Your Cart

Kiellettyä Sanaa Kiinaan

“Antakaa meille tarvitsemamme työkalut, me maksamme hinnan niiden käytöstä.” Nämä sanat Richard Wurmbrand kirjoitti vuonna 1967. Ne olivat rautaesiripun takana elävien uskovien terveiset vapaan maailman kristityille. Heidän pyytämänsä työkalut olivat Raamattuja ja kristillistä kirjallisuutta, ja hinta niiden käytöstä usein vankeutta tai jopa kuolema.

Kiinassa oli tuolloin käynnissä kulttuurivallankumous, jonka yhtenä tavoitteena oli hävittää kristinusko Kiinasta. Virallinen Kolme Itse -kirkkokin kiellettiin, kirkkoja tuhottiin ja tuhannet kristityt päätyivät vankiloihin ja työleireille. Noin miljoona kiinalaista menettti henkensä.

Kristinusko ei tietenkään hävinnyt Kiinasta. Päinvastoin; kulttuurivallankumouksen jälkeen kristinusko lähti leviämään ennennäkemätöntä tahtia. Kiinassa koitti sittemmin hieman vapaammat ajat, mutta ne ovat nyt ohi, ja monet kulttuurivallankumouksen aikaiset tapahtumat kuvaavat valitettavan hyvin myös nykypäivää.

Toinen kulttuurivallankumous?

Uskonnon opettaminen lapsille on täysin kiellettyä. Jatkuvasti jonkinasteisen vainon kohteena olleiden rekisteröitymättömien ”kotiseurakuntien” lisäksi nyt myös valtiojohtoiset Kolme Itse -kirkot ovat ahdingossa.

Raamattukaan ei jää rauhaan: Kiinan viranomaiset ovat ilmoittaneet, että Raamattua tullaan ”kiinalaistamaan”. Sinne lisätään sosialistisia perusarvoja ja sieltä poistetaan kohtia, jotka eivät sovi yhteen kommunismin kanssa. Sosiaalista mediaa sensuroidaan, kristillisiä sosiaalisen median kanavia on suljettu ja esimerkiksi sana “Raamattu” on kielletty.

Vuoden 2019 joulukampanjamme oli Kiinaan suuntautuva ”Pyhäkoulu paketissa”, joka toteutettiin yhdessä Korean Marttyyrien Äänen kanssa. Kampanjan myötä Kiinan kotiseurakunnille jaettiin 4000 pyhäkoulupakettia. Näissä pakkauksissa oli helppokäyttöistä ja -tajuista pyhäkoulumateriaalia, jonka avulla kristityt vanhemmat pystyivät opettamaan omia ja muidenkin lapsia.

Työkaluja Kiinaan

Koska kristittyjen asema Kiinassa käy yhä vaikeammaksi, olemme päättäneet uusia ”Pyhäkoulu paketissa” -kampanjan, sekä kustantaa myös Raamattuja jaettavaksi Kiinan kotiseurakuntien kautta. Teemme tämän yhdessä Korean Marttyyrien Äänen kanssa.

Edellinen ”Pyhäkoulu paketissa” -kampanja otettiin Kiinassa riemuiten vastaan. Yllätykseksemme myös aikuiset, uskosta osattomatkin, kerääntyivät kiinnostuneina kuuntelemaan ja katselemaan paketeista löytyneitä ohjelmia.

Osa paketeista jäi viranomaisten kynsiin, ja jakelussa mukana olleita myös pidätettiin. Siitä huolimatta Kiinan kotiseurakunnissa ollaan valmiita maksamaan hinta työkalujen käytöstä, jos me vain tarjoamme niitä heille.

Kaikki materiaali paketteihin hankittiin Kiinasta, ja niin tehdään nytkin. Tällä kertaa pakettien sisältö tulee riippumaan kullakin alueella saatavilla olevista materiaaleista. Joka tapauksessa, jokaisessa laatikossa tulee olemaan monipuolisesti sisältöä, videosoitin, ja SIM-kortteja, joille on ladattu opetuksen apuvälineitä ja videoita.

Yksi pakkaus tavoittaa keskimäärin 5 lasta, ja ne jaetaan 20 provinssissa, joissa vaino on ankarinta.

”Kiellettyä Sanaa Kiinaan” -kampanjan MobilePay numero:

41313

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print