Your Cart

Kristittyjen vainoa Vietnamissa

17.4.2024
Ihmisiä kantamassa laatikoita olallaan viidakossa.
Raamattujen kuljetusta Vietnamin ylängöllä. Usein vaikeakulkusia ylänköjä asuttavat alkuperäisheimot, jotka kristinuskoon käännyttyään kohtaavat ankaraakin vainoa.

Vietnamin ylängöillä kristittyjen vaino on yleistä. Hallinto rajoittaa uskonnonvapautta lainsäädännön ja rekisteröitymisvaatimusten kautta, sekä ahdistelemalla ja uhkailemalla luvattomia uskonnollisia ryhmiä. Kaupungeissa uskonnollinen toiminta on mahdollista viranomaisten määrittämillä edellytyksillä. Syrjäseuduilla viranomaiset pitävät kristinuskoa ulkomaisena uhkana ja pyrkivät estämään kristinuskon leviämistä syrjimällä, uhkailemalla, tuhoamalla koteja, pidättämällä, hakkaamalla ja pakottamalla kieltämään uskon.

Etulinjan työntekijät pyytävät jälleen rukoilemaan Vietnamin vainottujen uskovien puolesta.

Äskettäin tehdyn evankeliointikampanjan aikana etulinjan evankelistat kertoivat evankeliumia, monet kuulivat sen ja ottivat vastaan.

Yksi äskettäin Kristuksen vastanottanut oli Tan-niminen mies. Tultuaan itse uskoon, Tan johdatti uskoon myös perheensä ja alkoi evankelioida naapureitaan. Kaksitoista perhettä otti Jeesuksen vastaan hänen todistuksensa kautta, ja he alkoivat kokoontua Tanin kotona viikoittain.

Paikallisviranomaiset saivat tämän pian selville, ja uskovat joutuivat vaihtamaan usein kokoontumispaikkaansa vainolta välttyäkseen.

Noin kaksi viikkoa sitten kaksi viranomaista tuli Tanin kotiin. He yrittivät houkutella hänet kieltämään uskonsa lupaamalla, että hänen saamansa avustus kaksinkertaistettaisiin, jos hän luopuisi uskostaan. Tan kieltäytyi kohteliaasti, ja viranomaiset suuttuivat.

Viisi päivää sitten Tan kutsuttiin kuulusteluun. Häntä pidettiin aamusta myöhään iltapäivään. Kotiin hän saapui uupuneena, eikä juuri puhunut. Hän sanoi vaimolleen olevansa väsynyt, ja meni nukkumaan. Aikaisin seuraavana aamua, noin puoli neljältä, hänen vaimonsa löysi hänet kuolleena. Hänen suustaan ja nenästään tuli verta. Hänen vartalossaan oli myös ruhjeita.

Samana päivänä poliisit ja gangsterit piirittivät kylän ja estivät ihmisiä saapumasta Tanin hautajaisiin. Hautajaisvieraat joutuivat katselemaan etäältä, kun heidän ystävänsä haudattiin. Perheen kanssa he eivät saaneet puhua. Tania jäivät kaipaamaan hänen vaimonsa ja kaksi lastaan.

Rukoile myös toisen kristityn veljen puolesta. Hänetkin kutsuttiin poliisiasemalle kuulusteltavaksi. Hänet ja hänen vaimonsa yritettiin pakottaa kieltämään uskonsa, mutta he pysyivät vahvoina. Hakattuaan miestä he ajoivat pariskunnan pois kotikylästään ja takavarikoivat heidän maansa. Pariskunta asuu toistaiseksi ystäväperheen luona.

Lue karttasivulta lisää kristittyjen asemasta Vietnamissa.

Lähde: Marttyyrien Äänen lähteet

Vietnamilainen evankelista: ”Minä en pelkää, sillä Jumala on kanssani”

Vietnamilainen evankelista: ”Minä en pelkää, sillä Jumala on kanssani” 12.1.2024 Uskollisen palvelustyönsä vuoksi vangittu ja pahoinpidelty vietnamilainen evankelista jatkaa työtään, vaikka hän tietää, että hän voi joutua milloin tahansa jälleen vainotuksi. Ly A Pao pidätettiin ensimmäisen kerran vain vuosi uskoontulonsa jälkeen. Hän oli siinä ajassa johtanut jo kahdeksan perhettä Kristukselle

Lue lisää »

Vietnamilaiset hmong-uskovat pyytävät tukea

Keski-Vietnamissa asuvat hmong-kristityt kohtaavat ankaraa vainoa. He ovat turhaan yrittäneet saada viranomaisilta apua ahdinkoonsa, joten nyt he toivovat saavansa kansainvälistä huomiota tilanteelleen. Vietnamin keskiosassa sijaitsevan Nghe Anin provinssin viranomaisilla on käynnissä keskinäinen kilpailu siitä, kuka saa luotua hallinnoimastaan alueesta ”kristityistä vapaan alueen”. Tavoitteeseensa he pyrkivät piittaamatta Vietnamin uskonnonvapautta koskevista laeista.

Lue lisää »

Vietnamin evankeliset uskovat vihan kohteena koronatartunnan vuoksi

Vietnamilaista kotiseurakuntaliikettä syytetään rikoksesta ja maan koko evankelisten kristittyjen yhteisö on vihan kohteena seurakunnassa tapahtuneiden koronatartuntojen vuoksi. Uskova aviopari oli toukokuun lopulla osallistunut karismaattisen, itsenäisen kotiseurakuntaliikkeen Revival Ekklesia Missionin (REM) tilaisuuteen Ho Chi Minh Cityssä. Joitakin päiviä sen jälkeen, 26. toukokuuta, he tunsivat itsensä sairaiksi, ja menivät paikalliseen sairaalaan. Viranomaiset

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print