Your Cart

Vuosi alkoi vainojen merkeissä Pohjois-Afrikassa

2.2.2024
Nainen seisoo selin kameraan kädet kohotettuina
Islamista kristinuskoon kääntyneiden elämä ei ole helppoa Pohjois-Afrikan maissa.

Pohjois-Afrikassa on viime kuukausina nähty kristittyjen vainon aalto. Alueen kristittyjen vainoon vaikuttavat poliittiset, uskonnolliset ja sosiaaliset tekijät.

Mauritania: 15 kristityn pidätys ja vapautus

Mauritania on islamilainen valtio, ja vaikka perustuslaki ei kiellä kristinuskon harjoittamista, lainsäädännössä islamin hylkäämisestä tai herjaamisesta on määrätty kuolemantuomio. Evankeliointi tai minkään muun uskonnon kuin islamin levittäminen ei ole sallittua Mauritaniassa.

Joulukuussa maassa lähti leviämään video kastetilaisuudesta Mauritaniassa. Sen myötä viranomaiset pidättivät viisitoista kristittyä. Heidät vapautettiin viikkoja myöhemmin kansan keskuudessa käydyn vilkkaan keskustelun jälkeen.

Algeria: Seurakuntien sulkemista ja pastoreiden ahdistamista

Mauritanian naapurimaassa Algeriassakin on esiintynyt vainoa viime aikoina. Seurakuntia on suljettu ja pastoreita on ahdisteltu. Viranomaiset ovat saaneet selville salaisia kotiseurakuntia, tehneet niihin ratsioita ja pidättäneet uskovia.

Libya: Viranomaiset etsivät kristittyjä

Sekasortoisessa Libyassa viranomaiset ja militantit ovat tehostaneet toimiaan löytääkseen kristittyjä. Nyt kristittyjä on pyritty löytämään erityisesti internetissä tapahtuvan tiedustelun avulla. Lain ja järjestyksen puutteen vuoksi jopa kristinuskosta kiinnostuneeksi epäilty libyalainen on vaarassa joutua pidätetyksi, kidutetuksi ja jopa tapetuksi.

Mitä on vainon taustalla? Siihen voi nähdä syyksi alueen poliittisen tilanteen ja syvästi islamilaisen kulttuurin keskellä epäillyn kristinuskon kasvun.

Muslimimaailman ja länsimaiden välinen kuilu on kasvanut. Monimutkaisten geopoliittisten tekijöiden ohella monet muslimit näkevät Gazan sodan länsimaisena tyranniana muslimeja vastaan. Yhdysvaltoja pidetään evankelisen kristillisyyden keskuksena, ja monet kristityt ilmaisevat avoimesti tukeaan Israelille. Niinpä Pohjois-Afrikan syvästi islamilaisissa maissa pientä paikallisten kristittyjen joukkoa, joista suurin osa on islamista kääntyneitä, syytetään ”kristillisen lännen” ja ”sionismin” tukemisesta.

Pohjois-Afrikassa tapahtuvaksi arveltu kristinuskon kasvu on hermostuttanut erityisesti ääri-islamilaisia ryhmiä. Joissakin tapauksissa kristittyjä pidetään uhkana hallitsevalle uskonnolliselle ja sosiaaliselle järjestelmälle, joka puolestaan johtaa syrjintään ja vainoon.

Syvästi islamilaisissa maissa on aina suhtauduttu vihamielisesti kristinuskoon kääntyviin. Uskonnon nähdään muodostavan merkittävän osan identiteetistä. Siten siitä poikkeamista pidetään epäilyttävänä, petturuutena ja häpeänäkin perheelle ja suvulle, mikä johtaa vainoon. Uskovien haasteena on pystyä osoittamaan, että uskostaan huolimatta – tai juuri sen vuoksi – he ovat hyviä kansalaisia ja yhä osa samaa kulttuuria.

Rukoillaan vaikeassa asemassa olevien, vainottujen pohjoisafrikkalaisten uskovien puolesta!

Lähde: International Christian Concern

Libyalaisista 97 prosenttia on sunnimuslimeja.

Libyan uskovat kertovat vainosta

Libyan uskovat kertovat vainosta 31.1.2024 Libya on yksi maailman vaikeimmista paikoista kristityille. Marina*, libyalainen islamista kristinuskoon kääntynyt nainen kertoo arkipäivän esimerkkejä vainosta. ”Kun erään nuoren naisen isä sai selville, että

Lue lisää »
Algeriassa seurakunnan on kokoonnuttava salaa jopa vuorilla

Algerian uskovat: ahdistettu, mutta kasvava joukko

Algerian uskovat: ahdistettu, mutta kasvava joukko 29.1.2024 Algerialaisten uskovien joukko kasvaa. Uskovat evankelioivat läheisiään, mutta siinä on vaaransa. Algerian hallinto on kieltänyt rekisteröimättömät ei-islamilaiset uskonnolliset kokoontumispaikat osana pyrkimystään estää kristinuskon

Lue lisää »
Youssef Ourahmane

Algeria – Seurakuntajohtaja tuomittu

Algerian kristityt pyytävät rukoilemaan EPA:n varapresidentin, pastori Youssef Ourahmanen puolesta, joka on poissaolevana tuomittu kahdeksi vuodeksi vankilaan ja maksamaan 100 000 Algerian dinaarin (noin 680 euroa) suuruiset sakot. EPA (Èglise

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print