Your Cart

Ei Intian viisumia USA:n uskonnonvapauskomissiolle

RSS flyerYhdysvaltojen kansainvälisen uskonnonvapauden komissio (USCIRF) on jälleen jäänyt vaille Intian viisumia. Komission oli määrä matkustaa Intiaan 4. maaliskuuta tekemään selvitystä Intian uskonnonvapaustilanteesta.

USCIRF perustettiin valvomaan YK:n ihmisoikeusjulistuksen toteutumista ja antamaan havaintojensa pohjalta itsenäisiä suosituksia Yhdysvaltojen presidentille, ulkoministerille ja kongressille. ”USCIRF on vieraillut monissa maissa, myös sellaisissa, joita pidetään uskonnonvapauden pahimpina loukkaajina, kuten Pakistan, Saudi-Arabia, Vietnam, Kiina ja Burma. Olisi voinut olettaa, että Intian hallinto sallisi enemmän läpinäkyvyyttä kuin nämä maat ja ottaisi vastaan mahdollisuuden kertoa näkemyksensä suoraan USCIRF:lle”, kertoi komission puheenjohtaja Robert P. George.

Intian Washingtonin suurlähetystön vastineessa kerrotaan Intian perustuslain takaavan uskonnonvapauden. Suurlähetystön kannan mukaan ulkomainen USCIRF:n tapainen komissio ei ole siinä asemassa, että sillä olisi auktoriteettia kommentoida tai arvostella Intian kansalaisille perustuslailla taattujen oikeuksien toteutumista.

Äskettäin äärihindulainenRSS-järjestö oli jättänyt intialaiselle rautatieasemalle ilmoituksia, jossa se kertoo tehtävänään olevan hävittää kristinusko Intiasta vuoteen 2021 mennessä. Kristittyjä vaaditaan ilmoituksessa joko kääntymään hinduismiin tai lähtemään Intiasta.

International Christian Concern, The Hindu, Marttyyrien Ääni

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print