Your Cart

VOM Siskot – Iranin ahdistuksista vapauteen

Darya syntyi Iranin Teheranissa šiiamuslimiperheeseen. Suku ei ollut kovin uskonnollinen, mutta Darya halusi kiihkeästi oppia tuntemaan Jumalan. Hän mietti usein mielessään: ”Kuka olet Jumala? Missä sinä olet?”

 Daryan oli tapana seistä isoäitinsä vieressä, kun hän suoritti islamiin kuuluvia päivittäisiä rukouksiaan. Hän peitti päänsä isoäidin pitkän rukoushuivin liepeellä, katsoi hänen huuliaan ja kuunteli hänen ääntään tarkasti, jotta oppisi hänen toistamiensa arabiankielisten rukousten sanat. Kun hän oppi muistamaan ne ulkoa, hän alkoi rukoilla islamilaiseen tapaan viidesti päivässä. Darya oli silloin seitsenvuotias. Hänen perheensä ei asettanut hänelle vaatimuksia noudattaa islamin šaria-lakia, mutta hän halusi itse oppia tuntemaan sen kautta salaperäistä Jumalaa.

Naimisiin Darya meni 21-vuotiaana ja pariskunnalle syntyi poika. Darya halusi yhä kovasti saada yhteyden Jumalaan, mutta pettyi, kun yrityksistään huolimatta Jumala ei tuntunut vastaavan hänelle.

Jeesus ilmestyy unessa

 Kerran Darya näki ihmeellisen unen, jossa hänelle ilmestyi mies kimaltavat ristit käsissään. Mies sanoi olevansa Jeesus Kristus ja hän halusi antaa ristit Daryalle ja hänen miehelleen. Darya heräsi kummaan tunteeseen ja ihmetteli, miksi hän muslimina näki unta Jeesuksesta. Sitten hän muisti, että onhan Jeesuskin yksi islamin suurista profeetoista.

Pian sen jälkeen Darya sai käsiinsä Uuden testamentin. Mitä enemmän hän sitä luki, sitä yllättyneempi hän oli Jeesuksesta ja hänen teoistaan. Jeesus ilmestyi hänelle toistamiseen, ja sillä kertaa Darya luovutti koko elämänsä hänen käsiinsä.

Muutaman kuukauden päästä myös Daryan aviomies tuli uskoon, ja heidän ihmeellinen yhteinen matkansa alkoi. Kun Darya kastettiin, hän parani samalla kahdesta vakavasta sairaudesta. Jonkin ajan päästä hän yhdessä miehensä kanssa alkoi palvella seurakunnan jäseniä kotikaupunkinsa lisäksi eri puolilla maata. Jumalanpalvelukset eivät olleet vain opetusta ja uusien uskovien auttamista, vaan myös humanitääristä toimintaa.

Vaikeuden alkavat

Daryan perheellä oli monenlaisia ongelmia uskoontulostaan lähtien. Valtio, fanaattiset muslimiperheet, jopa omat sukulaiset ja ystävät pelottelivat heitä. Heidän poikansa uhattiin siepata, talonsa polttaa, Darya uhattiin raiskata ja heittää päälle happoa. Elämä oli vuosia hyvin raastavaa.

He olivat osallistuneet aktiivisesti Iranin maanalaisen seurakunnan toimintaan kahdeksan vuoden ajan, kun kirkon työntekijöitä ja seurakuntalaisia alettiin pidättää. Kiinnioton takana olivat Iranin islamilaiset viranomaiset. Daryan perhe piilotteli jonkun aikaa, mutta sen jälkeen he pakenivat Turkkiin. Viimeiset seitsemän vuotta olivat hyvin raskaita ja traumaattisia. Itku on yhä lähellä, kun niitä aikoja muistelee. Turkissa heidän poikansa hakattiin monta kertaa koulussa sekä uskonsa että siirtolaisuutensa takia.

Darya kertoo, että heidän rakas suomalainen sisarensa kertoi heidän hädästään Suomen Marttyyrien Äänelle, joka alkoi auttaa perhettä ja etsiä yhteyksiä, joiden avulla heidän oli mahdollista päästä pois stressaavasta tilanteesta Turkissa. Koko perhe on äärimmäisen kiitollinen tästä avusta. Nyt he elävät vapaassa maassa, ja Darya sanoo, että sitä on yhä vaikea uskoa todeksi.

Rouva Iran synnytyspoltoissaan

Kysyttäessä Iranin tämän hetken vaikeasta tilanteesta, Darya sanoo, että maa on kuin nainen keskellä vaikeaa synnytystä. Lapsen syntymään liittyy paljon kipua ja verta, eikä äiti jaksa aina uskoa selviävänsä hengissä. Iranilaiset kutsuvat maataan rouva Iraniksi, ja nyt rouva vaikeroi synnytyspoltoissaan, joista ei ole tulla loppua.

Maa on vaatinut jo yli neljä vuosikymmentä kansalaisiltaan järjettömiä asioita ja asettanut heille käsittämättömiä sääntöjä. Iranilaiset äidit ovat surreet kadonneita lapsiaan puoli vuosisataa. Iranissa on todella traaginen humanitäärinen tilanne. Darya kertoo itkeneensä viimeksi kymmenvuotiaan lapsen kohtaloa, joka tapettiin hiljan Iranissa.

Iran tarvitsee Jumalan ihmeellistä armoa ja anteeksiantoa, jotta se voisi selvitä. Darya haluaakin haastaa suomalaisia rukoilemaan Iranin puolesta sisarellisella ja veljellisellä rakkaudella Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa.

KUUNTELE:

Daryan haastattelu Radio Deistä tiistaina 18.4. klo 20 tai ohjelma-arkistostamme: www.marttyyrienaani.fi/vom-siskot-ohjelmat

TULE MUKAAN:

Rukoilemaan huhtikuun VOM Siskot -aiheen puolesta Vartti vainotuille LIVE-rukoushetkeen Facebookiin tai YouTubeen tiistaina 18.4. klo 18 alkaen.

Lataa pdf tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print