Your Cart

Somalia – Al-Shabaabin epäillään tappaneen kuusi kristittyä

3.4.2024

Al-Shabaabin terroristeiksi epäillyt hyökkääjät tappoivat kuusi kenialaista kauppiasta perjantaina 29. maaliskuuta ilmeisesti siksi, että he evankelioivat alueella.

Kyseiset kuusi miestä, salaisia uskovia, olivat myyneet keittiövälineitä aivan Somalian ja Kenian rajan tuntumassa Dhobleyssä, Somalian puolella, kuuden vuoden ajan, eräs pastori kertoo.

”Veljemme olivat käyneet kauppaa perheensä elättääkseen, mutta samalla he olivat kertoneet Jeesuksen Kristuksen rakkaudesta muslimeille Dhobleyssä”, pastori kertoo. ”Kaksi seurakuntalaistamme kertoi äskettäin, että useita muslimeja osallistui salaa iltaisin pidettyihin rukoushetkiin. Tämän vuoksi Al-Shabaab luultavasti tappoi heidät.”

Yksi surmansa saaneista oli kertonut helmikuussa pastorille, että alueella asuvat, islamista kristinuskoon kääntyneet, olivat alkaneet huolestua paikallisten keskuudessa heränneistä valituksista, että kuusikko rukoili Kristuksen nimessä musliminaapureiden kanssa ja ylistää liian kovaan ääneen.

”Neuvoni heille oli, että heidän pitäisi välttää laulamista ja ylistämistä ja sen sijaan tutkia vain Raamattua islamista kääntyneiden kanssa heidän kaikkien turvallisuuden vuoksi.”

Hyökkäys tapahtui miesten vuokraamissa tiloissa, jonka etuosassa oli heidän liikkeensä ja liiketilan takaosassa majoitustilat, pastori kertoi. Heitä ammuttiin lähietäisyydeltä.

Hyökkäyksestä selvinnyt kertoi, että he olivat avanneet liikkeensä sinä aamuna tapansa mukaan kello 6:45. He odottivat hankkivansa hyvin tuona päivänä, sillä ramadanin vuoksi kauppa kävi hyvin.

Aamuseitsemältä paikalle saapui Toyota Probox -tila-auto, josta nousi neljä naamioitunutta miestä. Tulijat ampuivat ilmaan, mutta miehet eivät arvanneet heidän tulleen pahoissa aikeissa, sillä aseistautuneiden miesten näkeminen ja ilmaan ampuminen on niin tavanomaista Somaliassa.

Yhtäkkiä tulijat kuitenkin suuntasivat aseensa heitä kohti. Neljä heistä kuoli välittömästi ja kaksi matkalla sairaalaan. Sen jälkeen hyökkääjät sytyttivät heidän kauppansa tuleen ja pakenivat paikalta.

Somalian perustuslain mukaan islam on valtionuskonto ja muiden uskontojen levittäminen on kiellettyä. Kaikkien lakien on oltava sharia-lain kanssa yhteensopivia, eikä ei-muslimien suhteen tehdä poikkeusta.

Tämän tiistain Vartti Vainotuille -lähetyksenkin aiheena olivat somalit. Lähetyksessä kerrottiin muun muassa kahdesta somaliuskovasta, jotka pahoinpideltiin juuri. Vartti Vainotuille -lähetyksen löytää jälkeenpäinkin Marttyyrien Äänen Facebook-sivulta tai Youtube-tililtä. Suora linkki kyseiseen lähetykseen Youtubessa on tässä: Vartti Vainotuille jakso 14-2024

Lähteet: Morning Star News, Nation

Somalia: Al-Shabaabin “rauhantarjous” huolestuttaa kristittyjä

Somalia on ollut sekasorron vallassa vuosikausia kilpailevien ryhmien taistellessa vallasta. Yksi niistä on al-Shabaab. Vaikka al-Shabaab tekee terrori-iskuja viattomia siviilejä vastaan yleensäkin, sen tiedetään erityisesti etsivän kristittyjä. Suurin osa Somaliassa olevista kristityistä on ulkomaalaisia työntekijöitä, mutta seitsemäntoistamiljoonaisen kansan joukossa on myös noin tuhat islamista kääntynyttä somaliuskovaa. Molempien ryhmien on kokoonnuttava

Lue lisää »

Somaliuskova pakolaisena Kristuksen tähden

Aiemmin kristittyjä täydestä sydämestään vihannut entinen imaami ei nyt voi lakata kertomasta Kristuksesta jatkuvista tappouhkauksista huolimatta. Mahad Birik muuttaa uuteen asuntoon joka kuukausi. Hänen puhelimensa piippaa jatkuvasti tuntemattomista numeroista tulevista tekstiviesteistä: ”Me löydämme sinut!” Mahad on nyt 46-vuotias, hän syntyi somaliperheeseen enimmäkseen muslimien asuttamalla alueella Koillis-Keniassa. Hän sai tiiviin koulutuksen

Lue lisää »

Somalia, missä kristityt ovat takaa-ajettuja

Viikko ennen joulua ”Abdi” oli ajamassa tavalliseen tapaan töihin Mogadishussa, kun hänen autonsa ympärillä alettiin ammuskella. Hänen hiljennettyään vauhtia joukko AK-47 rynnäkkökivääreillä varustautuneita miehiä lähestyi autoa kuljettajan puolelta. He ampuivat Abdin kuoliaaksi ja pakenivat sen jälkeen autolla. Al-Shabaab oli saanut saaliinsa. Abdi oli yksi alle 200 salaisesta somaliuskovasta Somaliassa. Kuten

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print