Your Cart

VOM Siskot – Korkeakastisen hinduperheen tytär kohtasi Jeesuksen

Shasi ja Ranbir.

Shiva-jumala on hyvin tärkeä hindutytöille. Kun he palvovat Shivaa, he uskovat saavansa hyvän aviomiehen. Intialainen Shasi palvoi myös Shiva-jumalaa. Kun Shasi oli 22-vuotias, hänen elämänsä muuttui kuitenkin totaalisesti. Hän kuuli silloin ensimmäisen kerran Jeesuksesta Kristuksesta.

Kuultuaan evankeliumin, Jumala kosketti Shasia syvälle sydämeen ja ravisteli sitä. Hän joutui syvään synnintuntoon. Kuinka vapauttava olikaan sanoma, että Jeesus Kristus kantoi hänenkin syntinsä ristillä, ja hän oli saanut pahat tekonsa anteeksi.

Hän otti Jeesuksen vastaan henkilökohtaisena pelastajanaan, ja koko hänen elämänsä mullistui. Isä, äiti, kuusi sisarta ja yksi veli näkivät kaikki Shasissa tapahtuneen ihmeellisen muutoksen. Yksi toisensa jälkeen hekin lähtivät seuraamaan Jeesusta Shasin esimerkin innoittamana.

Yhteisössä alkoi muutos

Yhteisön ihmiset kääntyivät ensin Shasin perhettä vastaan ja olivat heille hyvin vihaisia, sillä muutos entiseen oli niin valtava. Ihmiset kysyivät ihmeissään, miksi he vapaaehtoisesti haluavat vaihtaa alempaan kastiin, sillä kristillisyys on Intiassa vähemmistöuskonto ja kristityt kuuluvat yleisesti alempaan kastiin.

Sitten he alkoivat seurata Shasin perheen elämää. He näkivät miten Shasi ja hänen perheensä alkoi kasvaa Jumalan sanan tuntemisessa ja olivat aina ystävällisiä ja kärsivällisiä. He tarkkailivat, kuinka ihmisiä tuli heidän kotiinsa ja kuinka he rukoilivat yhdessä.

Shasi ja hänen perheensä jakoi rohkeasti evankeliumia yhteisössään vastustuksesta huolimatta, ja niin pikkuhiljaa naapuruston ihmisetkin alkoivat muuttaa mielipidettään ja moni heistä lähti seuraamaan Jeesusta henkilökohtaisena Vapahtajanaan.

Jumalan johdattama mies

Jumala johdatti Shasille miehen, jolla on hyvin erikoinen tausta. Ranbir oli täynnä vihaa, kuului väkivaltaiseen jengiin ja käytti huumeita. Hän oli päättänyt kouluttautua terroristiksi. Jumala puuttui radikaalilla tavalla tämän nuoren vihaisen miehen elämään.

Ranbirin täti oli tullut uskoon ja kertoi Ranbirin äidille Jeesuksesta. Äiti oli ollut luonnollisesti hyvin murheellinen ja huolissaan pojastaan. Hän sai houkuteltua Ranbirin kirkkoon ja se päivä muutti kaiken. Jeesuksen sanat ”rakasta vihollisiasi” mursivat Ranbirin sydämen ja Jumala kutsui hänet evankelistaksi vihaamiensa muslimien keskuuteen.

Shasin tärkeä paikka miehensä rinnalla

Shasi palvelee turvakodissa ja tukee evankelistamiehensä työtä kaikin tavoin.

Shasin ja Ranbirin avioliitto vihastutti molempien sukulaisia. Heitä peloteltiin ja uhattiin jättää perinnöttömäksi. Jumala oli kuitenkin kutsunut heidät tärkeään tehtävään.

Pariskunta toimii yhdessä Kashmirissa levottomalla ja väkivaltaisella seudulla. Niin muslimivetoinen Pakistan kuin hinduvetoinen Intia ovat pitkään kiistelleet alueen omistuksesta. Kristittyjä Kashmirissa on hyvin vähän. Evankeliumia ei voi kertoa julkisesti vaan työtä tehdään matalalla profiililla.

Työssä on haasteita ja kristityiksi kääntyneet joutuvat lähes poikkeuksetta vainon kohteeksi. Marttyyrien Äänen tukema turvakoti on seudulla äärimmäisen tarpeellinen. Myös etulinjan evankelistojen koulutusta tuetaan. Ranbir johtaa tätä työtä ja Shasilla on tärkeä paikka miehensä rinnalla.

 KUUNTELE:

Shasin haastattelu Radio Deistä tiistaina 13.6. klo 20 tai ohjelma-arkistostamme: marttyyrienaani.fi/vom-siskot-ohjelmat

TULE MUKAAN:

 VOM Siskot Vartti Vainotuille LIVE-rukoushetket jatkuvat Facebookissa ja YouTubessa kesätauon jälkeen elokuussa.

Tervetuloa kaikki siskot Facebookin omaan Marttyyrien Ääni VOM Siskot -ryhmään.

Lataa pdf tästä.

Klikkaa kuvat suuremmiksi

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print