Your Cart

VOM Siskot – Nigerian lesket saavat apua

Kärsimys on jo vuosia ollut Nigerian kristittyjen osa. Terroristijärjestö Boko Haramin ja fulani-militanttien iskujen uhreina tuhannet kristityt ovat menettäneet henkensä, lukuisia koteja ja kirkkoja on tuhottu, satoja viattomia ihmisiä on siepattu. Esimerkiksi kesäkuussa vuonna 2018 fulanit hyökkäsivät kymmeneen kristittyjen asuttamaan kylään ja surmasivat yli 200 kristittyä. Osa surmatuista oli lapsia.

Marttyyrien Äänen toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen vieraili keväällä Nigeriassa. Hän kävi pakolaisleirillä, jonne oli paennut kristittyjä leskiä fulanien kyläiskujen jälkeen, ja sai haastatella näitä paljon kärsineitä naisia.

Larba-niminen nainen oli muiden naisten tapaan sisällä kodissaan, kun kaikki alkoi. Hän kertoo näin: ”Kuulimme autojen tulevan kyläämme. Hyökkääjät huusivat Allahu akbar -sotahuutoaan. Ensin he tappoivat kaikki ne, jotka tapasivat kylää ympäröivästä pusikosta keräämässä ruokaa. Pihoille päästyään he alkoivat ampua ihmisiä. Mieheni ja kaikki neljä lastani saivat surmansa sinä päivänä.”

Cecilia-niminen nainen toisesta kylästä kertoo tapahtumista näin: ”Fulanit hyökkäsivät kimppuumme kesäkuussa vuonna 2018. Ensin he piirittivät kylämme, ja aloittivat sitten tulittamaan sitä. He polttivat talojamme ja tappoivat kyläläisiä. Esikoispoikani ja anoppini saivat surmansa. Meille ei jäänyt yhtään mitään.”

Marttyyrien Ääni on lähettänyt apua Nigerian kärsineille naisille. Järjestimme viime syksynä kampanjan, jonka tuotolla hankimme peltomaata viljeltäväksi. Peltoprojektin kautta osa leskistä on saanut mielekästä työtä ja toimeentuloa. He ovat päässeet kiinni ihmisarvoiseen elämään.

Jatkamme projektia, sillä avuntarvitsijoita on paljon. Hankimme lisää peltomaata, jotta yhä useampi leski voisi saada uuden elämän. Kuuntele radio-ohjelmamme ja katso TV-ohjelma aiheeseen liittyen. Muistetaan näitä leskiä rukouksissamme ja autetaan heitä!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print