Your Cart

Pakistanissa lääkäri uhkailee jumalanpilkkasyytteillä kristittyjä sairaanhoitajia, myös naistenpäivän marssijoita syytettyinä

Pakistanilaiset kristityt osoittivat joitakin vuosia sitten mieltään jumalanpilkkalakien väärinkäyttöä vastaan. Kuva: Morning Star News

Toukokuun alkupäivinä 15 sairaalan työntekijää teki valituksen Arsalan Khanista, Punjabin provinssin Warburtonin sairaalan vanhemmasta lääkäristä. Valituksen syynä oli lääkärin epäammattimainen käytös työtovereitaan, erityisesti naispuolisia kristittyjä sairaanhoitajia, kohtaan.

Kostoksi Khan uhkasi muutaman päivän kuluttua valituksen allekirjoittanutta kolmea kristittyä sairaanhoitajaa, Amber Bibiä, Sarwat Kausaria ja Abid Masihia jumalanpilkkasyytöksillä. ”Kukaan ei voi teitä pelastaa. Lähetän teidät telkien taa islamin herjaamisesta. Älkää unohtako niitä kahta sairaanhoitajaa Faisalabadissa”, lääkäri sanoi.

Naiset ilmoittivat uhkailusta välittömästi ylemmälle taholle, ja pyysivät siirtoa toisaalle, pois Khanin alaisuudesta.

Huhtikuussa Faisalabadissa työtoverit syyttivät kahta kristittyä sairaanhoitajaa jumalanpilkasta, kun he olivat esimiehensä käskyä noudattaen siivonneet ja poistaneet siinä yhteydessä tarran, jossa oli Koraanin jae.

Naistenpäivän marssijoita syytettyinä jumalanpilkasta

Pakistanissa on vuodesta 2018 lähtien järjestetty naistenpäivän marsseja eri kaupungeissa maaliskuun kahdeksantena päivänä, kansainvälisenä naistenpäivänä.

Äärimuslimit vastustavat jyrkästi näitä marsseja. Tämän vuoden naistenpäivän jälkeen Pakistanissa levisi video, jossa naisten kuullaan huutavan ”Allahin pitäisi kuulla meitä”, ja ”Muhammedin pitäisi kuulla huutomme vapauden puolesta.” Epäasiallisessa yhteydessä Allahin ja hänen profeettansa mainitsemista pidetään jumalanpilkkana.

Videon tultua julki naisia vaadittiin hirtettäväksi, ja Pakistanin tiedotusvälineet tutkivat videota tarkemmin. Tutkimuksen yksimielinen lopputulos oli, että videota oli peukaloitu. Todellisuudessa marssijat olivat huutaneet, että ”Mullahien pitäisi kuulla meitä”, ja ”Imran Khanin pitäisi kuulla huutomme vapauden puolesta.”

Video on kuitenkin jatkanut kiertoaan, ja Peshawarissa sekä Islamabadissa on nostettu jumalanpilkkasyytteet marssin järjestäjiä vastaan.

Toukokuun 7. päivänä Pakistan Today -sanomalehdessä kirjoitettiin, kuinka ”tämä keino käyttää jumalanpilkkasyytteitä naisten oikeuksien puolustajia vastaan on islamistien vuosikymmenen vanha juoni. Islamistiset käytännöt ovat jo pitkään vaientaneet syrjittyjä kansanosia, myös naisia.”

Pakistan sai juuri Euroopan parlamentilta kritiikkiä jumalanpilkkalakien väärinkäytöstä, ja Pakistanin johto kiirehti oitis kiistämään, että lakien väärinkäyttöä tapahtuisi.

Olemme järjestäneet vetoomuskampanjan, jossa tuodaan ilmi kristittyjen tyttöjen sieppaukset, pakkokäännytykset ja pakkoavioliitot, sekä se, miten jumalanpilkkasyytteillä uhkaamalla uskonnolliset vähemmistöt saadaan alistumaan ja luopumaan oikeuksistaan. Vetoomuksessa pyydetään Pakistanin viranomaisia osoittamaan käytännössä, että puheet vähemmistöjen suojelusta ovat totta. Jos haluat olla mukana vetoamassa tämän asian puolesta, pyydä vetoomus allekirjoitettavaksesi toimistostamme: sähköpostilla info@marttyyrienaani.fi tai nettisivumme yhteydenottolomakkeen kautta. Vetoomus lähetetään postitse, joten huomioi tämä vetoomuskirjettä tilatessasi – jos käytössäsi ei ole tulostinta, ilmoita postiosoitteesi, johon voimme sen lähettää. Vetoomusryhmäämme kuuluvat saavat vetoomuksen automaattisesti.

Lähteet: International Christian Concern, Bitter Winter, Marttyyrien Äänen lähteet

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print