Your Cart

VOM Siskot – Vainottua seurakuntaa auttamassa

Charmaine Hedding on yksi Marttyyrien Äänen yhteistyökumppaneista. Yhteistyötä on tehty vainottua seurakuntaa auttaen mm. Afrikassa ja Lähi-idässä sekä viimeisimmäksi Afganistanissa. Yhdessä on etsitty keinoja palvella vainottuja kristittyjä rukoilemalla, mutta myös käytännön töin. Monia on pystytty auttamaan arjen asioissa kuten järjestämällä pienyrityshankkeita, joiden avulla moni perhe on voinut hankkia tuloja ja pystyy paremmin elättämään itsensä.

Miten Jumala sitten kutsui Charmainen auttamaan vainottuja kristittyjä? Charmainen mielessä on ollut usein sananpaikka, jossa Mordokai sanoo kasvattityttärelleen Esterille, että kenties hänestä tuli kuningatar juuri tällaisia aikoja varten ja jos hän ei nyt tee, mitä häneltä pyydetään, joku toinen tekee. Charmaine on päättänyt, että jos Herra on valinnut hänet johonkin tehtävään, niin hänen on suostuttava siihen, eikä antaa hänelle kuuluvaa siunausta jollekulle toiselle.

Kauhun hetkiä Afganistanissa

Elokuussa vuonna 2021, seurattiin kauhulla amerikkalaisten vetäytymistä Afganistanista. Tuskin koskaan unohtuvat kuvat lentokoneissa roikkuneista ihmisistä, jotka putosivat kuolemaansa. Maassa on nyt voimassa Talibanin radikaali ja äärivanhoillinen heimokäytäntöihin pohjautuva islamilaisen lain tulkinta, jonka mukaan esim. 12 vuotta täyttäneet tytöt eivät saa opiskella, eivätkä kulkea missään ilman miespuolista seuralaista.

Kristinusko on täysin kielletty, sen harjoittamisesta saa rangaista kuolemalla. Jos kristitty paljastuu islamista kääntyneeksi, hänet tapetaan, hänen omaisuutensa takavarikoidaan ja koko hänen perheensä on vaarassa. 99 % Afganistanin uskovista on entisiä muslimeja, joten tilanne on todella vaikea. Heitä jahdataan, eikä yhtään haluta jättää henkiin.

Charmaine oli silloin maassa auttamassa ihmisiä pakoon ja järjestämässä maahan jäävien kristittyjen asioita. Hän kertoo, että sellaisessa tilanteessa oma elämä jää täysin syrjään. Työtä oli tehtävä lähes tauotta, jotta saatiin autettua mahdollisimman montaa ihmistä.

Oma paikka Jumalan suunnitelmissa

Charmaine kertoo saavansa viisautta ja voimia työhönsä viipymällä pitkiä aikoja rukouksessa. Silloin, kun kaikki tuntuu musertavalta, hän vetäytyy rauhalliseen paikkaan, josta telkeää muun maailman pois. Hän sulkee silmänsä, seurustelee Jumalan kanssa ja kiittää häntä. Usein Herra antaa hänelle noina hetkinä sananpaikan tai puhuu muulla tavoin. Charmainen henkilökohtainen rukouselämä on elintärkeää, miten muuten hän voisi tietää, mitä Jumala häneltä pyytää ja onko hän polulla, jota Herra valaisee.

Hän haluaakin haastaa jokaista uskovaa etsimään omaa paikkaansa Jumalan suunnitelmissa, minne Hän haluaa meidän kulkevan ja ketä palvelevan.

 KUUNTELE:

Charmainen haastattelu Radio Deistä tiistaina 23.5. klo 20 tai ohjelma-arkistostamme: www.marttyyrienaani.fi/vom-siskot-ohjelmat

TULE MUKAAN:

Rukoilemaan toukokuun VOM Siskot -aiheen puolesta Vartti vainotuille LIVE-rukoushetkeen Facebookiin tai YouTubeen tiistaina 23.5. klo 18 alkaen.

Lataa pdf tästä.

Kuvat saa klikkaamalla suuremmiksi

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print