Your Cart

Kiina – Huumeriippuvaisesta pysäyttämättömäksi evankelistaksi

Chen Wensheng evankelioimassa äitinsä kanssa. Kuva: ChinaAid

Kiinalainen Chen Wensheng tunnetaan myös nimellä ”evankeliumin soturi”, eikä suotta. Jeesuksen astuminen hänen elämäänsä vapautti hänet vuosia kestäneestä huumeriippuvuudesta, eikä mikään voi nyt estää Cheniä kertomasta ilosanomaa kaikkivaltiaasta Vapahtajasta muillekin.

”Evankeliumi vapautti minut huumeista”, Chen sanoo.

Koska Chen asuu Kiinassa, tämä on tietysti johtanut hänet usein ongelmiin virkavallan kanssa. Se ei ole Chenille uutta: hän oli elänyt elämästään yli kymmenen vuotta mafiapomona ja huumeriippuvaisena, mikä oli vienyt Chenin useita kertoja vankilaan ja pidätetyksi.

Toisinaan Chen evankelioi yksin, joskus hänellä on seuranaan muita uskovia tai äitinsä.

Aktiivisesti katuevankeliointia suorittava Chen on tänä vuonna joutunut pidätetyksi jo neljä kertaa, ja hän on tälläkin hetkellä pidätettynä. Hunanin provinssin Hengyangin kaupungissa asuva Chen, ja kahdeksan muuta hänen kanssaan evankelioimassa ollutta kristittyä, pidätettiin 20. toukokuuta. Viisitoista päivää on lain mukaan pisin aika, jonka henkilö voidaan pitää pidätettynä, joten sen verran Chen yleensä on pidätettynä, niin nytkin.

Muut hänen kanssaan pidätetyt pysyvät pidätettyinä 10-12 päivää.

Pidätyspäivänään hän ehti julkaista viestin kiinalaisen sosiaalisen median, WeChatin, kanavallaan: ”Halleluja! Kiitos, Jumala, armostasi!”

Tällaista ristiä Chen kantaa usein mukanaan evankelioidessaan. Siinä lukee: ”Ylistys Herralle!” ja ”Tee parannus ja pelastu vain uskon kautta”. Kuva: ChinaAid

Vuoden ensimmäinen pidätys tapahtui heti uudenvuodenpäivänä ja kesti 10 päivää. Vapauduttuaan Chen lähti oitis samana päivänä jatkamaan katuevankeliointia, tällä kertaa 84-vuotiaan äitinsä kanssa. Pitkään he eivät ehtineet evankelioida, kun poliisit ottivat heidät kiinni, ja kuljettivat poliisiasemalle. Chenin äiti vapautettiin myöhemmin samana päivänä, mutta Chenillä oli edessään 15 päivää pidätettynä.

Lukuisien pidätystensä vuoksi poliisiasemien henkilökunta on käynyt Chenille tutuksi, ja suurin osa poliiseistakin tuntee hänet etunimeltä. Aina pidätetyksi jouduttuaan Chen hymyilee heille, ja sanoo: ”Jeesus rakastaa sinua. Jumala siunatkoon sinua. Tulen mukananne.” Kun hänet lopulta vapautetaan, hän kiittää poliiseja ja siunaa heitä.

Poliisit ovat toistuvasti varoitelleet Cheniä evankelioimasta, mutta heidän keinonsa ovat vähissä, sillä he tietävät, että Chen ei pelkää pidätystä eikä vankeutta. Kun Chen tammikuun lopulla vapautui vuoden toisesta pidätyksestään, joukko viranomaisia tuli hänen kotiinsa kaksi päivää myöhemmin.

He edustivat kaupunkisuunnitteluvirastoa, kunnanvirastoa, yleisen turvallisuuden osastoa, kansallisen turvallisuuden virastoa, sekä uskonnollisia asioita hallinnoivaa virastoa. Puolille öin kestäneen vierailunsa aikana he yrittivät suostutella Chenin lopettamaan katuevankelioinnin. Chen käytti tilaisuuden hyväkseen, ja evankelioi näitäkin viranomaisia. Yksi vierailun yksityiskohtia ylös kirjannut viranomainen jopa ryhtyi yllättäen ja hyvin kohteliaasti esittämään Chenille kysymyksiä Raamattua koskien.

Chenille vankilassa vietetty aika on todellista vapautta, sillä siellä hän voi täysin avoimesti julistaa vapautta Kristuksessa synnin kahleissa oleville. ”Olen päättänyt julistaa evankeliumia – vankilassakin”, Chen sanoo.

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print