Your Cart

Kiina: Kristillisen kirjakaupan pitäjälle 7 vuotta vankeutta

Noin kaksi vuotta sitten, marraskuussa 2019, Kiinan viranomaiset alkoivat jahdata kristillisestä Vehnä-kirjakaupasta tilauksen tehneitä. Heitä kutsuttiin viranomaisten luo ”teelle”, eli kuulusteltaviksi. Vehnä-kirjakauppa neuvoi tuolloin heiltä tilanneita hävittämään tilaustiedot ja piilottamaan ostamansa materiaalit.

Kirjakaupan perustanut Chen Yu, joka käyttää myös nimeä Zhang Xiaomai, oli pidätetty syyskuussa 2019. Häntä syytettiin ”laittomasta liiketoiminnasta”.

Chen Yun Vehnä-kirjakauppa oli ehtinyt myydä yli 20.000 kristillistä kirjaa, joista monet olivat nyt vankilassa yhdeksän vuoden tuomiota kärsivän Early Rain -seurakunnan pastori Wang Yin käsialaa. Hänen kirjakauppansa oli Kiinan kristittyjen parissa hyvin tunnettu. Tilaajille lähetetty varoitus kuitenkin toimi hyvin, ja viranomaiset saivat takavarikoitua heiltä pois ainoastaan noin 800 kirjaa.

Vuotta myöhemmin, syyskuussa 2020, Chen Yu tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankilaan laittomasta liiketoiminnasta ja maksamaan sakkoa noin 27.000 euroa. Hänen varastostaan takavarikoidut yli 12.000 kirjaa tuhottiin.

Tuomiosta valitettiin, mutta valituksen käsittelyä lykättiin useita kertoja. Vuoden 2021 viimeisinä päivinä oikeus vihdoin kokoontui. Valitettavasti oikeus piti aiemman päätöksen voimassa: seitsemän vuotta vankeutta ja 27.000 euroa sakkoa.

Chen Yun vanhemmat olivat paikalla oikeudenkäynnissä. Ennen oikeudenkäyntiä vanhemmilleen lähettämässään kirjeessä Chen Yu kirjoitti:

”Isä ja äiti, teidän on oltava vahvoja ja iloittava, elettävä joka päivä täysillä. Oikeudenkäyntipäivän lähestyessä, sydämeni on ihmeellisen täynnä rauhaa. Mitä olen menettänyt näiden kahden vuoden aikana? Menetin väliaikaisesti perheeni kanssa vietetyn ajan, mutta en menettänyt perheeni rakkautta. Menetin väliaikaisesti vapauteni, mutta ajatukseni ovat vapaat. Menetin väliaikaisesti sunnuntaini, mutta en menettänyt uskoani.”

Asianajajalleen Chen Yu kertoi, että vaikka hän on vankilassa, ulkomaailma on suurempi vankila.

Chen Yun äiti kertoo olevansa kiitollinen Jumalalle, että Hän antoi hänelle tällaisen pojan. Hän on myös nähnyt, kuinka hänen poikansa, vaikkakin korkeiden muurien taa teljettynä, on vahvistunut uskossaan.

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print