Your Cart

Hyviä uutisia Nigeriasta! Rhoda Jatau ehdolliseen vapauteen

13.12.2023
Rhoda Jatau. Kuva: Morning Star News

Viimeisimmät uutiset yli puolitoista vuotta vangittuna olleen kristityn Rhoda Jataun tilanteesta olivat masentavia. Marraskuun 27. pidetyssä oikeudenkäynnissä oikeus oli edelleen sitä mieltä, että Rhodan on vastattava syytteisiin, eikä häntä myöskään suostuttu päästämään vapaaksi takuita vastaan.

Tuon jälkeen Rhodaa puolustavat tahot, Christian Association of Nigeria (Nigerian kristillinen yhdistys), Nigeria Inter-Religious Council (Nigerian uskontojenvälinen neuvosto) ja Nigerian Christian Solidarity Worldwide puhuivat yhä kovempaan ääneen Rhodan puolesta.

Se tuotti tulosta, sillä Rhoda laskettiin takuita vastaan vapaaksi perjantaina, 8. joulukuuta!

Oikeudenkäynti hänellä on yhä silti edessään, ja sen päivämääräksi on annettu tiistai, 19. joulukuuta.

Solomon Mwantiri, Rhodan puolustustiimin jäsen, vahvisti hänen vapautuneen takuita vastaan ja kertoi hänelle tehtävän parhaillaan terveystarkastuksia.

Rhodan aviomies Ya’u Adamu iloitsi vaimonsa vapautumisesta ja toivoi heidän voivan viettää nyt joulua yhdessä. Pidätyksensä jälkeen Rhoda oli tavannut perhettään vain satunnaisesti oikeudenkäyntien yhteydessä, ja aviomies huolehti yksin heidän viidestä lapsestaan.

Ya’u sanoi, ettei hän pysty kuvailemaan iloaan kuultuaan vaimonsa vapautumisesta. ”Olen hyvin onnellinen, että vaimoni on vapautettu ja taas kotona. En voi kyllin kiittää Jumalaa!

“Haluan kiittää kaikkia, jotka saivat tämän aikaan. Siinä kaikki, mitä voin tällä hetkellä sanoa”, Ya’u kertoi.

Rhoda oli vangittuna toukokuusta 2022 lähtien. Hänen syytettiin lähettäneen islamia herjaava video terveydenhuollossa työskentelevien työtoveriensa yhteiseen WhatsApp-ryhmään. Videolla tuomittiin kristityn opiskelijan Deborah Emmanuelin viikkoa aiemmin tapahtunut lynkkaus.

Vaikka Deborahin surmasta on useita videoita, ketään ei ole pidätetty hänen kuolemansa takia. Pääepäillyn kerrotaan paenneen Nigeriasta naapurimaahan Nigeriin.

Kiitos rukouksistanne Rhodan puolesta! Rukoillaan edelleen Rhodan ja hänen perheensä turvallisuuden, sekä tulevan oikeudenkäynnin puolesta.

Lähteet: Christian Solidarity International, Church in Chains, Punch

Nigeria – Rhoda Jatau pysyy vangittuna

Nigeria – Rhoda Jatau pysyy vangittuna 4.12.2023 Marraskuun lopulla pyysimme rukoilemaan nigerialaisen kristityn naisen, Rhoda Jataun, 27. marraskuuta tulossa olleen oikeudenkäynnin puolesta. Oikeudenkäynti on nyt pidetty, ja Rhodan sekä hänen

Lue lisää »

”Evankelistat terroristien ydinalueilla” – TV7

Rohkeat etulinjan evankelistat kulkevat Nigerian vaikeimmilla alueilla ja julistavat evankeliumia. Useita terroristeja ja islamilaisia johtajia on tullut uskoon. Uskoontulleiden elämässä tapahtuu kokonaisvaltainen muutos – vainoajasta Jeesuksen seuraajaksi.

”Vainottuja leskiä auttamassa Nigeriassa”- Radio Dei

Nigeria on yksi maailman vaarallisimmista maista kristityille, erityisesti maan pohjoisosa. Terroristiryhmittymien hyökkäykset ovat aiheuttaneet valtavasti inhimillistä kärsimystä ja lukuisat naiset ovat jääneet leskiksi. Tässä ohjelmassa kuullaan leskien todistuksien ohella myös

”Nigerian vainotut lesket saavat avun” – TV7

Yksi Marttyyrien Äänen työn kulmakiviä on vainon tähden kärsivien leskien ja orpojen auttaminen. Sitä tehdään esimerkiksi Nigeriassa, missä on hankittu leskille peltomaata viljelyä varten ja autettu orpoja saamaan koulutusta. Katso

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print