Your Cart

Verinen joulu Nigeriassa – Yli 160 kristittyä tapettu

27.12.2023

Nigeriassa Plateaun osavaltiossa kolmessa maakunnassa asuvat kristityt joutuivat jouluvalmistelujen ja joulunvieton sijasta hautaamaan rakkaitaan.

Koordinoidut hyökkäykset yli 20 kylään käynnistyivät aatonaattona lähellä puolta yötä ja jatkuivat joulupäivään saakka. Hyökkäysten jäljiltä yli 160 kristittyä oli menettänyt henkensä.

Hyökkäykset tapahtuivat Barkin Ladin, Bokkosin ja Mangun maakunnissa. Suurin osa surmansa saaneista oli naisia, lapsia ja vanhuksia, jotka eivät ehtineet pakoon.

Surmattujen joukossa oli kuitenkin myös useita pastoreita perheineen. Bokkosissa Daresin kylässä hyökkääjät surmasivat pastori Solomon Gushen ja yhdeksän hänen perheenjäsentään. Toisaalla surmattiin pastori, hänen vaimonsa ja heidän viisi lastansa.

”Näitä kristittyjen kyliin hyökkääviä terroristeja oli satoja, ja he hyökkäsivät, kun epäonniset kristityt olivat valmistautumassa pastoreidensa kanssa joulunajan ohjelmiin”, kertoo Bokkosissa asuva Dawzino Mallau.

”Liika on liikaa”

Paikalliset asukkaat sanoivat hyökkääjien olleen terroristeja, joiden joukossa oli fulani-paimentolaisia. Useisiin kyliin hyökättiin samanaikaisesti.

Paikalliset viranomaiset vahvistivat maanantaina 25. joulukuuta ainakin 160 ihmisen saaneen surmansa.

Yli 300 loukkaantunutta kiidätettiin sairaaloihin Bokkosiin, Josiin ja Barkin Ladiin.

Kuolleita haudattiin joulupäivänä joukkohautoihin. Kuolleiden ja loukkaantuneiden lisäksi satoja koteja poltettiin.

”Tätä on mahdoton hyväksyä. Liika on liikaa. Näiden järjettömien ja provosoimattomien hyökkäysten on loputtava”, sanoi Plateaun osavaltion kuvernööri Caleb Mutfwang. Hän sanoi vahvistavansa turvallisuusjoukkojen toimintaa osavaltiossa.

Paikalliset asukkaat kutsuvat hyökkääjiä ”rosvoiksi”. Fulani-militanttien ohella hyökkääjien joukossa on moottoripyörillä liikkuvia, hyvin aseistautuneita palkkasotilaita Tšadista ja Nigeristä.

Vuonna 2022 Nigeriassa surmattiin maailmassa eniten kristittyjä uskonsa tähden, 5014 kristittyä. Myös kristittyjen sieppauksissa, kristittyjen kotien ja yritysten tuhoamisessa Nigeria piti kärkisijaa.

Rukoillaan läheisiään menettäneiden puolesta, ja Nigerian turvallisuustilanteen kohenemisen puolesta!

Lähde: Morning Star News

Hyviä uutisia Nigeriasta! Rhoda Jatau ehdolliseen vapauteen

Viimeisimmät uutiset yli puolitoista vuotta vangittuna olleen kristityn Rhoda Jataun tilanteesta olivat masentavia. Marraskuun 27. pidetyssä oikeudenkäynnissä oikeus oli edelleen sitä mieltä, että Rhodan on vastattava syytteisiin, eikä häntä myöskään suostuttu päästämään vapaaksi takuita vastaan.

Lue lisää »

Nigeria – Rhoda Jatau pysyy vangittuna

Nigeria – Rhoda Jatau pysyy vangittuna 4.12.2023 Marraskuun lopulla pyysimme rukoilemaan nigerialaisen kristityn naisen, Rhoda Jataun, 27. marraskuuta tulossa olleen oikeudenkäynnin puolesta. Oikeudenkäynti on nyt pidetty, ja Rhodan sekä hänen

Lue lisää »

”Evankelistat terroristien ydinalueilla” – TV7

Rohkeat etulinjan evankelistat kulkevat Nigerian vaikeimmilla alueilla ja julistavat evankeliumia. Useita terroristeja ja islamilaisia johtajia on tullut uskoon. Uskoontulleiden elämässä tapahtuu kokonaisvaltainen muutos – vainoajasta Jeesuksen seuraajaksi.

”Vainottuja leskiä auttamassa Nigeriassa”- Radio Dei

Nigeria on yksi maailman vaarallisimmista maista kristityille, erityisesti maan pohjoisosa. Terroristiryhmittymien hyökkäykset ovat aiheuttaneet valtavasti inhimillistä kärsimystä ja lukuisat naiset ovat jääneet leskiksi. Tässä ohjelmassa kuullaan leskien todistuksien ohella myös

”Nigerian vainotut lesket saavat avun” – TV7

Yksi Marttyyrien Äänen työn kulmakiviä on vainon tähden kärsivien leskien ja orpojen auttaminen. Sitä tehdään esimerkiksi Nigeriassa, missä on hankittu leskille peltomaata viljelyä varten ja autettu orpoja saamaan koulutusta. Katso

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print