Your Cart

Marttyyrien Äänen matkassa Irakissa ja Pakistanissa

8.12.2023

Marttyyrien Äänen edustajat ovat tällä viikolla olleet vierailemassa työkohteissamme: Hannu Lahtinen Irakissa, Sari Palomäki ja Mari Palomäki Pakistanissa.

Uskovia rohkaisemassa Irakissa

Konferenssin yhteydessä järjestettiin kastetilaisuus.

Irakin pohjoisosaan suuntautuneella matkallaan Hannu Lahtinen kävi tapaamassa kurdihallinnon ministeriä, joka kertoi alueen tämänhetkisestä tilanteesta. Hän kertoi, että vaikka Isis on nyt nujerrettu, tilalle on tullut uusi ääri-islamilainen ryhmä, joka aiheuttaa huolta. Suuri osa Isisiä paenneista ei ole vieläkään voinut palata koteihinsa – jos niitä enää onkaan – ja nyt turvallisuutta uhkaa toinen ryhmä.

Hannu kävi myös pakolaisleirillä tapaamassa Isisiä paenneita perheitä. Pakolaisten parissa monet ovat tulleet tuntemaan Jeesuksen leirillä työskentelevien etulinjan evankelistojen myötä.

Tuemme Irakissa järjestettäviä konferensseja, jonne saapuu naapurimaista islamista kristinuskoon kääntyneitä joiksikin päiviksi saamaan opetusta ja viettämään yhteistä aikaa. Monille heistä se on ainoa paikka, missä he voivat vapaasti keskustella toisten kaltaistensa kanssa. Tällainen konferenssi oli käynnissä nytkin. Hannu rohkaisi heitä puhumalla aiheesta ”Mikään ei voi erottaa teitä Jumalan rakkaudesta”. Konferenssin yhteydessä vietettiin myös kastejuhlaa.

Irakin-työtämme voit tukea viitenumerolla 871 91.

Toivoa ja iloa Pakistaniin

Mari ja Sari ompelukoulun päättäjäisissä. Kurssilta valmistuneet naiset saavat todistuksen lisäksi oman Raamatun, ompelukoneen ja suomalaisen uskovan valmistaman kortin.

Pakistan on toinen tämän vuoden joulukampanjamme maista, joten Sari Palomäen ja Mari Palomäen matka sinne ajoitettiin niin, että he saavat olla mukana jakamassa joululahjoja köyhien tiilentekijäkylien lapsille.

Sari kertoo matkasta näin: ”Olemme vierailleet tiilentekijäkylien kouluissa viemässä joulupaketteja lapsille. Nämä lahjat ovat ainoat, mitä nämä lapset jouluna saavat. Monet lapset menevät ensin tiilitehtaan pellolle tekemään töitä ennen kuin he tulevat kouluun ja sen jälkeen he palaavat jälleen pellolle töihin. Silti nämä lapset ovat onnekkaita: he saavat opiskella ja heillä on paremmat tulevaisuuden näkymät kuin heillä, jotka eivät kouluun pääse.

Olemme vierailleet kaikkien viiden tukemamme ompelukoulutuksen päättäjäisissä, jotka päättyivät nyt joulukuussa. Monet aiemmilta kursseilta valmistuneet ovat aloittaneet pienyrityksen tai ovat todistuksen avulla päässeet tekstiilitehtaaseen töihin. Nämä naiset pystyvät nyt auttamaan taloudellisesti koko perhekuntaa, eikä heidän tarvitse enää olla töissä muslimiperheiden kotiapulaisina, missä heitä usein kohdellaan huonosti.

Alkusyksystä tulva tuhosi Haqoo Wala Pindin kristityn kyläyhteisön. Kyläläiset eivät ole saaneet apua, tai he saisivat valtiolta apua, jos he kääntyisivät islamiin. Olemme menossa viemään hätäapua tähän kylään.”

Sarin ja Marin matka jatkuu vielä joitakin päiviä. Rukoillaan siunausta ja varjelusta heidän matkalleen, sekä kaikille heidän kohtaamilleen ihmisille.

Pakistanin ompelukoulutusprojektia voit tukea viitenumerolla 871 378 ja joulukampanjaa viitteellä 87 272.

Lapsen oikeuksien päivä

Marraskuun 20. päivänä vietetään YK:n Lapsen oikeuksien päivää, joka jatkuu lapsen oikeuksien viikkona. Lapsen oikeuksien sopimus hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa 20.11.1989 ja se on maailman laajimmin hyväksytty YK:n ihmisoikeussopimus. Sen on

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print