Your Cart

VOM Siskot – Vainon tähden pakolaiseksi Thaimaahan

Naseer syntyi Pakistanissa muslimiperheeseen. Hän eli aiemmin normaalia nuoren muslimitytön elämää rukoillen viisi kertaa päivässä ja pyrkien elämään kaikin tavoin Koraanin ohjeiden mukaisesti. Kaikki musliminaiset ja nuoret tytöt käyttävät siellä hiukset peittävää hijabia eli päähuivia, joten siihen tottui myös Naseer.

Vartuttuaan hän lähti opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Opiskellessaan hän tutustui myös kristittyihin opiskelijoihin. Hän ei ollut koskaan aiemmin tavannut kristittyjä, eikä myöskään tiennyt kristinuskosta mitään. Naseeria alkoi kiinnostaa Raamattu, jota huomasi kristittyjen tyttöjen lukevan. Hän alkoi lukea huonetoverinsa Raamattua aina kun hän oli poissa. Opetus vaikutti Naseeriin suuresti ja pian hän oli lukenut Raamatun läpi kokonaan.

Tie Jeesuksen omaksi ja vainotuksi

Naseer halusi lähteä kristityn ystävänsä kanssa yhdessä kirkkoon. Hän kertoo, että Pyhä Henki kosketti siellä hänen sydäntään ja koko olemustaan niin, ettei hän voinut muuta kuin itkeä. Hän koki sellaista vapautta ja rauhaa sydämessään, jota ei ollut koskaan kokenut islaminuskossa.

Naseer halusi kääntyä kristityksi, mutta kuuli, ettei se tulisi olemaan helppoa. Kääntyessään kristityksi on vaara joutua kidutetuksi tai jopa tapetuksi Pakistanissa. Jeesus kuitenkin veti voimakkaasti Naseeria puoleensa ja hän sanoi haluavansa Kristuksen omaksi hinnalla millä hyvänsä. Vei lähes viisi vuotta, ennen kuin Naseer pääsi lopulta kasteelle ja sai lopullisen sinetin kristityksi kääntymisestään.

Naseer avioitui kristityn nuoren miehen, Zainin, kanssa. Pian sen jälkeen nuoripari alkoi kokea vainoa. Naseerin perhe etsi nuorta pariskuntaa ja uhkasi heidän henkeään. Heidät molemmat irtisanottiin työpaikastaan. Uudessa työpaikassakin paljastui, että Naseer on kääntynyt islamista kristityksi ja hänet hakattiin niin, että hän sai keskenmenon. Tilanne paheni päivä päivältä ja lopulta heidän oli paettava maasta.

Pako Thaimaahan

Vuonna 2013 Naseer ja Zain pakenivat Thaimaahan. Siellä he olivat pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Ensimmäisinä päivinä Thaimaassa ollessaan he nukkuivat pienen asunnon lattialla, eikä heillä ollut juuri mitään. Välillä he saivat apua paikallisesta seurakunnasta. Koko ajan joutui kuitenkin pelkäämään siirtolaisviranomaisia, jotka pidättivät laittomia maahanmuuttajia, joita Pakistanista paenneet kristityt olivat.

Vuonna 2016 Marttyyrien Äänen tiimi tapasi tämän nuoren perheen Bangkokissa. Naseer ja Zain olivat siinä vaiheessa jo vanhempia, sillä heille oli syntynyt vuonna 2014 pieni tyttö, Jenny nimeltään. Saimme kuulla heidän todistuksensa ja halusimme auttaa. Vielä oli kuitenkin pitkä tie kuljettavana, mutta nyt me kuljimme heidän rinnallaan.

Eräänä päivänä siirtolaisviranomaiset ottivat Zainin kiinni ja veivät hänet pidätyskeskukseen. Naseer jäi yksin pienen Jennyn kanssa. Hän sairastui ja pelkäsi kuolevansa. Marttyyrien Äänen tuella Naseer pääsi sairaalaan ja sai kunnollista hoitoa ja parantui. Autoimme perhettä kuuden vuoden ajan vuokranmaksussa ja ruokatuen turvin. Ystäviemme tuella saimme autettua Zainin ulos pidätyskeskuksesta, joka oli ollut todella karu ja traumaattinen kokemus koko perheelle.

Turvapaikka löytyy

 Vuonna 2020 alkoi koronapandemia ja pitkään odotettu ratkaisu perheen tilanteessa siirtyi jälleen hamaan tulevaisuuteen. Rajat sulkeutuivat, eikä turvapaikkaan päässyt, vaikka pääsy oli ollut aivan oven takana. Oli jälleen selviydyttävä kuukaudesta toiseen.

Pandemian hellitettyä lokakuussa 2022 perhe sai turvapaikan Australiasta. He olivat taistelleet yhdessä yhdeksän vuoden ajan vieraassa maassa, saamatta tehdä työtä, he kärsivät sairaudet ja Zainin kuukausia kestäneen pidätyksen, kodittomuuden ja ahdistuksen. Kuusi vuotta Marttyyrien Ääni kulki rinnalla ja tuki perhettä. Nyt heillä on oma koti, he ovat onnellisia ja antavat kaiken kiitoksen Jeesukselle Kristukselle.

Naseer kiittää lämpimästi Marttyyrien Ääntä ja ystäviä Suomessa, jotka tukevat vainottujen kristittyjen hyväksi tehtävää työtä. Naseer ja Zain ovat jakaneet todistustaan uudessa kotimaassaan seurakuntien tilaisuuksissa. Heidän sydämensä palaa tänä päivänä Jeesukselle Kristukselle ja jokaiselle, joka kärsii vainoa uskonsa tähden.

KUUNTELE:

Naseerin haastattelu Radio Deistä tiistaina 22.8. klo 20.

Zainin haastattelu Radio Patmoksesta tiistaina 22.8. klo 18.15

tai ohjelma-arkistostamme: marttyyrienaani.fi/vom-siskot-ohjelmat

TULE MUKAAN:

Rukoilemaan elokuun VOM Siskot -aiheen puolesta Vartti vainotuille LIVE-rukoushetkeen Facebookiin tai YouTubeen tiistaina 22.8. klo 18 alkaen.

Lataa pdf tästä.

Thaimaa – Avustusta pakistanilaiskristityille

  Thaimaa – Avustusta pakistanilaiskristityille Olemme jo useiden vuosien ajan kertoneet Thaimaahan paenneiden pakistanilaiskristittyjen ahdingosta. Pakolaisstatuksen hakeminen kestää vuosia, ja sinä aikana heistä tulee laittomasti maassa olevia. Viranomaiset suorittavat usein

Lue lisää »

Kiitos korteista Naseerille!

Lokakuun VOM Sisaret -aiheemme oli Naseer, joka pakeni miehensä kanssa Pakistanista heihin kohdistuvan vakavan uhkan vuoksi. Naseerin mies on pidätyskeskuksessa, joten Naseer joutuu selviytymään yksin tyttärensä kanssa. Pyysimme lähettämään heille

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print