Your Cart

Algeriassa suljettu jälleen seurakunta

Santarmit sinetöivät seurakunnan ovet kiinni.

Algerian viranomaiset ovat sulkeneet jälleen yhden seurakunnan.

Boudjimassa sijaitseva seurakunta ja sille kuuluva raamattukoulu suljettiin keskiviikkona 22. toukokuuta. Santarmit saapuivat paikalle ja lukitsivat rukoushuoneen ovet. Viranomaisten mukaan seurakunnalla ei ole sen toimintaan vaadittavaa lupaa.

Tämän seurakunnan sulkemisesta tekee erityisen merkityksellisen se, että kyseistä seurakuntaa johtaa pastori Youcef Ourahmane, joka on Algerian protestanttisten seurakuntien yhdistyksen (EPA) varapuheenjohtaja.

EPA on Algeriassa laillisesti rekisteröity ja se toimii kattojärjestönä suurimmalle osalle algerialaisia protestanttisia seurakuntia. Vuoden 2006 laki ei-islamilaisesta uskonnon harjoittamisesta edellyttää, että seurakuntien pitää rekisteröityä virallisesti voidakseen toimia. Kuitenkaan komitea, joka rekisteröintejä myöntää, ei ole kokoontunut kertaakaan eikä niin ollen myöskään antanut rekisteröintiä yhdellekään seurakunnalle. Sen vuoksi protestanttiset seurakunnat ovat järjestäytyneet EPA:n alle, jolla rekisteröinti on.

Algerian kristityt ovat jo pitkään varoittaneet, että heidän seurakuntiensa sulkeminen on keino kasvattaa painostusta EPA:n suuntaan. Tunnetun EPA:n johtajan seurakunnan sulkeminen on sen vuoksi erityisen merkittävä asia.

”Olen surullinen tämän epäoikeudenmukaisuuden johdosta”, pastori Ourahmane sanoi. ”Rukoilimme meitä vainoavien viranomaisten puolesta, kuten Herramme Jeesus kehotti. Tästä kaikesta huolimatta olemme varmoja, että Jumala on kaikkivaltias ja tämäkin tilanne on Hänen hallinnassaan.”

EPA:n kuuluu 45 seurakuntaa eri puolilta Algeriaa, ja niihin kuuluu yhteensä lähes 50.000 kristittyä. Vuoden 2017 marraskuun jälkeen ”rakennusturvallisuusviranomaiset” ovat vierailleet suurimmassa osassa EPA:n kuuluvista seurakunnista ja tiedustelleet onko seurakunta rekisteröity. Näennäisesti vierailujen tarkoitus on ollut tutkia rakennusten turvallisuutta. Viranomaisten käynnin jälkeen useat seurakunnat ovat saaneet määräyksen lopettaa toimintansa, ja viranomaiset ovat myös sulkeneet monia.

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print