Your Cart

Pastorina vainotuille Nigeriassa

3.1.2024
Pastori Ishaku Manawa matkaa kävellen syvälle Boko Haramin hallitsemille alueille Nigeriassa palvelemaan heitä, jotka ovat kärsineet islamistien hyökkäyksissä.

Nigerialaisen pastorin kutsumus auttaa pakenemaan joutuneita kristittyjä vie hänet alueille, missä tapahtuu toistuvasti islamistien hyökkäyksiä.

Koillis-Nigeriassa, missä pastori Ishaku Manawa palvelee, kuolema ei koskaan ole etäällä. ”Boko Haram on tappanut tai siepannut monia tuntemiani ihmisiä”, hän sanoi. ”En pysty edes laskemaan, kuinka monta tuttavaani he ovat tappaneet.”

Boko Haram valtasi vuonna 2014 osia Nigeriasta, mukaan lukien kaksi suurinta kaupunkia Adamawan osavaltiossa, missä Ishaku tekee työtään. Terroristit ovat tappaneet tuhansia, ja sadat tuhannet ovat joutuneet pakenemaan.

Nykyisin Boko Haram toimii lähinnä syrjäisillä, kehittymättömillä alueilla. Sen jäsenet tekevät silti tuhoisia iskuja ja alue on erityisen vaarallinen Ishakun kaltaisille pastoreille.

Ishaku on muuttanut perheensä alueelle, jossa hyökkäyksiä tapahtuu vähemmän, mutta itse hän jatkaa työtään Boko Haramia pakenevien parissa ja matkustaa usein vaarallisille seuduille.

”Rukoukseni on, että jos Jumalalla on yhä minulle työtä, Hän pitäisi minut elossa tekemään sitä”, hän sanoi. ”Jumala on aina varjellut minua heiltä, vaikka näen Boko Haramiin kytköksissä olevia ihmisiä päivittäin.”

Jatkuvasta vaarasta ja hyökkäyksistä huolimatta Ishaku jatkaa työtään. Hän haluaa perustaa seurakuntia työalueelleen, sillä hän näkee Jumalan toimivan: hän tietää, että uskovien yhteys rohkaisee jatkuvista hyökkäyksistä kärsiviä.

Pastori Ishaku viettää toisinaan viikkoja syrjäisissä kylissä, perustamassa seurakuntia ja julistamssa evankeliumia islamistien hyökkäyksi paenneille.

Yksi keino ahdingossa olevien seurakuntien rohkaisemiseksi on käytännön apu. Boko Haramia pakenevilla ei usein ole muuta kuin yllään olevat vaatteet. ”Ihmiset ovat traumatisoituneita”, Ishaku sanoo, ”ja heillä on siksi paljon ongelmia. Ihmiset tarvitsevat traumaterapiaa. Minulla ei ole aikaa levätä, sillä ongelmia on niin paljon.”

Ishakun kutsumus on mennä sinne, missä ihmisiä vainotaan, vaikka hän tietää sen olevan vaarallista. ”Pidän vainoista kärsivillä alueilla työskentelemisestä”, hän sanoi. ”Pidän heidän auttamisestaan, jotka kärsivät Kristuksen tähden. En voisi olla onnellinen, jos nauttisin elämästäni ja antaisin heidän kärsiä.”

Ishaku on kiitollinen työstä, jonka Jumala on antanut hänelle. Hän pyytää rukoilemaan, erityisesti tuolla alueella palvelevien pastoreiden puolesta. ”Rukoile, että Jumala käyttäisi vainoa motivoidakseen meitä tekemään entistä enemmän työtä”, hän sanoi. ”Rukoile, että Jumala varjelisi meitä.”

Hänen seurakuntansa pitää huolta 200 pastorista, jotka yrittävät toipua vainon aiheuttamista traumoistaan. ”Me pastorit tarvitsemme rukouksia”, Ishaku sanoo. ”Jumala poistakoon pastoreiden sydämistä vihan muslimeja kohtaan, sillä et voi rukoilla henkilön puolesta, jota vihaat. Islamistitkin ovat kaltaisiamme ihmisiä, ja Jumala voi käyttää ketä tahansa.”

Pastori Ishakun vaimo tukee miehensä työtä, vaikka hän on työmatkoillaan viikkoja pois kotoa. Hän kannustaa miestään työhön, ja perheenä he rukoilevat hänen puolestaan hänen poissa ollessaan.

Ishakulla ei ole moottoripyörää eivätkä taksit suostu viemään häntä minne hän haluaa mennä, joten hän kävelee. ”Minulle on innostavaa mennä syrjäseuduille julistamaan Jumalan sanaa, alueille, missä kristittyjä ei ole montaa”, hän sanoo. ”Olen onnellinen aina, kun minun on käveltävä useita kilometrejä syvälle pensaikkoon, mistä löydän ihmisiä, joille voin kertoa evankeliumia.”

Hyviä uutisia Nigeriasta! Rhoda Jatau ehdolliseen vapauteen

Viimeisimmät uutiset yli puolitoista vuotta vangittuna olleen kristityn Rhoda Jataun tilanteesta olivat masentavia. Marraskuun 27. pidetyssä oikeudenkäynnissä oikeus oli edelleen sitä mieltä, että Rhodan on vastattava syytteisiin, eikä häntä myöskään suostuttu päästämään vapaaksi takuita vastaan.

Lue lisää »

Nigeria – Rhoda Jatau pysyy vangittuna

Nigeria – Rhoda Jatau pysyy vangittuna 4.12.2023 Marraskuun lopulla pyysimme rukoilemaan nigerialaisen kristityn naisen, Rhoda Jataun, 27. marraskuuta tulossa olleen oikeudenkäynnin puolesta. Oikeudenkäynti on nyt pidetty, ja Rhodan sekä hänen

Lue lisää »

”Evankelistat terroristien ydinalueilla” – TV7

Rohkeat etulinjan evankelistat kulkevat Nigerian vaikeimmilla alueilla ja julistavat evankeliumia. Useita terroristeja ja islamilaisia johtajia on tullut uskoon. Uskoontulleiden elämässä tapahtuu kokonaisvaltainen muutos – vainoajasta Jeesuksen seuraajaksi.

”Vainottuja leskiä auttamassa Nigeriassa”- Radio Dei

Nigeria on yksi maailman vaarallisimmista maista kristityille, erityisesti maan pohjoisosa. Terroristiryhmittymien hyökkäykset ovat aiheuttaneet valtavasti inhimillistä kärsimystä ja lukuisat naiset ovat jääneet leskiksi. Tässä ohjelmassa kuullaan leskien todistuksien ohella myös

”Nigerian vainotut lesket saavat avun” – TV7

Yksi Marttyyrien Äänen työn kulmakiviä on vainon tähden kärsivien leskien ja orpojen auttaminen. Sitä tehdään esimerkiksi Nigeriassa, missä on hankittu leskille peltomaata viljelyä varten ja autettu orpoja saamaan koulutusta. Katso

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print