Your Cart

Jumalan sana voimallisessa työssään Egyptissä

Nefret löysi Jeesuksen elämäänsä kristillisten satelliittiohjelmien ja Raamatun tutkimisen kautta. Rukoile Egyptin kristittyjen, erityisesti islamista kääntyneiden, puolesta!

Nefret syntyi vauraaseen egyptiläiseen muslimiperheeseen. Hänen isänsä oli menestyvä liikemies, joka paapoi ja hemmotteli sievää tytärtään.

Kun Nefret oli 18-vuotias, hän avioitui rikkaan muslimimiehen kanssa. Elämä jatkui yltäkylläisenä, eikä häneltä puuttunut mitään.

Onnellisesta ja varakkaasta elämästään huolimatta, joitakin vuosia ja kolme lasta myöhemmin, Nefret alkoi kokea toivottomuutta. Hänellä oli kristittyjä ystäviä, jotka olivat rakastavia ja ystävällisiä häntä kohtaan, mutta hän oli ymmällään nähdessään muslimien – myös omien perheenjäsentensä – kohtelevan kristittyjä ylenkatsoen.

Kristittyjen ystävien usko kiinnosti Nefretiä, ja miehensä ollessa töissä hän alkoi katsoa salaa kristillisiä satelliittiohjelmia. Hän sai myös käsiinsä Raamatun, ja vietti paljon aikaa sitä tutkien. Aikaa myöten hän tuli tuntemaan Jeesuksen henkilökohtaisesti.

Eräänä päivänä aviomies palasi töistä yllättävään aikaan, ja tavoitti Nefretin lukemassa Raamattuaan. Mies raivostui ja alkoi hakata ja uhkailla vaimoaan. Hän sanoi tekevänsä Nefretin elämästä helvettiä, jollei tämä palaisi islamiin. Nefret pelkäsi henkensä edestä, mutta hän oli vahva uskossaan, eikä suostunut kieltämään Herraansa. Aviomies heitti hänet ulos kodista. Mies pelkäsi, että Nefret suostuttelisi heidän nyt teini-ikäiset lapsensa kääntymään myös kristinuskoon.

Nefret päätyi Marttyyrien Äänen työntekijöiden huomaan. Hän sai tavata lapsiaan kerran kuukaudessa sillä ehdolla, että hän ei puhuisi heille kristinuskosta. Nefret ikävöi lapsiaan epätoivoisesti, joten kuukausittaiset vierailut olivat kullanarvoisia. Sen vuoksi Nefret ei sanonut tai tehnyt mitään, mikä voisi vaarantaa järjestelyn.

Viime joulukuussa Nefretin anoppi sairastui koronaan, hän oli erittäin sairas. Nefretin aviomies vietti paljon aikaa sairaalassa äitinsä luona, joten hän salli lasten asua äitinsä kanssa. Vaikka siihen johtanut syy oli murheellinen, Nefret oli iloinen saadessaan viettää lastensa kanssa enemmän aikaa.

Nefret oli saanut useita Raamattuja eräältä Marttyyrien Äänen työntekijältä. Hän halusi jakaa ne muslimiystävilleen, jotta heilläkin olisi mahdollisuus löytää Jeesus. Pian sen jälkeen Nefretin 15-vuotias tytär, Mandisa, löysi Raamatut ja kysyi niistä äidiltään.

”Ne ovat sellaisia ihmisiä varten, joiden sydän kaipaa tuntea todellisen, rakastavan Jumalan”, Nefret vastasi. Mandisa pyysi saada lukea Raamattua äitinsä luona ollessaan, ja Nefret suostui.

Mandisa oli havainnut äidissään tapahtuneen muutoksen. Äiti oli lempeämpi ja rakastavampi. Mandisa halusi tietää, oliko tämä kirja syy tuohon muutokseen.

Mandisa vetäytyi huoneeseensa lukemaan. Hän löysi Vuorisaarnan, ja häntä hämmästytti Jeesuksen viisas ja hyväntahtoinen opetus – niin kovasti, että hän liikuttui kyyneliin. Nefret ei ollut nähnyt tytärtään tuntikausiin, joten hän meni katsomaan tätä ja löysi hänet itkemästä. Mandisa kertoi hämmästyksestään: Jeesus oli niin rakastava, aivan erilainen kuin profeetta Muhammed. Nefret kertoi tyttärelleen, että Jeesus oli tullut tarjoamaan hänelle pelastuksen ja ikuisen elämän. Mandisa antoi elämänsä Jeesukselle, vaikka tiesi siten asettuvansa isäänsä vastaan ja joutuvansa kohtaamaan hänen vihansa seuraukset. Mandisa pyysi myös päästä kasteelle. Muistathan Nefretin perhettä rukouksin!

Jumalan sana tekee voimallista työtään Egyptissä. Tuhannet muslimit ja nimikristityt kohtaavat Herran henkilökohtaisella tasolla luettuaan Hänen sanaansa. Marttyyrien Ääni -toimistot toimittavat Raamattuja Egyptin etulinjan työntekijöille, jotta he voivat jakaa niitä hengellisesti nälkäisille.

Suomen Marttyyrien Ääni tukee lisäksi Egyptissä olevaa turvakotia, josta kristinuskoon kääntyneet entiset muslimit voivat löytää suojan sitä tarvitessaan.

Halutessasi voit tukea turvakotejamme viitteellä 870 52. Lahjoitustilimme on: FI08 5789 2320 0566 01.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print