Your Cart

VOM Siskot – Rukouksessa saatu näky johti palvelemaan vainottuja

Ateistivanhempien tyttärenä kasvaneen puolalaisen Iwonan sydämessä syttyi uskon liekki 19-vuotiaana. Hänellä oli kuitenkin vaikeuksia ymmärtää evankeliumia ja Jumalan piti kohdata hänet henkilökohtaisesti ennen kuin asiat alkoivat kirkastua.

Jumala puhutteli Iwonaa kysyen haluaako hän muuttua. Sitä Iwona halusi epätoivoisesti, sillä hän oli herkkä suuttumaan ja hänen sydämessään oli paljon vihaa. Silloin Iwonalle valkeni, että hän oli ymmärtänyt uskovaisena elämisen niin, että Jumalalle oli jäänyt hänen ajastaan vain hyvin pieni osa. Viiden minuutin rukous krusifiksin edessä aamuin illoin ja 45 minuutin katolinen messu olivat kaikki, mitä Iwona oli antanut Hänelle. Muina aikoina Hän ei edes ollut olemassa Iwonan maailmassa.

Hänen mieleensä nousi näky Jeesuksesta kutsumassa opetuslapsia. Kun he lähtivät seuraamaan häntä, he jättivät kaiken taakseen ja antoivat hänelle koko elämänsä. Iwona alkoi vähitellen oivaltaa, mitä aito kristinusko on. Hän oppi sanomaan Jumalalle: ”Tapahtukoon sinun tahtosi, ei minun.”

Näky johti muutokseen

Erään kerran Iwona oli tavallisessa seurakunnan sunnuntaikokouksessa, kun Jumala näytti hänelle rukouksessa hyvin elävän näyn. Hän näki miehen vankisellissä ja tiesi, mitä mies tuntee ja ajattelee. Hän piti itseään unohdettuna ja hylättynä ja kysyi mielessään, muistaako kukaan enää häntä. Yksinäisyyden kipu viilsi syvältä, ja Pyhä Henki alkoi puhua Iwonalle.

Kristikunta on maailmanlaajuinen, jos yksi jäsen kärsii, miksei meistä jokainen ottaisi osaa hänen tuskaansa? Onko oikein, että olemme niin välinpitämättömiä, ettemme edes tiedä, missä sisaremme ja veljemme kärsivät Kristuksen takia? Meidänhän pitäisi tuntea heidät ja tehdä kaikkemme auttaaksemme heitä.

Mikä oli sitten Iwonan osa tässä prosessissa? Hän sanoo, että hänen tehtävänsä oli ainoastaan olla avoin. Kun hän oli saanut tämän näyn, hän kyseli Jumalalta, mitä voisi tehdä. Jumalan johdatuksesta hän tapasi Puolan Marttyyrien Äänen johtajan Maciekin ja pian Iwona kutsuttiin palvelemaan vainottua seurakuntaa. Hän vastaa nykyisin Puolan Marttyyrien Äänen käännöstoiminnasta, on käynyt avustuskohteissa ja vierailee seurakunnissa.

Jumalan johdattama tie

Iwona on auttanut vainottuja myös Ukrainassa, joka on yksi uusimmista tilaisuuksista hänen palvelutyössään. Kun sota alkoi, Puolaan alkoi virrata pakolaisia. Tekemistä oli paljon, ja piti miettiä, mitä itse voisi parhaiten tehdä.

Marttyyrien Ääni aloitti sodan alettua avustustoiminnan Ukrainassa. Jännittävän johdatuksen kautta Iwona sai kutsun lähteä lastenohjaajaksi kahdelle kesäleirille Ukrainaan. Hän lähti sotaa käyvään maahan, mutta Pyhä Henki vahvisti häntä ja vakuutti, ettei tarvitse pelätä.

Hän lähti matkaan iso matkalaukku täynnä tavaraa ja sanoo, että vietti siellä elämänsä onnellisimpia päiviä. Sydän täyttyy ilolla ja riemulla, kun saa tehdä sitä, mihin Jumala on kutsunut.

KUUNTELE:

Iwonan haastattelu Radio Deistä tiistaina 19.9. klo 20 tai ohjelma-arkistostamme: marttyyrienaani.fi/vom-siskot-ohjelmat

TULE MUKAAN:

Rukoilemaan syyskuun VOM Siskot -aiheen puolesta Vartti vainotuille LIVE-rukoushetkeen Facebookiin tai YouTubeen tiistaina 19.9. klo 18 alkaen.

Tervetuloa kaikki siskot Marttyyrien Äänen omaan VOM Siskot -ryhmään Facebookissa.

Lataa pdf tästä.

VOM Siskot – Vainottua seurakuntaa auttamassa

Charmaine Hedding on yksi Marttyyrien Äänen yhteistyökumppaneista. Yhteistyötä on tehty vainottua seurakuntaa auttaen mm. Afrikassa ja Lähi-idässä sekä viimeisimmäksi Afganistanissa. Yhdessä on etsitty keinoja palvella vainottuja kristittyjä rukoilemalla, mutta myös

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print