Your Cart

Kuubalainen pastori tuomittu vuodeksi kotiarestiin

Armeijan eliittijoukkojen esiintymistä oikeudessa pidettiin tarpeettomana ja uhkaavana. Kuva: Morning Star News
Armeijan eliittijoukkojen esiintymistä oikeudessa pidettiin tarpeettomana ja uhkaavana. Kuva: Morning Star News

Itäisen Kuuban Las Tunasin kaupungissa kotiseurakuntaa johtava pastori Juan Carlos Nuñez tuomittiin 22. lokakuuta vuodeksi kotiarestiin liian äänekkäiden jumalanpalvelusten vuoksi. Virallinen syytenimike oli ympäristönsuojelulaista löytyvä ”rauhan häiritseminen”.

Nuñezin 550-jäseninen kotiseurakunta kokoontuu useiden kerrostalojen yhteisellä piha-alueella. Nuñezin naapurit olivat valittaneet, että kokouksissa käytettävä äänentoistojärjestelmä on liian kovaääninen. Nuñez vaihtoi kaiuttimet pienempiin, jotka vain vaivoin riittävät seurakunnan tarpeisiin, ja oletti asian olevan kunnossa. ”Huomioimme naapureiden toiveen, mutta tapaus meni silti oikeuteen”, Nuñez kertoo.

Nuñez kutsuttiin yllättäen oikeuteen ja tuomio julistettiin välittömästi. Hänen asianajajansa ei siten voinut puolustaa häntä. Nuñezin ja seurakuntalaisten yllätykseksi oikeudessa oli läsnä armeijan eliittijoukkoihin kuuluvia ”mustat baretit” -sotilaita. Korkeat turvatoimet olivat ennennäkemättömiä ja tarpeettomia, paikalla olleet sanovat, etenkin kun Nuñez tuomitiin oikeudessa, joka käsittelee vain rikkeitä, ei rikoksia. ”Se oli uhkailua, voimien näyttöä”, Nuñez sanoi. ”Tiedäthän, he pelkäsivät mielenosoituksia, koska tietävät itse toimivansa epäreilusti.” Nuñez aikoo valittaa tuomiostaan.

Pastorin mukaan tällaisia ongelmia esiintyy, koska viranomaiset eivät anna lupia rukoushuoneiden rakentamiseen, vaikka evankelisten kristittyjen määrä kasvaa Kuubassa nopeasti. ”Viranomaiset eivät anna rakennuslupia”, hän sanoi. ”Tämä ongelma voitaisiin välttää kokonaan, jos he antaisivat meidän hankkia oman kokoontumispaikan.”

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print