Your Cart

Pakistan ja Nigeria – Kristittyjä rangaistaan ”Israelin tukemisesta”

Farhan ul-Qamar oli opiskelemassa laboratorioteknikon tutkintoa. Kuva: Morning Stat News
Farhan ul-Qamar oli opiskelemassa laboratorioteknikon tutkintoa. Kuva: Morning Stat News

Sekä Pakistanissa että Nigeriassa jotkut kristityt ovat joutuneet kärsimään siksi, että heidän on syytetty tukevan Israelia käynnissä olevassa Gazan-sodassa. Syytösten perusteeksi on riittänyt pelkästään se, että he ovat kristittyjä. Pakistanissa yksi kristitty on sen vuoksi tapettu, kahta pahoinpidelty, ja Nigeriassa nuoria kristittyjä tyttöjä on uhattu tappamisella.

Marraskuun 9. päivänä Pasrurissa, Punjabin osavaltiossa, öinen tunkeutuja ampui kuoliaaksi 20-vuotiaan kristityn miehen. Hänen väitettiin julkaisseen sosiaalisessa mediassa Israelia tukevaa materiaalia.

Farhan ul-Qamar, 20-vuotias kristitty mies, oli perheensä kanssa nukkumassa rakenteilla olevassa kodissaan. Aamukolmelta he havahtuivat ääniin.

”Kun isäni sytytti valot, näimme Muhammad Zubairin istumassa ikkunalaudalla pistooli kädessään”, Farhanin veli Shahan kertoi. ”Ennen kuin isäni ehti sanoa mitään, Zubair alkoi huutaa herjauksia Farhanille, joka oli juuri herännyt, ja ampui sitten häntä osuen kolmesti oikeaan korvaan, kaulaan ja solisluuhun.” Farhan kuoli välittömästi.

Sen jälkeen Zubair hyppäsi sisälle ja osoitti perheen äitiä pistoolillaan. ”Hän jatkoi kiroamista edetessään portille ja osoitti äitiä aseella. Katsoimme avuttomina, kun murhaaja nousi moottoripyöränsä selkään ja ajoi tiehensä ilmaan ammuskellen”, Shahan sanoi.

Zubair oli jo edellisenä päivänä yrittänyt haastaa riitaa Farhanin kanssa, mutta Farhan poistui paikalta.

Zubair pidätettiin seuraavana päivänä.

Joitakin päiviä tätä ennen samassa kylässä hakattiin kaksi kristittyä veljestä, Aqib Javed ja Asher Javed. Heidän isänsä, Javed Masih, pidätettiin ilman mitään syytä kymmeneksi päiväksi. Heidän väitettiin myös osoittaneen tukeaan Israelille.

”Voimme tappaa teidät, jos haluamme”

Nigeriassa, Kanon osavaltiossa, sharia-lain noudattamista valvova islamilainen Hisbah-poliisi, ahdisteli viittä kristittyä tyttöä, jotka olivat matkalla kirkkoon.

Tytöt olivat kävelemässä ECWA-seurakuntaansa (Evangelical Church Winning All), kun Hisbah-poliisit pysäyttivät heidät ja vaativat heitä pukeutumaan, kuten muslimit. Hisbah-poliisi perustettiin Kanon osavaltioon vuonna 2003 valvomaan muslimien sharia-lain noudattamista, se ei velvoita kristittyjä.

Tytöt kieltäytyivät, ja yksi poliiseista sanoi tyttöjä rangaistavan, jos he menevät kirkkoon. Sen jälkeen heitä seisotettiin kolme tuntia auringonpaisteessa ja laskettiin menemään vasta jumalanpalveluksen päätyttyä.

Yksi tytöistä, Mary, kertoi poliisien sanoneen heille, että heitä rangaistaan koska ”Israel tappaa siskojamme Gazassa. Jos haluamme, mekin voimme tappaa teidät”.

Etenkin Pakistanissa äärimuslimeilla on tapana kostaa tai uhata kostaa Pakistanin kristityille, jos länsimaissa tapahtuu jotakin muslimien tunteita loukkaavaa. Edellisen kerran tällaista nähtiin, kun irakilainen turvapaikanhakija poltti Koraaneja Ruotsissa. Tuolloin ääri-islamilaiset ryhmät uhkasivat polttaa kristittyjen koteja ja kirkkoja ja sanoivat, että ”yksikään kristitty ei ole enää turvassa Pakistanissa”.

Rukoile Jumalan suojelusta Pakistanin ja Nigerian kristityille!

Lähteet: Morning Star News, ICC, ICIR

”Pyysin joka päivä ihmettä Jumalalta” – Radio Dei

Pakistanilaista kristittyä avioparia, Shafqatia ja Shaguftaa, ei hirtetty pitkän yksinäisen vankeuden päätteeksi. He viettivät vuosia toisistaan ja lapsistaan erossa masentavan pienissä selleissä kuolemaan tuomittuina. Heitä syytettiin Allahia pilkkaavien tekstiviestien lähettämisestä,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print