Your Cart

Nigeria – Rhoda Jatau pysyy vangittuna

4.12.2023

Rhoda Jatau. Kuva: Morning Star News

Marraskuun lopulla pyysimme rukoilemaan nigerialaisen kristityn naisen, Rhoda Jataun, 27. marraskuuta tulossa olleen oikeudenkäynnin puolesta. Oikeudenkäynti on nyt pidetty, ja Rhodan sekä hänen perheensä ja häntä puolustavien lakimiesten kannalta lopputulos oli pettymys.

Viiden lapsen äiti Rhoda Jatau on ollut vangittuna toukokuusta 2022 lähtien. Häntä syytetään jumalanpilkasta ja väkivaltaan yllyttämisestä Nigerian koillisosassa sijaitsevassa Bauchin osavaltiossa. Syytteet hän sai siitä, että hän välitti Whatsapissa työtovereilleen videon, jossa tuomittiin opiskelijatovereidensa lynkkaamaksi joutuneen Deborah Emmanuelin surma.

Oikeudenkäynti pidettiin 27. marraskuuta suunnitellusti, mutta tuomari ei suostunut kumoamaan syytteitä Rhodaa vastaan, eikä päästämään häntä vapaaksi takuita vastaan.

Rhodan asianajajat esittivät, että syyttäjä ei ollut kyennyt osoittamaan Rhodan syytteiden perusteita. Siitä huolimatta oikeus päätti jatkaa eteenpäin oikeudenkäynnin kanssa, kertoo ihmisoikeusjärjestö ADF International, joka hoitaa Rhodan puolustusta.

Pidätyksensä jälkeen Rhodalta on toistuvasti evätty takuita vastaan vapaaksi pääsy. Hän on saanut tavata perhettään ja asianajajiaan vain satunnaisesti oikeudenkäyntien yhteydessä.

Sean Nelson, ADF Internationalin lakimies, kritisoi syytteiden ajamisen jatkamista ja Rhodan vangitsemista, kutsuen sitä ”oikeuden irvikuvaksi”.

Rhodan puolustuksen johtava asianajaja kertoi olevansa pettynyt päätökseen, mutta vakuutti, että heidän tukensa Rhodalle jatkuu. Hän painotti Rhodan ja hänen perheensä jo puolitoista vuotta jatkunutta kärsimystä ja pyysi rukoilemaan edelleen hänen vapautumisensa puolesta.

Seuraavaksi oikeudenkäyntipäiväksi määrättiin tiistai, 19. joulukuuta. Jos Rhoda tuomitaan, hän voi joutua jopa viideksi vuodeksi vankilaan.

Lähde: Christian Post

”Pyysin joka päivä ihmettä Jumalalta” – Radio Dei

Pakistanilaista kristittyä avioparia, Shafqatia ja Shaguftaa, ei hirtetty pitkän yksinäisen vankeuden päätteeksi. He viettivät vuosia toisistaan ja lapsistaan erossa masentavan pienissä selleissä kuolemaan tuomittuina. Heitä syytettiin Allahia pilkkaavien tekstiviestien lähettämisestä,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print