Your Cart

Ukraina tarvitsee rukouksiasi!

Kuva: Visualhunt/thisisbossi

Jo viikkojen ajan ukrainalaisissa seurakunnissa pastorit ovat saarnoissaan viitanneet mahdolliseen Venäjän hyökkäykseen, pyrkineet rohkaisemaan seurakuntaansa ja valmistamaan heitä hyökkäyksen varalle. Pahin pelko on nyt käynyt toteen, ja Ukraina tarvitsee rukouksiamme.

”Harmaiden alueiden (=separatistialueet) pastorit eivät lähde alueelta pois”, kertoi Igor Bandura, Ukrainan baptistiunionin varapuheenjohtaja. ”Kristityt ovat päättäneet vastata ympärillään olevien ihmisten tarpeisiin.”

Kievin laitamilla Irpin Bible Churchia johtava Bandura kehotti yhdessä viimeisimmistä saarnoistaan rukoilemaan: viisautta ja rohkeutta miehitettyjen alueiden pastoreille, kansalliselle armeijalle – ja jopa Ukrainan vihollisille.

Seurakunnat Ukrainan sisämaassa valmistautuivat ottamaan vastaan separatistialueilta pakenevia. Tässä vaiheessa ei vielä osattu aavistaa, että hyökkäys tapahtuisi monilta suunnilta, ja nyt myös apuaan tarjonneet seurakunnat ovat nekin vaarassa.

Bandura kertoi, että rukoushuoneita on valmisteltu ja varustettu ottamaan vastaan pakolaisia. Lääketieteellistä osaamista omaavat seurakuntalaiset valmistautuivat palvelemaan.

”Toivomme kovin, että rukoushuoneettamme ei tarvita majoittamaan ihmisiä”, sanoi Vlodomyr Nesteruk, baptistipastori Rivnestä, noin 330 kilometriä Kievistä länteen. ”Mutta me valmistaudumme, niin että ihmiset voivat tulla tänne suojaan ja turvaan.”

Rivne sijaitsee vain noin 150 kilometrin päässä Valko-Venäjän rajasta, jonka tuntumaan oli kerätty tuhansia venäläissotilaita sotaharjoituksia varten.

”Jos jotain tapahtuu, avaamme kotiemme ja seurakuntiemme ovet teille”, sanoi Yaroslav Pyzh, aivan Puolan rajan tuntumassa, Lvivissä sijaitsevan baptistiseurakunnan pastori.

Rukoillaan rauhaa Ukrainaan ja ukrainalaisille, ja siunausta ja varjelusta seurakunnille, niiden pastoreille ja seurakuntalaisille, jotka pyrkivät nyt vastamaan kansansa hätään!

Lähteet: Forum 18, Christianity Today

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print