Your Cart

Kiinassa vanhemmat vaadittu etsimään kiellettyjä kirjoja

Tätä näkyä Kiinan kommunistisen puolueen edustajat eivät halua nähdä.

Kiinassa opettajat kertovat vanhemmille, että kommunistinen puolue haluaa päättää kaikesta, mitä heidän lapsensa lukevat, myös kouluajan ulkopuolella.

Eri puolilta Kiinaa on alkanut kantautua tietoja, joiden mukaan alakoulua käyviä lapsia kielletään lukemasta ”luvattomia” kirjoja vapaa-ajallaan.

Itäisen Shandongin provinssin Qingyunin maakunnan Chengde-alakoulusta kirjoitettiin äskettäin vanhemmille, ja käskettiin heitä varmistamaan, ettei heidän lapsillaan ole kiellettyjä kirjoja.

”Suorittakaa läpikotainen etsintä uskonnollisten kirjojen, taantumuksellisten kirjojen, kotitekoisten uudelleenpainatusten tai ulkomailla julkaistujen kirjojen kopioiden ja käännösten varalta, sekä kaikkien kirjojen, äänitiedostojen ja videoiden varalta, joita ei ole virallisesti painettu ja jaettu Xinhua-kirjakaupan kautta”, vanhemmille lähetetyssä kirjeessä kerrottiin.

Xinhua-kirjakauppa on Kiinan kommunistisen puolueen perustama, ja edelleen sen omistama. Se on Kiinan suurin ja ainoa maanlaajuinen kirjakauppaketju, ja sillä on myymälöitä myös ulkomailla.

Kiinan viranomaisten mukaan esimerkiksi Hans Christian Andersenin sadut edustavat ”taantumuksellista kirjallisuutta”.

”Kiinnittäkää erityistä huomiota tähän poliittiseen työhön”, kirjeessä ohjeistettiin.

”Tämä on kuin uusi kulttuurivallankumous”

Gao Shao Xiu on kokenut kulttuurivallankumouksen ja sen vainot. Raamatuista oli tuolloin pulaa, joten hän kopioi Raamattunsa käsin.

Henanin provinssissa Zhengzhoun kaupungissa aiemmin lukion opettajana työskennellyt Wang kertoo, että Kiinan kommunistinen puolue ei halua lasten pääsevän kosketuksiin minkään materiaalin kanssa, mitä viranomaiset eivät ole etukäteen hyväksyneet.

”He pelkäävät, että oppilaat oppivat tiettyjä totuuksia, koska ulkomaalaiset julkaisut eivät ole keskitetyn propagandaosaston hallinnoimia”, Wang sanoi. ”Opetusministeriö käy läpi kaikki opetusmateriaalit ja jopa yksittäiset sanat poistetaan, jos ne koetaan ongelmallisiksi.”

”Saat lukea vain sitä, mitä hallitus haluaa sinun lukevan”, Wang sanoi. ”Kyse on valvonnasta ja kontrollista.”

Eläköitynyt shanghailainen opettaja Gu Guoping sanoi viranomaisten haluavan istuttaa oppilaiden sydämiin rakkauden Kiinan kommunistista puoluetta kohtaan.

”Tällaista ei koskaan aiemmin kysytty tyttäreni kouluaikoina, mutta nyt häneltä on kysytty mitä hän lukee kotona, ja onko hänellä ulkomaalaisia julkaisuja”, Gu kertoo. ”Mielestäni tämä on selvästi uusi asia.”

”Rajoitukset ovat paljon tiukempia nyt; paljon tiukempia, kuin entisen presidentin Hu Jintaon ja entisen pääsihteerin Wen Jiabaon aikaan”, opettaja sanoo.

”Tämä on kuin uusi kulttuurivallankumous”, Gu sanoo.

Kiinan kommunistinen puolue on käynnistänyt voimakkaan kampanjan kristinuskon kukistamiseksi. Sen myötä viranomaiset puuttuvat kaikkiin uskonnollisiin kokoontumisiin, tapahtuivat ne sitten verkon välityksellä tai kirkoissa ja rukoushuoneissa. Uskostaan avoimesti puhuvia pastoreita, evankelistoja ja kristittyjä vastaan keksitään syytteitä, jotta heitä voidaan sakottaa ja pidättää. Seurakuntien koulut on kielletty, ja vain Kolme Itse -kirkot saavat myydä Raamattuja. Kiinalaisen sosiaalisen median alustan WeChatin kanavilta on poistettu Raamattu, kristilliset kirjat, ja kristillinen keskustelu.

”Kiellettyä Sanaa Kiinaan” -kampanjamme kautta toimitamme Kiinan kristityille Raamattuja ja heidän lapsilleen pyhäkoulumateriaaleja. Yhden Raamatun hinta on vain 1,20 euroa, mutta se on aarre, jonka sivuilta kiinalaiset löytävät rohkaisua, lohtua ja neuvoja kovenevan vainon päiviin. Lue lisää kampanjastamme täältä: www.marttyyrienaani.fi/kiellettya-sanaa-kiinaan

Lähteet: Radio Free Asia, ChinaAid, Wikipedia

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print