Your Cart

Algeria – Seurakuntajohtaja tuomittu

Pastori Youssef Ourahmane tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan.
Pastori Youssef Ourahmane. Kuva: MEC

Algerian kristityt pyytävät rukoilemaan EPA:n varapresidentin, pastori Youssef Ourahmanen puolesta, joka on poissaolevana tuomittu kahdeksi vuodeksi vankilaan ja maksamaan 100 000 Algerian dinaarin (noin 680 euroa) suuruiset sakot.

EPA (Èglise Protestante d’ Algérie) on Algerian protestanttisten seurakuntien kattojärjestö, johon kuuluu yli 45 seurakuntaa. Varapresidentin velvollisuuksiensa ohella pastori Ourahmane toimii vanhimpana pastorina useissa seurakunnissa ja raamattukouluissa eri puolilla Algeriaa.

Tämän vuoden maaliskuussa pieni joukko uskovia perheitä kokoontui koulujen loma-aikana kolmeksi päiväksi seurakunnan tiloihin pastori Ourahmanen johdolla. Tontilla sijaitsee pieni rukoushuone, joka sinetöitiin provinssin kuvernöörin määräyksestä vuonna 2019.

Kokoontumisesta seurasi tutkinta ja pastori Ourahmanea syytettiin luvattomasta uskonnollisesta kokoontumisesta ja jumalanpalveluksesta rakennuksessa, jota ei ole siihen tarkoitukseen rekisteröity.

Syytökset perustuvat vuonna 2006 voimaan tulleeseen ei-muslimien uskonnonharjoitusta koskevaan lakiin.

Pastori Ourahmane sai tietää oikeudenkäynnistä ja tuomiosta vasta syyskuun puolivälissä. Hän on valittanut tuomiosta ja sen käsittelyn on määrä tapahtua 19. marraskuuta.

EPA:n varapresidentin tuomitseminen on osa vuonna 2017 käynnistynyttä kiihtyvää kampanjaa, jonka tavoitteena on sulkea protestanttiset seurakunnat ja ahdistella niiden johtajia.

Vain kourallinen seurakuntia on yhä toiminnassa. Useita kristittyjä, erityisesti seurakuntien johtajia, on ollut oikeudessa syytettyinä erilaisista rikoksista. Tällä hetkellä meneillään on ainakin kymmenen oikeudenkäyntiä kristittyjä vastaan uskontoon liittyvien syytteiden nojalla.

Algerian kristityt pyytävät rukoilemaan:

  • että pastori ja hänen perheensä saavat tuntea Jumalan rauhan
  • että EPA ja Algerian seurakunta saisivat viisautta Pyhältä Hengeltä ankaran ja vaikean heitä vastustavan kampanjan keskellä
  • että valitus hyväksyttäisiin ja pastori Ourahmanen tuomio kumottaisiin
  • että Algerian seurakuntien johtajat ja uskovat kestäisivät kasvavassa paineessa

Minkälainen maa Algeria on kristityille? Katso kartastamme: marttyyrienaani.fi/maat/algeria

Lähde: Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print