Your Cart

Rukoile: Kristinuskoon kääntynyt nigerialaismies vaarassa menettää tyttärensä

Kun Idara kääntyi kristinuskoon, hänen appivanhempansa hakivat hänen vaimonsa pois, ja naittoivat tämän muslimimiehen kanssa.

Idara tunsi toivottomuutta menetyksensä vuoksi, mutta samalla hän oli päättäväinen pysymään uskollisena Herralle, jonka hän oli oppinut tuntemaan. Niinpä hän päätti ryhtyä opiskelemaan Marttyyrien Äänen tukemassa raamattukoulussa Josin kaupungissa.

Idara rakastaa tytärtään Aleroa, ja hän oli huolissaan tytön hyvinvoinnista uudessa perhetilanteessa. Sen tähden hän matkusti tapaamaan entistä vaimoaan, ja hoiti paperityöt, joiden myötä hänestä tuli tyttärensä huoltaja.

Idaran pastori ja tämän vaimo huolehtivat Alerosta Idaran jatkaessa opintojaan raamattukoulussa. Idara alkoi kuitenkin saada tappouhkauksia paikalliselta muslimiyhteisöltä tyttärensä vuoksi, joten hän toi Aleron raamattukoulun tiloissa toimivaan kouluun voidakseen pitää tyttärensä jatkuvasti lähellään ja huolehtia hänestä.

Viime viikolla kaksi poliisia saapui raamattukoululle ja he vaativat saada viedä Aleron mukanaan. He sanoivat, että Aleron äiti oli ilmoittanut tyttärensä joutuneen vakavasti kaltoinkohdelluksi.

Yksi keskuksen johtajista esitti poliiseille asiakirjat, joiden mukaan Idara oli antanut luvan Aleron käydä kyseistä koulua. Hän esitteli myös sosiaaliviranomaisten antamat todistukset kouluun tehdyistä tarkastuksista. Lopuksi heille tuotiin Alero nähtäväksi – terveenä ja hyvinvoivana.

Poliisit jatkavat kuitenkin asian käsittelyä. Kyseessä näyttää olevan paikallisen muslimiyhteisön ja Aleron kristityn isän välinen kiista siitä, kasvatetaanko Alero muslimina vai kristittynä.

Tällä hetkellä Alero asuu isänsä luona, kunnes kiista ratkaistaan. Alero itse ja hänen isänsä toivovat, että Alero voisi palata kouluun ja jatkaa kristillistä opetustaan.

Yhteyshenkilöt Nigeriassa pyytävät rukoilemaan:

  • Rukoile Aleron turvallisuuden puolesta. On vaarana, että hänet siepataan ja luovutetaan paikallisen muslimiyhteisön huostaan.
  • Rukoile, että tilanne ratkeaa pian, ja että Alero voi jatkaa opintojaan kristillisessä koulussa.
  • Rukoile Idaralle viisautta huolehtiessaan tyttärestään ja jatkaessaan omaa uskontaivaltaan vastustuksesta huolimatta. Rukoile myös Idaran vaimon ja muun perheen puolesta.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print