

Lisäksi olemme antaneet joillekin somaliuskoville varoja oman yrityksen perustamiseen, jolla he voivat ansaita itselleen elannon.

Turvakotia voit tukea lahjoittamalla viitteellä 87052 (Turvakodit, löytyy Lahjoita-sivun alasvetovalikosta).

”Jumalan johdatuksesta somalityöhön” – Radio Dei

Jumala yllätti Simonin ja kutsui hänet työhön somalien pariin. Hän ei ollut alkuun lainkaan innostunut, mutta sai sitten ihmeellisen rakkauden tätä voimakkaan kansallisen identiteetin omaavaa kansaa kohtaan. Tässä Ilpo Jokimäen

”Vainoa ja voittoja somalityössä” – TV7

Niilo Närhi on ollut mukana somalityön nousuvaiheissa ja nähnyt kristittyjen ilon ja tuskan. Uskoontulleiden somalien siunauksia seuraa raju vaino jopa Euroopassa. Ilpo Jokimäen haastateltavana Hannu Lahtinen ja Niilo Närhi.

Somalikristityt: Mikään maa ei ole turvallinen

Somaliaa nimitetään usein maailman parhaaksi esimerkiksi ”romahtaneesta valtiosta”. Vuosikymmenten ajan siellä on kärsitty laittomuudesta ja köyhyydestä. Suuri osa maasta on äärimmäisen vaarallista kenelle tahansa. Siksi ei ole yllätys, että pikkuruinen uskovien joukko elää jatkuvassa pelossa.

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print