Your Cart

Libyan uskovat kertovat vainosta

31.1.2024
Huivipäinen nainen kävelee kahden istuvan miehen ohi.
Libyalaisista 97 prosenttia on sunnimuslimeja. Kuva: teebreuq/Visualhunt

Libya on yksi maailman vaikeimmista paikoista kristityille.

Marina*, libyalainen islamista kristinuskoon kääntynyt nainen kertoo arkipäivän esimerkkejä vainosta.

”Kun erään nuoren naisen isä sai selville, että hän oli kääntynyt kristinuskoon, hän hakkasi tyttärensä useita kertoja ja sulki hänet huoneeseen. Hän ei päästänyt tytärtään edes vessaan. Häntä kohdeltiin kuin eläintä. Hänet hakattiin yhä uudelleen ja uudelleen.

Toisen naisen muslimimies otti hänestä eron kristinuskoon kääntymisestä kuultuaan. Kun heidän poikansa syntyi, mies ei suostunut antamaan pojalle nimeään. Sen vuoksi poika ei tule pääsemään kouluun, eikä hänellä ole henkilöllisyyttä. Nainen on kärsinyt paljon kristinuskoon käännyttyään.”

Libyassa on yhä väliaikaishallinto ja kristittyä vähemmistöä vainoavat viranomaiset, turvallisuusjoukot ja militantit. Uskovia on vain vähän, ja heidän on äärimmäisen vaikea harjoittaa uskoaan.

Kristittyjä hakataan, perhe ja ystävät hylkäävät heidät, toisinaan heidät tapetaan.

”Anna kun kerron eräästä veljestä”, sanoo Omar*, toinen islamin hylännyt libyalaisuskova.

”Kun hän otti Jeesuksen vastaan elämäänsä, hän alkoi kertoa uskostaan perheelleen. He kertoivat siitä äärimuslimeille. He aikoivat tappaa hänet”, Omar kertoo.

”Hänet vangittiin sharia-lain nojalla ja tuomari sanoi, että hänet pitäisi tappaa.”

Rukoile, että Libyan muslimitaustaiset uskovat pysyisivät vahvoina uskossaan kärsimyksistä ja uhkauksista huolimatta.

”Jos he kasvavat uskossaan ja tietävät Jeesuksen sanoneen, että heitä tullaan vainoamaan, he kestävät uskossaan vainoissakin. Mutta he, jotka eivät kasva uskossaan, palaavat islamiin”, Marina sanoo.

”Monet ovat uteliaita ymmärtämään kristinuskoa ja heillä on hyviä kysymyksiä, mutta jotkut puhuvat meistä pahaa”, Omar kertoo.

”Minä kerron Jumalan sanaa ja uudesta uskostani Kristukseen vain hyvin suljetuissa ryhmissä. En voi kertoa siitä kenelle tahansa.”

*Marinan ja Omarin nimet muutettu.

Lähde: Mission Network News

Libya: Kristinuskoon kääntyneelle kuolemantuomio

Libyan kristityt pyytävät rukoilemaan kristinuskoon kääntyneen puolesta, jonka vetoomustuomioistuin tuomitsi kuolemaan läntisessä Libyassa. Libyalainen nuori mies kääntyi islamista kristinuskoon nelisen vuotta sitten ja sen jälkeen eri militanttiryhmät ovat pidättäneet hänet

Lue lisää »

Libyan seurakunta kasvussa 1200 vuoden jälkeen

Libyan viranomaiset ovat viime aikoina pidättäneet useita nuoria miehiä, jotka ovat ilmaisseet mielipiteitään. Heidän rikoksensa? Heidän kerrotaan uhmanneen islamilaisia arvoja. Viranomaiset julkaisivat videoita, joilla nuorukaiset pakotetaan tunnustamaan vehkeily mm. ”feministien”

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print