Your Cart

Kiina rajoittaa internetissä tapahtuvaa uskonnollista toimintaa

Kirkon katolta poistettu risti Wenzhoussa, Kiinassa. Kuva: ChinaAid

Olympialaisiin valmistautuvassa Kiinassa astuu voimaan uusia säännöksiä verkossa tapahtuvaan uskonnolliseen toimintaan liittyen. Maaliskuun alusta lähtien verkossa tapahtuva uskonnollinen toiminta ei ole sallittua ilman etukäteen saatua lupaa.

Uudet säännöt hyväksyttiin 20. joulukuuta. Niitä olivat laatimassa Uskontoasioiden ministeriö, Teollisuus- ja viestintäministeriö sekä julkisen turvallisuuden ja valtion turvallisuuden virastot.

Järjestöjen ja yksityishenkilöiden, jotka haluavat jakaa verkossa uskonnollista tietoa, täytyy hakea siihen lupaa paikalliselta Uskontoasioiden virastolta. Niin ikään uskonnolliset ryhmät, seurakunnat ja yksityishenkilöt saavat järjestää verkossa jumalanpalveluksia tai uskonnollista koulutusta vain etukäteen myönnetyllä luvalla.

Rajoituksia kohdistuu myös nuorille suunnattuun uskonnolliseen tarjontaan. Verkossa tapahtuva uskonnollinen toiminta ei saa ”houkutella nuoria ryhtymään uskonnollisiksi, koota heitä yhteen tai pakottaa heitä osallistumaan uskonnolliseen toimintaan”.

Lisäksi säädettiin, että ulkomaalaiset järjestöt tai henkilöt, tai ulkomaalaisten perustamat järjestöt eivät saa lainkaan jakaa verkossa uskonnollista tietoa tai järjestää uskonnollisia tilaisuuksia Kiinan rajojen sisäpuolella.

Valtiojohtoisen Global Times -sanomalehden mukaan viranomaisten tarkoitus on ”yhdenmukaistaa verkossa tapahtuva uskonnollisen tiedon jako ja taata kansalaisten uskonnonvapaus”.

Samaan aikaan Kiinassa on yhä vaikeampi löytää verkossa julkaistua uskonnollista materiaalia, samoin kuin painettuja Raamattuja. Lokakuussa 2021 Applen sovelluskaupasta poistettiin raamattusovellus, koska se ei saanut enää viranomaisten lupaa.

Katuevankelista rohkaisee

Chen Wensheng evankelioimassa kadulla äitinsä kanssa. Kuva: ChinaAid

Katuevankeliointia tekevä Chen Wensheng kannustaa kristittyjä olemaan rohkeita. Hänet itsensä pidätettiin viime vuonna kuusi kertaa katuevankeliointinsa vuoksi. Maaliskuussa voimaan tuleviin uusiin säännöksiin liittyen hän rohkaisi kristittyjä ja haastoi heitä olemaan valona pimeimmissä löytämissään paikoissa, muun muassa internetissä.

Verkossa pitämässään saarnassa hän sanoi: ”Pimeimmässä paikassa tarvitaan valoa eniten. Pahimpien vainojen keskellä tarvitaan eniten evankeliumia. Siellä missä oikeudenmukaisuus on heikointa, tarvitaan eniten Jumalan oikeamielistä tuomiota! Uskallatko tulla sellaiseen paikkaan? Uskallatko tulla kertomaan evankeliumia?”

Hän muistutti myös muutamista raamatunpaikoista. 2. Timoteus 1:7: ”Sillä Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen.” Heprealaiskirje 10:15: ”Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri.” Sekä Efesolaiskirje 6:10: ”Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa.”

Lähteet: Marttyyrien Ääni Korea, ChinaAid, Evangelical Focus

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print